Kesobröd utan mjöl – Kesofrallor utan mjöl
Passar LCHF, Lågkolhydrat.
Uppdaterat 9/2-2013 med nya bilder och nya instruktioner! SÅ roligt att detta brödet är så populärt! Det är mitt favoritbröd numera också!
Jag var sugen på ”mackor” idag så jag svängde ihop detta, blev riktigt gott att rosta!
Du kan även addera till 1 dl nötter/frön. Tex 1/2 dl hackade hasselnötter + 1/2 dl solroskärnor.
Här nedan har jag dubblat receptet och gjort det som ett större bröd, det gör jag oftast!
Dubbel sats av receptet
Bilderna här ovan är på dubbelt recept! Skriv ut
56kilos goda kesobröd ⎟ Low Carb ⎟ LCHF
- Totaltid: 15
- Portioner: 4
Ingredienser
3 ägg
1/2 liten burk keso (125 gram)
3 msk kokosmjöl
3 msk mandelmjöl (jag gillar Risenta)
(om du är nötallergiker ta 5 msk kokosmjöl istället)
1 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
(4 msk kruskakli – uteslut vid glutenintolerans!)
3 tsk bakpulver
1–2 msk neutral olja som kokosolja utan smak, rapsolja eller mild olivolja
1 nypa salt
Addera till lite chiafrön eller hackade nötter/frön om du vill ha ett bröd med lite mer tuggmotstånd.
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 gr.
Blanda de torra ingredienserna först, mixa sedan ägg och keso med stavmixer. Blanda ihop allt.
Det går bra att bara vispa ihop men då kommer kesokornen med.
Fördela den fasta degen på bakpappersklädd plåt.
Strö eventuellt vallmofrön / chiafrön eller havssalt på.
Grädda i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter.
Skär sedan i 4 bitar.
Gott att rosta!
Notering
- 172 kcal ⎟ 11,8 g protein ⎟ 2,7 g kolhydrater ⎟ 12.3 g fett per portion
- Energiprocent: 6% kolhydrater, 28% protein, 66% fett
- Förberedelsetid: 5
- Tillagningstid: 10
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
221 kommentarer
[…] litet frukosttips kommer här! Kesobröd utvakade som bullar med ost på! SÅ gott! Vill man inte ha mandelmjöl så prova de HÄR […]
Hej hej… jag äter för mycket vanligt bröd …macka på jobbet macka hemma… det blir en hel del dubbelmackor :S … men nu ska vi testa något nytt och mina morgon Zoo kompisar snackade om kesobröd… Rogers keso bröd måste ha varit det här fast han hade havre i sitt som jag vill helst utesluta.
En fråga bara… köpte rent äggvita för jag såg ett recept för några dagar sedan… kan man köra med det i stället för hela ägg dvs gulan kan man skippa, det för mycket fet och kalorier i det ändå… Jag kan väl testa och se 🙂
[…] bakade jag ett GALET GOTT matbröd – nämligen lowcarb Focaccia! Jag hade mitt FANTASTISKA kesobröd som grund, ett bra tag sedan jag bakade kesobröd men det kommer bli ett stående inslag i min kost […]
Ang. alla kommentarer om kruskakli. Det låter ju som om brödet är godare MED, men ser att det är bortplockat helt från receptet. Men om man nu skulle vilja ha i sånt, hur mycket tar man då?
Hej! Nu har jag uppdaterat receptet med kruskakli!
Toppen, tackar! 🙂
[…] god svamptoast till kvällsmat! Blev så akut sugen på det på eftermiddagen så jag gjorde kesobröd att ha som botten – jättelängesedan jag bakade det! Det ÄR så […]
Har bakat det här brödet 2 ggr den här veckan.
Har tillsatt lite brödkryddor , chiafrön och hackade hasselnötter.
Sen toppat med flingsalt. Tycker det smakar toppengott.
Just nu det bästa av de ”lchf-bröd” jag bakat.
Vad roligt att du gillar det! Tack för tipsen! 🌷
[…] några dagar sedan så tänkte jag göra mitt kesobröd men ändrade lite i receptet och gjorde bullar istället! Så GODA! Jag brukar ändra och tweaka […]
Sååå gott!!! Bytte ut kokosmjölet mot pofiber, då det var det jag hade hemma!😁Och det funkade finfint!👌Till och med min man som inte kör LCHF tyckte detta var supergott!
Så tack!🙏
[…] Av åse falkman fredrikson […]
[…] har precis satt i mig två mackor på kesobrödet med ägg och min favorit: Kalles randiga kaviar. Det lilla sockret jag får i mig bryr jag mig […]
[…] gjorde landgångsbröd på mitt Kesobröd Dubblade receptet och gräddade det i brödform. Sdan skar jag det på längden i min […]
[…] en Räkbakelse? MUMS! Jag har en påse frysta räkor i frysen som duger bra! Tror jag gör den på Kesobröd i […]
Hej. Jag undrar hur stor är formen (eller bakplåtspapprets yta) till detta receptet? Tack!
