Kokosmuffins LC / LCHF

10 april, 2012

Jag fick ett recepttips av en läsare (Tack Sthlms tjej!) som jag vill lyfta fram! Gjorde dessa i går och de var helt underbara! Hela min familj älskade dem!  Receptet kommer ursprungligen från tidningen Kurera (men med agavesirap i stället för stevia strö)

3 ägg
1 dl Ica Stevia strö eller liknande
0,5 dl bakepro
1 dl kokosmjöl
1 dl kokosflingor
100 gr smör
1/2 dl mjölk


2 tsk bakpulver
Hallon

Vispa äggen med sötningen. Det ska bli pösigt.
Blanda de torra ingredienserna.
Smält smöret och blanda i mjölken.
Fördela smöret/mjölken i äggsmeten och sist mjölblandningen.
Fördela smeten i 12 muffinsformar, tryck ner ett hallon i varje. Gädda 200 gr i ca 12-14 min.


Innehåller annonslänkar från Adviral
Min kod 56KILOOKT ger 20% på hela ordern, giltig tom 1/11.


Black Galaxy Marble / Golden Burgundy Marble / Emerald Satin / Black Reef Marble

46 kommentarer
0

46 kommentarer

JelenaNelly 21 juni, 2014 - 20:21

vad gör bakepro för skillnad?
ja, dem blev supergoda…smakar sååå mycket kokos, mhhh, och jag tyckte att blåbären passade bäst i, så nästa gång blir det med bara blåbär 🙂
Mina står kvar på fatet med plastpapper på, tänkte att mannen ska få smaka när ha
n kommer hem imorgon. Tror du att dem fortfarande e goda så? eller ska jag slänga dem in i frysen?

Svara
JelenaNelly 21 juni, 2014 - 15:13

Förresten, Glad Midsommar! 🙂

Svara
JelenaNelly 21 juni, 2014 - 15:10

ensam med 2 ”crazy kids” blir det omöjligt att göra en midsommartårta, så idag testade jag muffinsen. Hade ingen BakePro, så jag tog 1,5 dl kokosmjöl ist. för 1dl och fyllde dem med färska bär (hallon, blåbär och jordgubbar) + att jag hade även i lite vaniljpulver..OMG! Sååååå goda! Tack för det fantastiska receptet! 🙂
Har bara 2 frågor: 1. hur fick du dina så släta? mina blev het ojämna och såg smuliga ut (degen var ganska fast)
2. hur ska jag förvara dem?

Svara
Åse 21 juni, 2014 - 17:12

Hej! Jag följde ju mitt reecpt, dvs med bakepro och det påverkar resultatet. Kul de smakade bra i allafall!
Jag fryser in mina om de inte äts med en gång. Glad Midsommar!

Svara
Inger 4 april, 2014 - 16:29

Heisan.

Et lite spørsmål fra en ”nordmann” (kvinne :-))

Hva er bakepro??
Det skal være 0,5dl bakepro i muffinsene, men kan jeg erstatte det med noe annet dersom jeg ikke får tak i det.

Svara
Daniel 14 juni, 2012 - 18:42

De var jättegoda 🙂

Svara
Daniel 10 juni, 2012 - 21:28

Det var goda muffins 🙂

Svara
Victoria 6 juni, 2012 - 20:30

Tack för receptet! Det blev jättegott och saftigt med rabarber och jordgubbar i. Jag ska testa samma bas men med kaffe, kakao och hackad choklad också, fantiserar om att det kommer bli som kärleksmums, men lite bättre (ja, risk för besvikelse :-)). Återkommer när jag har testat, om det blir värt att tipsa vidare om.

Svara
Anna Haeggman 30 april, 2012 - 11:01

Hej!
Jätte goda muffins!! Jag bytte ut mjölken mot pressad cittron + ca 0.5 dl citron till. De blev gula och fina och smakade jätte gott! En jordgubbe i varje fick pryda mina verk.
Tack för tipset!!!!

Svara
Johanna 27 april, 2012 - 21:35

Hej!

Hur mycket Stevia strö motsvarar 1 dl strösocker? Kan det stämma med 1 tsk? Det är väl extremt mycket sötare har jag läst..?
Tack!

