Juldoftande valnötsbröd LCHF/GI

av Åse

God morgon vinter-Sverige! Som skåning så njuter jag av snön! Fast just kylan kan jag vara utan, lite svår kombo 😉
I går bakade jag ett gott bröd! En variant på brödet jag brukar göra. Valnötter, kanel och kardemumma passar ju extra bra nu i december tycker ni inte?

0,5 dl sesamfrön
1 dl rostade solroskärnor
1/2 dl kruskakli
2 msk linfrön
1 tsk kardemumma
1 msk kanel
70 gram hackade valnötter
1 dl riven lagrad ost (jag hade västerbottensost)
4 ägg
2 tsk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 200 g Rosta solroskärnorna i het panna. Mal sesamfrön och solroskärnor i en mixer eller blender. Vispa äggen riktigt pösiga och blanda under tiden övriga ingredienser. Blanda sedan ner fröer och osten i äggen och låt stå en stund. Häll i liten bakpappersklädd form och toppa med solroskärnor. Grädda i ca 20 minuter.

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

4 kommentarer

Lena Wass 22 november, 2017 - 15:01

Jag har hittat ett Zuccinibröd som jag ska prova. Jag har blivit glutenallergiker och letar efter bröd med mandelmjöl som jag kan äta.
Tack för mig
Lena Wass

Svara
Erika - LCHF till vardag och fest 6 december, 2012 - 10:00

Kanel är så otroligt gott och passar perfekt i bröd. Känns riktigt juligt med den smaken.
Ha en bra dag!

Svara
Victoria 6 december, 2012 - 08:45

Tack för inspirationen! Jag gjorde 1,5 sats för att fylla upp en vanlig brdödform och la till lite torkad frukt (äter liberalt i december). JÄTTEGOTT, smakar verkligen jul! http://tojismat.blogspot.se/2012/12/julbrod.html

Svara
Mia 5 december, 2012 - 19:35

Mums!! Ska provas! älskar julkryddor!! Gjorde ditt recept på valnötsbröd förra veckan fast bytte ut valnötter mot rostade hasselnötter, grymt gott tyckte både jag och brödälskade sambon! Så himla härlig vinterbild, grymt snygg den jackan! Kram kram =)

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.