Kantarelltoast med löjrom

av Åse
1 kommentar

En ljuvligt god förrätt till Nyår!
Årets sista dag ska man ju njuta lite extra, eller hur?

Detta åt vi till förrätt för några veckor sedan när Vickan & Micke med familj var här, smarrigt!
Vill ni ha lågkolhydratbröd så rekommenderar jag mikrobrödet HÄR eller formfranskan HÄR

Här kommer receptet!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kantarelltoast med löjrom


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

300 g kantareller (färska eller frysta)
1 paket bacon
3 schalottenlökar, skuren
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 dl vispgrädde
Persilja
100 g löjrom
1 dl smetana
1,5-2 msk riven parmesan
4 dillvippor
4 skivor formfranska eller surdegsbröd
smör att steka i


Instruktioner

Finhacka löken, strimla bacon. Rensa kantarellerna (eller tina frysta)
Smörstek kantarellerna. Lägg i löken, vitlöken och stek vidare i fem minuter till allt har fin gyllene färg.
Stek baconet knaprigt.
Häll över grädde, salta och peppra och koka tills grädden kokat in. Smaka av.
Smör stek brödet och dela i två skivor, toppa med kantareller, lite bacon, löjrom och smetana.

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥︎

Du kanske också gillar

1 kommentar

ÅsaS 29 december, 2021 - 17:41

Låter som en riktigt fin förrätt! Svamp och ”fisk” / rom i kombination låter mysko, men är helt fantastisk!
Tipsade faktiskt om kantareller till smörstekt gös idagspalten jobbet! Kunden blev alldeles lyrisk! *yes! I made their New Years Eve” 😅
Kram 💕

Svara

Lämna en kommentar

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!