Brödet lägger jag på ett vanligt bakplåtsark på vanlig ugnsplåt, fast brödet täcker inte hela plåten. Bred ut smeten så den är ca 2 cm tjock.
Jag bakade brödet igår och det blev jättegott. Tack! Jag märkte en del nämner i kommentarerna kruskakli, men det står inte på receptet. Har du tagit bort den från receptet efter uppdateringen? Tack igen!
Hej! Jag vet faktiskt inte varför det försvann från receptet, har lagt tillbaka nu men kruskakli går att utesluta! Jag gillar det dock för konsistensen 🙂
Detta bröd är precis lika gott som ”vanligt” bröd!!
Jag föredrar, och har lyckats bäst, med att inte
”Mixa” sönder keson… Grädda tills det blir en skorpa
👌👌👌👌👌
Kul!! Tack för feedback =)
[…] 56kilos goda kesobröd – Originalet! […]
När och var ska man blanda i kokosfettet/oljan/smöret? Räknas det som torr ingrediens?
Det kan du blanda i sist 🙂
[…] gjorde jag med kesoplättar istället för vitt bröd, man kan även ta formbrödet eller kesobrödet och rosta om man vill ha mer tuggmotstånd. Vi hade ju kräftstjärtar över sedan fisken förra […]
[…] Kesobröd OH MY GOOOOD vad gott!!!! Smakar precis som vanligt vitt bröd fast godare :)… Man blir även mättare så en dubbelmacka räcker gott och väl med lite smör och lagrad ost på! Superenkelt är det också vilket är en klar bonus. Jag hann baka tre satser i veckan, första enligt receptet, andra med hackade hasselnötter och chiafrön och tredje med chiafrön och sesamfrön ovanpå. Går helt utmärkt att frysa och att rosta. Jag skär upp brödet i mindre bitar och delar dem på längden innan jag fryser. 5+ av 5 […]
Kan jag byta ut kokosmjölet, tex till pofiber? Är det samma mängd som gäller då?
[…] med Vickan! Haha! Så liiiite väl kokt för min smak! Äggen ligger på två skivor rostat kesobröd för övrigt. Jag ska göra en hel plåt sedan när jag handlat ochs kära upp, det börjar ta slut […]
[…] bakade tre sorters LCHF-bröd häromkvällen; mer vörtbröd, bästa frallorna (Jills recept) och kesobröd som är perfekt som […]
[…] detta åts två kesobröd (följde detta recept) med en fantastisk kombo till pålägg. Då undrar ni kanske vad det är för något? Jo, […]
[…] jo typisk noget man spiser en masse brød til, men vi klarede os med et kesobrød bagt efter denne opskrift fra 56kilo og blade af hjertesalat. Salatbladene fungerede fint som underlag for både pølse og skinke. […]
[…] dag blev det en laddning kesobröd! […]
Hej,
Tack för ett väldigt got recept! Undrar bara om kaloriinnehåller stammer? När jag räkna på det med min app får jag ett mycket högre kaloriinnehåll och då har jag räknat på samma mått som receptet.
Det beror helt på vilka märken du använder på mandelmjöl och kokosmjöl och kalorier är ju ett dumt sätt att mäta energi på (stämmer aldrig) så det är ungefär
Detta bröd verkat gott och har fått många nöjda brödälskare i kommentarerna. Det ska jag testa! 😃 Tror du det funkar i Air fryern? Vilken temperatur och tid tror du isf?
[…] i vår familj och tycker de flesta sorters bröd är gott. Jag har länge tänkt testa att baka kesobrödet som Åse brukar göra, men det har inte blivit av tidigare. Igår slog jag i alla fall slag i saken och svängde ihop en […]
[…] Vi ska strax sätta oss att äta men tänkte bara få iväg ett litet inlägg! =) Hela dagen har bara sprungit iväg! Vi sov till 11 eftersom vi var hos vänner i går och inte var hemma förrän vid 3. Jag äter sällan bröd vare sig ”vanligt” bröd eller lågkolhydratbröd, men idag var det gott med kesobröd! […]
Looks awesome!!! Do you use the fiberhusk powder?
Hej. Jag har prövat receptet och gillar det verkligen och undrar över kalorimängden i brödet. Du anger att den är 195 kcal fördelat på⎟12,1 g protein⎟3.1 g kolhydrater ⎟13.6 g fett per portion. Är en portion lika med en fjärdedel av receptet? Du föreslår ju att skära brödet i fyra delar i slutet av receptet?
1 portion är 1/4 ja och jag delar oftast den delen i två skivor.
[…] kväll bakade jag ett enkelt LCHF bröd som tar ca 15 minuter. HÄR hittar ni receptet. Jag anväde bara kokosmjöl, jag hade inte i mandelmjöl som man ska i […]
Hej.