Svara
Åse 28 april, 2012 - 16:29

Icas Stevia Strö doseras på samma sätt som socker.

Svara
Åsa 27 april, 2012 - 20:56

Har nu bakat muffinsen för tredje gången. Det är faktiskt de godaste muffisen jag någonsin ätit! Jag har aldrig varit något fan av vanliga muffins, tycker de är för svampiga i konsistensen, men de här är såååå möra.

Svara
LCHF Citronmuffins med hallon | bara vara mille 27 april, 2012 - 10:03

[…] satsen 1 dl kokosmjöl, 2 dl sukrin och 1 tsk vaniljpulver. Det blev 14 muffins och jag härmade Åse på 56 kilo.se och tryckte ner ett hallon i varje. LCHF Citronmuffins med hallon före gräddning […]

Svara
Malin 25 april, 2012 - 14:34

Hej

Vad roligt! Receptet är från tidningen Kurera som jag jobbar med. Det var iofs med agavesirap från ”början” när det publicerades i september förra året. Men för övrigt är det samma recept. Jag gillar smaken på agavesirapen bättre men det är ju lite kolhydrater i så jag förstår att man gärna byter det mot sukrinet istället.

Jättekul att få ”feedback” på att det blev gott – att det inte bara var jag som tyckte det 🙂
Tyvärr är vår sida under rekonstruktion eller vad man ska kalla det så just nu är den inte så speciell men till hösten hoppas vi att vi har fått upp lite fler av våra recept. Men en länk till oss vore ju ändå toppen.

Svara
Åse 26 april, 2012 - 11:39

Hej! Vad kul! Jag skriver in det i inlägget!

Svara
Baka, baka liten kaka/Hallon-jordgubbsmuffins…. | Rosakoriander 18 april, 2012 - 12:02

[…] har drabbats av bakfeber, för idag blev det bakdags igen. Hallonmuffins efter ett recept jag hittat här. Efter som jag är som jag är ändrade jag lite i receptet Jag tog mandelmjöl istället för […]

Svara
Linnea 16 april, 2012 - 19:23

Hej, kan inte du skriva ut näringsvärden i dina recept. Kcal och kolhydrater per 100 g? Tänkte köra lite mer strikt nu så man är fin till sommaren!

Svara
Åse 16 april, 2012 - 19:31

Hej! Nej det gör jag generellt inte då jag inte tycker mat ska vara ett värde (och det innebär massa extratid för mig som jag inte har), bättre man lär sig vilka livsmedel som innehåller för mkt kolhydrater. Men om du vill ha mycket koll så kan jag rekommendera att du lägger in livsmedlena i receptet i tex minmat.net.

Svara
Ines 14 april, 2012 - 16:16

mmmmm så goda! bakade dem nyss! GOTTGOTTGOTT! godaste lchf-muffinsen jag smakat!
tack för så bra recept!

Svara
Linda 13 april, 2012 - 19:58

Oj oj oj säger vi bara!! Underbara muffins! Tack tack tack!!

Svara
Lollo 12 april, 2012 - 18:51

Himmel vad goda!! Bakade dessa nyss, och något av det godaste jag bakat! Hurra!!! 🙂 Kram på dig fina Åse!

Svara
Karin 12 april, 2012 - 12:12

Tack för ett toppen recept! Bakade dem idag, supergoda. Är hemma med sonen som är sjuk. Det blir självklart lite gott fika….

Svara
Enelya 12 april, 2012 - 10:40

Bakade dessa precis och sitter nu och avnjuter en halvljummen muffins och en kopp kaffe! Sååå goda! Jag frös in resten så jag hoppas att dom blir lika bra när man tinar dom sen.

Jag fick inte mina så släta och fina som på bilden utan mer toppiga, typ som kokostoppar men smaken är ju den samma =)

Svara
Åse 12 april, 2012 - 11:48

Gott!!! =))

Svara
Sabine-Välbefinnaren 11 april, 2012 - 21:41

Jag har precis lärt mig göra kokos plättar och dessa muffins låter fantastiska. Dom ska provas. =) Tack för tipset

Svara
Emma 11 april, 2012 - 16:46

Blir ju aldrig så fint som dina underbara bilder. MEN goda blev dom allt!

