En ljuvligt god förrätt till Nyår!
Årets sista dag ska man ju njuta lite extra, eller hur?
Detta åt vi till förrätt för några veckor sedan när Vickan & Micke med familj var här, smarrigt!
Vill ni ha lågkolhydratbröd så rekommenderar jag mikrobrödet HÄR eller formfranskan HÄR
Här kommer receptet!
Skriv ut
Kantarelltoast med löjrom
- Portioner: 4
Ingredienser
300 g kantareller (färska eller frysta)
1 paket bacon
3 schalottenlökar, skuren
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 dl vispgrädde
Persilja
100 g löjrom
1 dl smetana
1,5-2 msk riven parmesan
4 dillvippor
4 skivor formfranska eller surdegsbröd
smör att steka i
Instruktioner
Finhacka löken, strimla bacon. Rensa kantarellerna (eller tina frysta)
Smörstek kantarellerna. Lägg i löken, vitlöken och stek vidare i fem minuter till allt har fin gyllene färg.
Stek baconet knaprigt.
Häll över grädde, salta och peppra och koka tills grädden kokat in. Smaka av.
Smör stek brödet och dela i två skivor, toppa med kantareller, lite bacon, löjrom och smetana.
1 kommentar
Låter som en riktigt fin förrätt! Svamp och ”fisk” / rom i kombination låter mysko, men är helt fantastisk!
Tipsade faktiskt om kantareller till smörstekt gös idagspalten jobbet! Kunden blev alldeles lyrisk! *yes! I made their New Years Eve” 😅
Kram 💕