Kokos- och Citronbollar

av Åse

Hej på er vänner! Hur har ni det så här Dagen före Doppareda’n?
Här är det full rulle som hos så många andra hos er! Julgodis fixas, skinkan ugnsbakas (lågtemperatur i ca 13 timmar då blir den godast!), sillen läggs in och så fattas det några klappar så det blir till att tvingas ut sedan.
I kväll är det uppesittarkväll med Bingolotto hos syrran och svågern, mys pys! Härlig tradition!
Här kommer ett gott recept på alltigenom nyttigt julgodis!
Jag använde Fibersirap som sötning men man kan använda den sötning man vill ha. Honung t.ex, men då innehåller de mer socker.

012A9050


012A9053
012A9055

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kokos- och Citronbollar


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

  • 5 dl kokosflingor
  • 1,5 dl mandlar utan skal
  • skalet och saften av 1 liten citron
  • ca 4 msk vit fibersirap (honung 23 msk)
  • 2 msk kokosolja
  • + extra kokosflingor att rulla i

Instruktioner

  1. Mixa ihop alla ingredienser i en matberedare med knivar, kör till en kladdig smet.
  2. Ställ i i kylskåpen stund om smeten är lös.
  3. Rulla bollar och rulla dem sedan i kokosflingor.
  4. Lägg på fat och kyl ner dem innan servering.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 20

 

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!

 

Annons för TrendRehab

JUST NU!

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på ALLT, tex hemmaträning & IR produkter. Utöver ev nedsatt pris!

Fantastiskt för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)

TrendRehab

3 kommentarer

Helena 11 december, 2018 - 22:31

Goda, men svåra att rulla. Undrar om min kokosolja var för hård.
Dessa kommer att passa veganerna på jobbet.

Svara
Marja - Baka Sockerfritt 25 december, 2015 - 15:19

Vilka fina! Hoppas din jul varit riktigt bra 🙂

Svara
Barbro 23 december, 2015 - 14:55

Vad gott det verkar vara-provar nog till nyår.Har själv gjort några med mandelmjöl,lemoncurd och pistagenötter o lite kanel och dom är inte så pjokiga heller.

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.