KESOBULLAR (glutenfria, lågkolhydrat)

18 juli, 2019

Good day!

Åh nu kommer värmen hörrni!
Underbart, jag klagar inte!

Jag ska strax bege mig ner till stan, hårfix! Håret ser ju aningens trist ut nu efter Spanien 🙈

För några dagar sedan så tänkte jag göra mitt kesobröd men ändrade lite i receptet och gjorde bullar istället! Så GODA!
Jag brukar ändra och tweaka men använder samma grundrecept. Mina tekakor är en variant på kesobrödet också.

Denna gången minskade jag äggen men ökade övriga ingredienser och då blev de inte så platta!
Jag hade även i 1 dl västerbottensost för dels gillar jag smaken och sedan tycker jag att det blir bra struktur på brödet! Västerbottensost är en bra ost i mat!

Bra brödstruktur!


Dessa blir perfekta som hamburgerbröd också!

Skriv ut

Kesobullar /Kesofrallor

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6 1x

Scale

Ingredienser

2 dl keso (200 g)
1 ägg
1 dl riven lagrad ost (jag tog Västerbotten)
2 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 krm salt


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr.
Mixa ägg med keso (stavmixer) till en smet. Rör ner osten. Blanda de torra ingredienserna och vispa ihop med smeten. Låt svälla i 5 minuter.
Rulla 6 jämnstora bollar och lägg på bakplåtspapper.
Pensla med vispat ägg och strö sesamfrön eller annat frö över.
Grädda i ugnen i ca 15-20 minuter, tills bullarna ser gyllenbruna ut.
Ta ut och låt svalna på galler.


Notering

Per bulle: 198 kcal, 11 g protein, 2.5 g kolhydrater, 15 g fett

15 kommentarer
7

15 kommentarer

Marie Gustavsson 12 november, 2019 - 17:11

Hej. Kan man byta ut mandelmjölet mot pofiber istället? Gillar inte smaken av mandel i mina bröd.

Svara
Åse 13 november, 2019 - 04:18

svar till Sofie.
Du kan prova att byta ut enligt formeln: 1 dl mandelmjöl = 2 msk kokonötsmjöl + 0,5 dl Pofiber + 1 msk fiberhusk – jag kan dock inte garantera resultatet tyvärr.

Svara
Åse 13 november, 2019 - 04:19

Du kan prova att byta ut enligt formeln: 1 dl mandelmjöl = 2 msk kokonötsmjöl + 0,5 dl Pofiber + 1 msk fiberhusk.

Svara
Marie Gustavsson 13 november, 2019 - 05:10

Tack

Svara
Susanne 8 augusti, 2019 - 05:51

Jag testade att baka utan ost i smeten och tyckte det blev godare. Gillar att ha osten som påläågg istället. Jag hade näringsjäst istället som smaksättare. 🙂 Dock blev de inte som bullar men det jobbar jag på 🙂

Svara
Camilla 21 juli, 2019 - 16:37

Jag testade att göra dessa, men de blev som platta pannkakor och flöt ihop 😀 Jag vet inte vad jag gjorde för fel. Men det var god smak i alla fall 😊👌

Svara
Åse 21 juli, 2019 - 16:51

Nämen! Vad märkligt.. lät du smeten svälla? Hur var konsistensen på bullarna när de rulladdes?
Keson mixades med ägget? Vilket manddelmjöl hade du?

Svara
Camilla 21 juli, 2019 - 16:58

Ja, jag gjorde som det stod men det kanske inte svällde tillräckligt länge. Jag hade Icas mandelmjöl. Det var fast konsistens så de var lätta att rulla till bollar. Men jag ger inte upp så lätt, jag ska testa igen 😀

Svara
Åse 21 juli, 2019 - 16:59

Hm vad märkligt! Prova att höja värmen ett snäpp nästa gång så de gräddas lite fortare, då kanske de behåller formen bättre!
Hör av dig hur nästa batch blir 😁

Svara
Camilla 21 juli, 2019 - 17:08

Det ska jag prova! Tack 😊

Camilla 24 juli, 2019 - 20:39

Gjorde dessa igen i dag och i dag blev det bullar av dem 😊

Åse 25 juli, 2019 - 09:29

Vad bra! 🔆👌🏻

Malin 20 juli, 2019 - 07:22

Kan jag byta ut mandelmjölet mot något annat? Allergi mot mandlar, solrosfrön och pumpakärnor

Svara
Nina 19 juli, 2019 - 17:17

Går det att byta ut keso mot kvarg? Jag gillar inte keso och köter det aldrig men kvarg använder jag flitigt 🙂 På engelska benämns båda som cottage cheece.

Svara
Åse 19 juli, 2019 - 17:24

Hej!
Du kan använda kvarg om du vill!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.