Älskar det här brödet. Har bytt ut kokosmjölet mot pofiber då jag inte gillar kokossmaken och har lagt till 1msk chiafrön. Idag använde jag det som pizzabotten. Hade en bit som jag delade liggande i kylen och la på salsa, tacofärs och ost. Efter att jag tagit ut det la jag på salladsmix, lök, gurka, gräddfil och lite salsa. Mums. Blev supergott.
Tack för all inspiration här i bloggen. Du har öppnat mina ögon för det här att lyssna på sin egen kropp. Bara för att saker fungerar eller inte fungerar för andra betyder det inte att min kropp reagerar likadant.
Kram
Låter fantastist gott! Ja chia är så gott att ha i kesobrödet! Oh kul att jag kunnat inspirera till självinsikt KRAM
[…] blev Champagnefrukost med kesobröd, jordgubbar, cappuccino och perfekt kokta ägg =) Jag har en styck nöjd 41-åring här som öppnat […]
Då var min första plåt med detta bröd färdiggräddat. Nu ska jag och frugan ta oss en macka 🙂
Min blev dock inte så hög å fin, som orginalet.
Och jag ska nog prova med kvarg ( älskar kvarg ) och lite kryddning.
Tack för underbart recept!! Bakar fyrdubbel sats varje gång. Blir lagom på en plåt och varar länge sen. Använder kvarg i stället för keso för det är billigare och jag märker ingen skillnad på resultatet.
Gjorde toast på detta bröd häromdagen i paninigrillen. Ost, skinka och oregano. Ljuvligt!!
Jag använde ditt kesobröd som hamburgerbröd nu i helgen.
Medium rare hamburgare, avokado, lök, majonas (ett stänk BBQ sås) och lite sallad – HIMMEL vad gott det var!!
(Jag rostade bröden en aning extra och hade majonäsen direkt på bröden så de inte skulle bli blöta..)
YUM!!
[…] både zucchini och morötter liggandes men ingen keso, så det blev helt enkelt en omarbetning av kesobrödet, utan keso! =) Helt mejerifritt, inte fy skam […]
[…] Original recipe from the Swedish blog: https://56kilo.se/kesobrod/ […]
Godaste brödet på länge!! Jag bytte dock ut keson mot motsvarande mängd mascarpone (fanns kvar i kylen efter tårtbakning), höftade ner solroskärnor, timjan och basilika. Suveränt gott 🙂
Kul tweak! Tack för tipset!!
Hej Åse! Jag har nyligen hittat din blogg och måste verkligen säga TACK för att den finns. Vilken inspirerande och fin blogg! Jag har precis börjat med lchf och efter att ha testat flera av dina recept känner jag att jag inte behöver leta rätt på någon annan sida. Gott och mycket bra info för mig som nybörjare. Kram!
Kul att höra, välkommen! =)
[…] är lika glad att jag måste sitta inne och jobba! Jag har precis fått i mig dagens första mål, Kesobröd med ägg, majjo och prästost + min älskade Citron och Ingefäradryck – Mätt som bara […]
Hej, står här på lördagsmorgonen och ska baka ditt kesobröd.
När ska man addera kokosfettet?
Kan inte heller se äldre kommentarer.
Mvh josefine
Det var ju konstigt, får kika vad som kan vara fel!
Kokosoljan ska i när du blandar ihop allt.
Hej!
Suttit och skrivit av detta receptet och du har inte skrivit till detta med oljan. Så hade inte jag börjat läsa frågorna så hade jag också undrat när jag skall baka det. Du kanske skulle fylla i detta med oljan? ?
[…] 56kilos goda kesobröd måndag, 28 januari, 2013 – 15:09 […]
[…] en härlig långbrunch med 56 kilos goda kesobröd, ägg, ost, hemmagjord sockerfri marmelad och frukt slappas det i soffan, som sig bör på en […]
[…] gjorde en hel plåt med kesobrödet idag. Så här gjorde jag […]
Åh tack! Jag har hittat ett favoritbröd!! Så gott! Tål det att frysas? Tack för din underbara sida!
Hejsan, tänkte försöka mej på ditt kesobröd och har en liten fråga,
Kan man använda Kung Markattas kokosolja stället för smält kokosfett??
/Mita
Kokosolja och kokosfett är samma sak, bara smälta kokosoljan till över 28 grader
Hej! Kan man utesluta kokosmjölet helt, och ta 3 deceliter extra mandelmjöl? Är nämligen allergisk mot kokos 🙂
Riktigt bra, bättre än oopsies. Tyckte dock att de blev liiite för salta för min smak. Keso var salt redan så en nypa salt skippar jag i framtiden, men smaken är som baken 🙂
[…] kan börja med kesobrödet. Enkelt och gott, framförallt att rosta! Receptet hittar ni här. Frukosten blev kesobröd med majonäs och ägg! Jag delar brödet i 6 delar, blir lite […]
Hejsan! Jag provade att baka kesobrödet och jag blev överraskad att det verkligen blev ett bröd av dessa ingredienserna haha 😉 Men undrar, kan man byta ut kokosnötsmjölet mot majsmjöl? Är majsmjöl nyttigt?
