Kycklingfilé med gorgonzolasås

av Åse

Jag insåg att jag aldrig skrivit ner detta receptet! Detta är ett återkommande recept här hemma . Jag ÄLSKAR ädelost i alla skepnader och detta är en höjdare om man gillar ädelost. Ett gammal Ola Lauritzonrecept som jag provade för 6 år sedan för första gången. Jag brukar ha utan purjolök men hade i det i går.

4 personer

4 kycklingfiléer
200 gr.orgonzola
2 dl creme fraiche
2 dl grädde
1-2 msk kycklingfond
4 msk konjak
1 stor purjolök
2 dl hackade valnötter
salt & peppar, ev en skvätt soja.

Salta o peppra kycklingen, bryn kycklingen så den får vacker färg på ytan. Lägg kycklingfiléerna/brösten på separat tallrik. Skiva purjolöken och bryn i smör eller rapsolja. Häll i crème fraiche, grädde, konjak, fond, kryddor och låt koka upp. Smula i gorgonzolaost och hackade valnötter. Lägg kycklingfiléerna i såsen och låt sjuda under lock i ca 15 minuter tills kycklingfiléerna är färdiga.

Servera med valfritt tillbehör!

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

5 kommentarer

Victoria 6 augusti, 2012 - 19:16

Jag har ätit LCHF den senaste veckan och hittade din blogg för ett par dagar sedan. Du är SÅ inspirerande! Idag bjöd jag min kära mor och far på detta. Det vad helt gudomligt! 10/10 från oss alla tre 🙂

Svara
Jessica 13 september, 2010 - 10:42

Ja gorgonzola är sååå gott!

KRAM

Svara
Elin 12 september, 2010 - 19:20

Det ser jättegott ut!

Svara
Zandra 11 september, 2010 - 18:16

Mmm, låter jättegott med nötterna också. Måste provas 🙂

Svara
Chrissan 11 september, 2010 - 12:15

ohhh så gott. Ädelost e underbart i matlagning måste testa detta

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.