Kotlett med Vitlökspotatis

1 januari, 2006

1 portion á 6,5 pts

1 stor bakpotatis
1 Fläskkotlett (90 g tillagad)
30 g 12% riven ost (Gratella Mager) (ca 1 dl)
2 vitlöksklyftor
finhackad rödlök
1 mörk oxbuljongtärning
3 dl vatten


Brun maizena redning
11/2 tsk lättmargarin (gratis om du tar den som begränsad smaksättare)

Gör så här:
Baka potatisen i ugn. 225 g 1 timme (ev förbaka i micro – kortare tid i ugn i såfall)
Salta och peppra kotletten (eller använd grillkrydda) och stek den på medelvärme.
Ta ut potatisen när den är klar och gör ett kryss i den och fläk upp den.
Salta och peppra innanmätet och pressa i vitlöken.
Strö rödlöken över och sist i den rivna osten
Sätt in i ugn på hög värme tills osten fått fin färg.

Under tiden tillaga såsen:
Häll bort ev stekfett från stekpannan. Sätt tillbaka på plattan och häll i vattnen och buljongtärningen.
Låt koka upp och red den med maizena redning.
Servera med en god sallad och en hungrig mage för detta blir du mätt av!!
Källa: Eget recept

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde!

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.