Hello! Do you know how many calories this recipe contains? Looking forward to trying it!
Jag har ätit LCHF rätt länge nu men aldrig ”bakat” och gjort substitut för bröd delen i dieten (säkert pga att jag inte bor i Sverige och har svårt att få tag på säkra glutenfria ingridienser). Nu vill jag gärna ha lite ny inspiration och ska köpa med mig en hel del mjöl från Sverige vid mitt besök i nästa vecka och skulle gärna vilja veta vilka ”mjölsorter” du inte klarar dig utan?
Mitt favoritbröd. Har testat och smula i fetaost och finhackade oliver och det blev riktigt, riktigt gott.
Åh låter supergott!!
[…] jättestor men rätt ful smörgåstårta gjort på tre kakor av 1 sats kesobröd och fylld med leverpastej+gurka på ett lager och det andra med […]
[…] imorgon ska jag nog försöka baka ett fröbröd. idag bakade jag en till upplaga av det goda kesobrödet och det blev lika gott som förra gången […]
[…] – 2 koppar kaffe m. grädde 1 skiva nybakat bröd m. smör /ost […]
Hej Åse.
Nu har jag äntligen bakåt ditt kesobröd! Dock blev mitt ganska ljusare än ditt och jag undrar vad det kan bero på? Jag hade inte i kruskakli och undrar om det kan bero på det?
Tack för en superinspirerande sida!
/Josefine
Jag tror det beror att ditt var inne i ugnen kortare tid än mitt =)
Jag gick efter vad du skrivit i receptet, 200 grader i 10 minuter. Hade det till och med inne lite längre än så. Hur länge brukar du ha om det äe längre än 10 minuter? 🙂
Men min ugn behöver inte bete sig som din ugn =) Jag har det inne tills jag tycker det ser klart ut! Ibland längre ibland kortare tid =)
Då ska jag köra på det nästa gång 🙂 tack!
Det här är det andra lchf-brödet jag testat. Jag följer inte lchf men försöker att undvika gluten då jag lider av IBS och det blir värre utav både gluten och laktos, så jag använde laktosfri keso. Jag älskade det här brödet! Så himla gott. Hade i solrosfrön och sesamfrön. 🙂
Härligt!! 🙂
Jag har precis börjat med lchf för att gå ned i vikt, jag testade ditt keso bröd (1 port) till frukost med i burk med makrill, kände mig inte riktigt mätt så jag tog 1 kokt ägg med lite majonnäs oxå. Nu undrar jag om det blir på tok för mycket att äta till frukost?
Det kan fungera. Men tänk på att det kan ta lite tid bu i början innan du känner mättnadskänslorna tidigare.
[…] bitar kesobröd (recept HÄR) 1/2 burk tonfisk i vatten 65 g lättkvarg Salt, […]
Tidigare har jag bakat ditt succé recept på formbrödet med mandelmjöl. Tre gånger förmodar jag. Jag blev då less på den och provade att baka kesobrödet. Mina smaklökar jublar! Min mamma har upprepat ett flertal gånger ikväll hur gott det var, och att jag måste baka det som formbröd.
Därför lyder min fråga så här: hur många gånger måste jag dubbla receptet för att få det till ett formbröd (vi snackar en vanligt stor form)?
Jätte tacksam för svar
Vet inte exakt men prova att dubbla 🙁 lycka till!
Hejsvejs,
går det fint att dubbla receptet? =)
Absolut!!
Förlåt för alla mina frågor men är kokosmjöl och kokoksnötmjöl samma? Jag har köpt kokosmjöl från sellton på Ica maxi men blev nu osäker :/
Ja det är samma men jag rek enbart Amanda prata som är mjöl på fibrer med enbart 4 gram kh per 100 gram
[…] ork för att baka lite. Det fick bli kesobröd denna gång. Ursprungligen utgick jag från detta recept i bloggen 56kilo.se, men jag har modifierat om det och gjort det så att det passar […]
[…] ork för att baka lite. Det fick bli kesobröd denna gång. Ursprungligen utgick jag från detta recept i bloggen 56kilo.se, men jag har modifierat om det och gjort det så att det passar […]
kan jagbyta ut keson mot nåt? är vegetarian
[…] har länge varit sugen på att prova 56kilo´s kesobröd och i helgen blev det äntligen av. Det gav mig ingen hallelulja moment dock men det är gott och […]
Hej! Om jag utesluter kruskali måste jag ta i mer kokosmjölk då?
Ska bli spännande att testa detta!!!:)
Hej! Menar du kolosnötmjöl?? Inte mjölk 🙂
Skoj att din blogg är så stor 🙂
[…] det här receptet hos 56 kilo.se och det är definitivt värt att dela.Smått omarbetat – here we […]
Hej! Jag gjorde din köttfärssoppa idag och den var supergod, och så skulle jag tillaga detta kesobrödet… Jag följde receptet men ändå blev dom misslyckade, dom blev ganska kletiga, alltså degig… Vad kan jag ha gjort fel?