Bakepro hade jag ej hemma och tog mandelmjöl istället. Tyckte annars att dom var väldigt söta. Behöver man ha stevia i överhuvudtaget? 🙂

Med vänlig hälsning, emma

Svara
Jeanette 11 april, 2012 - 08:34

Jätte gott! Testbakade med en gång jag såg receptet 😀 äntligen vet jag vad jag ska göra med min bakepro som gömts undan i skafferiet hehe! Rev i lite citronskal i smeten riktigt gott! Tack snälla!

Svara
Kaffetanten 11 april, 2012 - 07:18

Hej Åse,

Har varit din blogg ”trogen” ett tag nu;) Tror aldrig jag bakat eller lagat nått från bloggen som inte fallit mig i smaken. Funderar bara på det här med ugnen. Jag använder nästan alltid varmluft. Hur gör du?
Keep up the god work ;))

Svara
Sarah 11 april, 2012 - 00:08

Vill bara tacka för världens bästa blogg, du fick mig att börja blogga!

Har gått ner 17kg sedan januari tack vare LCHF!

KRAM

Svara
kaffeutansocker 10 april, 2012 - 22:38

Bakade ett liknande recept i helgen, de är vansinnigt goda!

Svara
Sthlms tjej 10 april, 2012 - 22:31

Kul att du också tyckte om dem!! 🙂

Köpte nytt mandelmjöl idag och ska testa att göra rombollar eller ett nytt muffinsförsök. Hoppas det blir bättre nu. Funderade på en sak, ska man förvara mandelmjölet i kylen? Har hört nån gång att nötter ska ligga i kyl för bästa hållbarhet. Vad tror ni andra?

Svara
Åse 11 april, 2012 - 08:32

Ja absolut! Jag har alla nötter etc i frysen!

Svara
Martin Klasson 11 april, 2012 - 15:30

Kan du utveckla det svaret, eller blogga om det? 😉
Aldrig att jag haft nötter i varken kyl eller frys – har inte övervägt det..

Svara
Åse 11 april, 2012 - 16:45

Nötter innehåller en ganska känslig fettsyra som härsknar lätt i värme och ljus 🙂

Svara
Erika - LCHF till vardag och fest 10 april, 2012 - 18:57

Ser väldigt gott ut, det receptet spar jag. 🙂

Svara
Monica 10 april, 2012 - 17:32

Er ikke Stevia strø fra Ica blandet med maltodekstrin? Det er det vel mye karbohydrater i. Hadde det vært ren stevia så kunne du vel ikke brukt så stor mengde?

Svara
Åse 10 april, 2012 - 18:38

Nej! Det är erythritol + stevia, doseras 1:1 dvs samma som socker.

Svara
Åse 10 april, 2012 - 18:39

Erythritol är 60-70% så sött som socker så blandat med stevia blir det 100% sött.

Svara
Monica 10 april, 2012 - 18:57

Så bra. Jeg kjøpte Stevia som var blandet med maltodekstrin. Så ikke dette før jeg kom hjem fra butikken. Skal lese bedre på innholdsfortegnelsen neste gang.

Svara
Caroline 10 april, 2012 - 16:12

Hej kan man ta stevia pulver 100 procent istället för strö?

Svara
Annah 10 april, 2012 - 15:52

bakepro, fungerar det utan detta, eller är det som bakpulver?

Svara
Åse 10 april, 2012 - 18:39

Man får prova sig fram om man vill utesluta/lägga till ingredienser i ett recept.

Svara
Marie Johansson 11 april, 2012 - 10:11

Läst någonstans att man kan byta ut bakepro mot kokosnötsmjöl. Har tyvärr ej testat.

Svara
jessica 10 april, 2012 - 15:45

Hej! tänkte prova o göra dom där =) hur mycket kolhydrater blir per muffins?

Svara
Åse 10 april, 2012 - 15:49

Hej! Det vet jag inte men ytterst lite för det finns ju inget socker eller stärkelse i.

Svara
Jessica 10 april, 2012 - 17:32

Kanon! Tack för snabbt svar och superbra blogg! Åt precis pannkakan efter ditt recept! Mums…

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.