Det verkar ju som att du inte haft dem tillräckligt länge i ugnen! Prova att ha dem längre inne nästa gång =)
Jo jag hade dom först i 10 minuter, och sen ytterligare ca 3 minuter.. men det blev ändå kladdigt.. upplevde något liknande en gång när jag skulle baka med mandelmjøl att om blev kladdiga….. jag förstår ju inte vad jag gör fel, føljer ju recepten till punkt:-(
Stoppa in en termometer o låt det bli 97 grader då blir det perfekt…
[…] Dessutom går det snabbt att baka. Faktiskt helt okej som bröd oavsett diet. Receptet kommer från Åse från början men florerar friskt i […]
[…] gjorde jag varma mackor med Åses kesobröd och den röra som jag brukade använda när jag förr gjorde varm smörgåstårta. Blev riktigt […]
[…] Recept till kesobrödet (med LITEN förändring) från Åse med bloggen 56kilo: https://56kilo.se/snabbt-kesobrod-lchf/ […]
Jag provade att bara ta 1/2 dl kokosmjöl och 1 dl mandelmjöl då blev det om möjligt ännu godare. Ett tips till dom som tycker att kokossmaken tar över lite. Smeten blir rinnigare men det är bara att hälla ut den på plåten så flyter den ut fint.
Kul får prova!
Hej Åse! Går detta bröd att frysa? Tänkte prova baka eftersom det fått så fina omdömen:)
[…] Servera med ett gott bröd, själv brukar jag baka 56kilos kesobröd till. […]
[…] brunch blev det ett gott nybakat bröd! Det är 56kilo’s berömda kesobröd, och det är första gången jag testar att baka det! SÅ JÄVLA GOTT! Har ni inte redan testat, […]
[…] frukost idag ska jag faktiskt äta mackor! Hittade ett recept på 56-kilos hemsida som bara är så gott! Känner att jag tjatar mycket om hennes recept just nu, men jag tycker […]
[…] Det godaste lchf-brödet, helt klart. Vill ni också baka GOTT LCHF BRÖD så hittar ni receptet här. När jag bakade brödet igår så gjorde jag en dubbelsats, och istället för att baka ut det på […]
Det enda LCHF-bröd som jag smakat som faktiskt smakar bröd och har rätt konsistens. Det blev jättegott!! Din blogg inspirerar mig verkligen, kollar den nästan varje dag 🙂
Om man bakar bröd, tex kesobrödet, för att äta till frukost, hur mycket är då lagom att äta av det till frukost?
1/4 del av det receptet.
[…] på kesobrödet hittar ni här och recept på frallorna hittar ni […]
[…] Detta är så gott! Kesobröd från 56 kilo […]
[…] senare…hittade det här receptet på kesobröd, ska […]
[…] testade jag att göra kesobröd, receptet kommer ursprungligen från 56kilo. Jag upptäckte dock receptet hos Mitt LCHFliv. Efter en titt på båda recepten så gjorde jag en […]
[…] Stört goda. Recept från 56kilo, where else […]
[…] bakade jag alltså en ny omgång av Åses kesobröd, men denna gång ändrade jag lite i receptet och körde även en dubbel […]
[…] https://56kilo.se/snabbt-kesobrod-lchf/ […]
Detta är det enda goda brödrecept jag har hittat!
Kan berätta att jag provat att använda kvarg istället för keso, vilket går utmärkt. Har också provat att ta hälften mandelmjöl och hälften kokosnötsmjöl då familjen tyckte det smakade för mkt kokos, vilket också går utmärkt. En dag hade jag slut på kruskakli och provade utan, det blev förstås inte riktigt lika bra, men det blev ätbart.
Nästa gång blir det att prova några av alla tips ni andra lämnat. 🙂
Mandelmjöl går alldeles utmärkt att omvandla till kokosnötsmjöl. 1dl mandelmjöl = 2 msk kokonötsmjöl
0,5 dl Pofiber
1 msk fiberhusk.
Hämtat från Marianns LCHF bak och mat. Jag är allergisk mot mandel och bakar ganska ofta och de flesta recept innehåller mandelmjöl, den här omvandlingen har funkat varje gång.
Tack för ”receptet”!
[…] Receptet tog jag från denna blogg. […]
Gjorde dem i går – wow! Äntligen ett lchf-bröd värt namnet. Var alldeles överlycklig vid provsmakningen. Ska göra en ny sats nu i kväll och testa hasselnötsmjöl, mest av ren nyfikenhet. Fortsätt med din blogg, den är en superba inspirationskälla!
Underbart bröd! Ska pröva att använda som paj deg!
Tack för all inspiration!
Kul det smakade!
Men jäklar vad gott det blev! Adderade lite solrosfrön och tog smör ist för kokosfett. Det har lite söt smak av kokosmjölet, men det är bara mums! Är kääär…
Äntligen ett lchf-bröd som jag tycker om!! Jag tog rapsolja i stället för cocosfettet. Det funkade jättebra! Jag vet att fint cocosfett är nyttigt, men visst är väl rapsolja ok?
Jag åt min smörgås med sallad, majonäs, skinka, gorgonzola och tomat. Himmelskt gott.
Går brödet att frysa? Hur länge håller det om man inte fryser det?
TACK FÖR ETT KANONBRA RECEPT!!!
[…] Kräma på rejält med majonäs och räkor på kesobröd från Åses blogg såklart, med vissa modifikationer. Jag har varken kokosnötmjöl eller kruskakli men tog en […]
Jag har en fråga: Går det bra när man byter ut kokosmjöl mot vanligt vetemjöl eller finns det en annan mjöl alternativ än vetemjöl? Eftersom mamma inte köper kokosmjöl 🙁 å jag ville gärna prova recepten.
[…] sallad, tomater, skinka, hackad rödlök, löjrom och en citronskiva. Själv använde jag mig av detta brödreceptet som förövrigt är favoriten (tillsammans med […]
[…] bakade jag en tryffelkaka från Åse https://56kilo.se till tjejerna på jobbet, för att visa min uppskattning på hur duktiga de är. Jag bara älskar […]
Är ca 1/4 av brödet lagom till frukost? Med 1 ägg och smör på? (Försöker komma fram till ungefärliga portions stl:), ätit lchf 1 v nu. Din bok är den bästa bok jag nånsin läst- bara ätit mat efter dina recept hela v, allt är sååå gott!! Kram
Absolut!! Blir en jättebra frukost!! :)) lycka till!!!
Måste tacka för detta underbara bröd! Du har räddat mig från att överge lchf. Kan inte vara utn bröd och nu behöver jag inte . Tack tack och tack igen !
Du är en underbar inspirationskälla ! Må allt gå väl för dig och de dina.
Tack snälla! Kul du gillar!!
Underbart recept! Tack så mycket!
Hej Åse …
Går det att dubbla receptet med samma resultat tror du!??
Irene…
Det tror jag absolut!!
Tack då ska jag prova det…
Hör av mig med resultat..
Irene
Ikväll har jag testat att göra pizzabullar på detta goda recept! Använde keso med grillad paprika (all annan keso slut i butiken när jag handlade), plattade ut degen med hjälp av bakplåtspapper och gladpack, la på tomatpuré, strimlad skinka och ost, rullade ihop. Liiite joxigt, som det ju är med lchf-degar, men det gick bra ändå tillslut!
Blev kanonbra!
Tack för att du delar med dig av dina goda recept!
fotoresultat finns på instagram – har taggat dig =)
Hur många dagar går det att ”spara” brödet? Behöver det ätas samma dag som det bakas?
Vet inte, jag fryser alltid in bröd direkt efter att jag bakat och tar fram så mycket jag ska ha. Förvarar inget bröd framme.
Hittade kokosfett på Ica maxi Råå. Biofood kan jag använda de?
Ja fast bara det är deodoriserat dvs utan smak
Hej…..måste få fråga……jag får en så kraftig bismak av något beskt när jag bakar detta – vad för jag för fel??
Ingen aning! Bakpulver?
Jag får en bismak av kokosmjölet så jag tog 3 msk kokosmjöl 5 msk kruskakli och tillsatte 2 msk krossade linfrön. GUUUUUD vad gott det blev då!
Intressant. Jag har bakat det här brödet flera gånger eftersom jag gillar det så mycket, men kikade in här nu för att se om någon annan upplevt en lätt brännande, svidande känsla i munnen och på tungan. Jag skulle kanske inte säga besk, men det är något fenomen… Har funderat på om det kan vara bakpulvret, men kanske är det kokosmjölet som någon kommenterat nedan? Dock har jag gjort varianter med mindre mängd kokos och mandel- och hasselnötsmjöl istället och upplevt samma sak.
Ska tillägga också att jag bakar brödet på smör istället för deodoriserat kokosfett.
Det är bakpulvret! Prova att dra ner mängden bakpulver!
Det är det va? Tack för svaret, ska testa att modifiera receptet lite till nästa gång, för i övrigt så gillar jag verligen det här brödet!
Bakade detta bröd till gårdagens räkmackor och det blev jättegott! Jag hade dock mandemjöl istället för kokosnötmjöl och havrekli istället för kruskakli – vilket funkade kanon. Det enda jag märkte var att det behövde gå några minuter längre i ugnen.
Hej Åse, har börjat följa dig mer regelbundet nu och är jättesugen på att köpa din bok!
Vill berömma det här kesobrödet, det är verkligen fantastiskt! Jag har provat både med att mixa ägg och keso eller att bara vispa ihop det lätt. Båda blir bra. Jag hade inget kruskakli hemma utan tog fibrex, blev bra resultat. Såg att det var en tjej tidigare som frågat om det så JA, det funkar med fibrex. Idag när jag bakade det hade jag i rapsolja istället för kokosfett, då fick brödet en vacker solgul färg. Jag ökade också på mängden bakpulver något för att få det lite högre och mer poröst. Blev också jättebra! Bakade ut det på samma sätt som man gör en scones, delade med kniven i fyra bitar. När det var gräddat var det bara att bryta isär bitarna! Och det allra bästa är att det går så fort att svänga ihop, från att jag tar fram bunken tills jag tar ut det ur ugnen går det bara 15 minuter. Perfekt när man kommer hem hungrig från jobbet!
Kul du gillar!! Precis så bakar jag ut det, som scones 🙂 det är ett otroligt användbart bröd som kan anpassas efter tycke och smak :))
Precis tagit mig en lite bit av de nybakade kesobrödet och det var ljuvligt gott. Började med lchf för drygt 1 vecka sedan och din blogg ger mig massa inspiration och alla recept jag testat har varit så goda!
Tack för ett uppdaterat recept!! Det behöver jag är inte bra på att baka! Kan jag äta en ruta om dan till frukost med ägg o majonnäs på under viktminskningen? Tack för en inspirerande blogg!!! :o)
Provade brödet idag och det var det godaste lchf-brödet jag ätit! MUMS! Åt det med smör, ost, skinka och grönsaker! supergott!
Det är inte 91 kcal
Jaså?
Du väger inte 56 kg
Men hallå bitterhet?
Jaså?
Nu jag jag också äntligen provat ditt berömda kesobröd!
Så enkelt och så gott! Tusen tack!
Mitt blev dock lite ljusare än ditt, men det beror nog på nötterna du hade i.
hej,
Jag hade sparat detta recept som favorit (klickade hem kokosmjöl) men var det inte både mandel och kokosmjöl i det ursprungliga receptet?
tack för en bra blogg och fantastiska recept!
Ullis
Nej det har aldrig varit mandel i :))
Ah, då är det jag som är lite snurrig 😉 allt gott/Ullis
[…] Till efterrätt gjorde jag en tryffelkaka från Åse https://56kilo.se […]
[…] Idag blev jag så sugen på att äta en ”vanlig” smörgås, så jag gjorde bröd från: https://56kilo.se/snabbt-kesobrod-lchf/ […]
Hej Åse! Tack för en fantstisk inspirerande blogg men fina recept. Det här brödreceptet är det absolut bästa jag smakat (av alla lchf-bröd jag testat och det är några stycken under mina fyra år). Brödet var helt magiskt gott !!! Min 7-åring fullständigt älskade det! Han och jag delade på hela – så gott var det 🙂
Tack för att du är så vänlig och delar med dig!
Kram
[…] Originalreceptet på kesobrödet hittar ni här… […]
Det här ska provas! Kanske lägger in lite frön och nötter också
Någon som har testat fibrix ist för kruskakli?
Fibrex ska det vara
Tror det går lika bra! ❤
Tack återkommer med resultat. Fibrex är väl ok lchf-style?
Yes!
hej
har du nåt tips på hur jag lättast smetar ut det på papperet?????
det fastnar så väldigt….
tack för alla bra recept plus en fantastisk bok!!!!!
irene
Hej! Har du ett bra papper? jag lägger bara ut mitt och klappar till det med händerna =) Roligt att du gillar boken!!
Tack för svar gjorde som du sa o det gick fint….
Jättegott bröd tac snälla!!
Irene
Hej du!
Jag har följt din blogg ett tag nu men har aldrig kommenterat förr. Var tvungen att göra det nu! Dra åt skogen vilket jädra gott bröd!
Kram
Var så sugen på att göra brödet men keson var slut. Asch, då tog jag philadelphia istället. Kruskakli kan jag inte äta för jag är glutenintolerant så då tog jag krossade linfrön. Hade ju kunnat ta boveteflingor också men de är slut. Kokosfettet jag har är sådant med smak så jag tog smör. Och se, gott blev det i alla fall.
Man får inte stirra sig blind på ett recept utan våga experimentera lite. Oftast blir det bra.
Stort tack för receptet!
Vilket gott bröd!!!! Jag tillsatte även lite brödkrydda som jag tycker ger en god smak. Detta kommer jag baka igen…många gånger! Tack för receptet!
Verkligen jättegott bröd! Bakade det igår kväll och åt det då färskt. Och i morse provade jag att rosta det – ännu godare!! Tack!
Har även köpt din bok och testat flera recept. Allting jättegott!
Har lite liknande ”bantningshistoria” som du och är så glad för dina tips och råd och berättelse om din och Annas vikthistoria. Det har varit en väldigt bra hjälp för mig att tänka om och tänka rätt. Nu får viktminskningen ta sin tid!
Tack för all inspiration via din blogg!
(blev så förtjust i dina äggkoppar och letade upp dom här hemma i Linköping 🙂 Nu är det roligare att äta frukostäggen!)
Nu blev jag nyfiken – vart i Linköping hittade du äggkopparna?
Linköping?? Jag har inte varit i Linköping. Dessa hittade jag på inreda.com 🙂
Hej! Har provat massor av olika bröd! Äntligen ett som faktiskt smakar som bröd utan konstiga eftersmaker! Tack för en superbra blogg!!!
Maria
Kul det smakade!!
Jag ska snart sätta tänderna i detta goda bröd! Lätt att göra och fort gick det! Jättegott!!
Hmmm kruskakli?? Stod inte i ursprungsreceptet, men det funkade utan med
Nej jag hade glömt det! Kruskakli gör att brödet blir brödigare och i mitt tycke godare.
Hej !
Bakade brödet igår kväll, kan varmt rekommenderas. Snabbt och enkelt att baka och riktigt god ”bröd ”smak.
/Eva
Tack för ett gott bröd! Hade dock inte kruskakli hemma utan tog bake PRO och linfrön. Blev toppen!
Tack Åsa !
Love you <3
Tack!
Har blivit och Är fortfarande intresserad av dina recept och ideer!
Tack för dina GODA RÅD <3
Inger Åberg
Tack snälla!! ❤
Det här var det absolut godaste LCHF brödet som jag har smakat. Det smakar BRÖD! Jag hade dock bara kokosolja med smak så jag tog smör i stället. Det blev kanon! Kommer bara baka detta bröd i fortsättningen. Åt med kokt ägg och majonäs. Mums!
Tack för ännu ett suveränt recept! Älskar lasagnen också!
Vad roligt!! :)) härligt att det smakade!! 🙂
Hej och tack för en bra och inspirerande blogg. Har beställt din bok och hoppas den kommer snart!!! Har en fråga om kruskakli. Är det inte mycket kolhydrater? Skiljer det sig mellan olika märken? Vilket märke använder du?
Hej! Nej det är otroligt lite kolhydrater med tanke på att det väger som luft.
Mmmm gott… Detta påminner om ditt fröbröd jag brukar baka där jag byter ut riven ost mot keso – jättegott =) Ha en bra dag!
Det blev bra. Rekommenderas. Älskar när det går undan & snabbare än bröd än så här får Ni nog inte ihop.
Hej! Har nyligen börjat följa din blogg och ser framemot att sätta igång och prova recepten. Funderar på deodoriserat kokosfett. Vad är skillnaden mellan denna och kokosolja som exvis Cocosa? Försökte läsa på nätet, men blev inte så mycket klokare.
Hej! Cocosa har också ett deodoriserat fett! Det betyder att smaken är borttagen. Men personligen tycker jag bättre om lchfbutikens deodoriserade fett.
Hej,är så sugen att prova ngt av alla dina recept på bröd men vet inte riktigt vilket jag ska ta:) Vilket är din favorit? Vill helst inte ha ngt med för tydlig äggsmak då jag med ett stort tyvärr ur lchf-synpunkt är sådär förtjust i ägg:)
Først vil jeg sige at det er en helt fantastisk fin blog du har – glæder mig til at læs meget mere 🙂
Og så vil jeg gerne spørge . Når du skriver kokosnødmel er det så det helt fine der består af ca. 60 % fibre ?? Eller er det noget helt andet 🙂
Varme hilsner Marianne
Hej! Ja precis! 61% fibrer har Aman Prana 🙂
Det ser både gott och enkelt ut, skall testas inom kort 🙂 Tack för all inspiration och alla goda recept. Vi har lagat flera ur din kokbok och det är 10-poängarna varje gång!! 🙂
Kul att höra!! :))
Provade att göra brödet på en gång nu ikväll. Superenkelt och supergott! Det brödigaste LCHF-brödet som jag ätit, utan ägg eller fiberhusksmaken. Rostat smakar det precis som vanligt bröd! Åse du är ju ett geni 🙂
Men så gott det brödet ser ut då!! Ska nog baka det på onsdag när jag är ledig. Då jag bara har kokosolja MED smak ska jag testa att använda den, för jag gillar allt som smakar kokos! 😉
Kram och ha det gott!
/ÅsaS
De receptet ska jag testa nån dag , gillar när det är få ingredienser 🙂 Ditt pizza / tortilla-recept är kanonbra , tusen Tack!!
Låter supersmarrigt! Kan man använda hasselnötsmjöl eller mandelmjöl istället för kokosmjöl?
Tack för världens bästa blogg!!
Nej tyvärr, ger inte samma konsistens eller bakegenskaper. Välj då hellre ett annat bröd, kolla i brödkategorin. Roligt du gillar bloggen!
Hej Åse,
Jag blev myfiken och vill testa, men hur många grader hade du ugnen på??
Hälsn.
Annelie =)
Sorry! Uppdaterat receptet med gradantal =)
Går det att använda smör i samma mängd istället för kokosfett?
yeps, går bra utan också fast då blir brödet lite torrare.