Hej hej på er!
Jag har sttt i köket sedan 7.30 och nu sitter jag här och gör lite datorjobb i väntan på nya soffbordsskivan som strax kommer! Weeee! Blir i samma material och med samma form som matbordsskivan, dvs i samma form som den gamla soffbordsskivan var (som ju legat till mall för matbordet också)
Våra nya matstolar kom precis också – köpte DESSA från Department som är på 40% REA nu! Monterat 1 stol och så nöjd faktiskt! Kul med annat än vitt känner jag.
Sedan kommer vår Smålandsgran också! Vill ni också beställa så har jag en kod som ger er 100 kr rabatt: 56kilo
HÄR hittar ni till Smålandsgran.
Såååå över till receptet! Detta mååååååste ni prova! Fick inspon från senaste Buffé och tänkte att jag provar mitt lågkolhydratrecept istället 😉
Mozzarella och pesto är ju SÅ gott och gömt i ett brytbröd – YUM!
Jag hade mina fantastiska frallor (lchf / lågkolhydrat / glutenfria) som bröd.
Delade degen i 6 delar och gjorde bollar som jag plattade ut med händerna.
Sedan i med en bit mozzarella och en sked grön pesto (färdigköpt, vilken som fungerar!)
Vik upp sidorna försiktigt och nyp ihop om det glipar. Fukta händerna och rulla bollar.
Lägg på plåt och pensla med ägg och strö sesamfrön över.
PS! De går att förbereda kvällen innan och förvara i kyl. Ta ut och låt bli rumsvarma innan de förbereds med ägg och sesamfrön och gräddas i ugn.
Klara! Mozzarellan som runnit ut stoppade jag in igen i glipan n’r den stelnat något 😉 Ingen mozzarella som ska gå åt spillo här inte!
Vet ni, jag ska strax försöka göra om dessa frallor fast med aktiv torrjäst, detta för att just lågkolhydratbröd ska smaka lite mer bröd – jag återkommer!
Blev ett sött liteet julbröd i form av en snölykta! Eller tjock kort gran om ni så vill Haha! 🤘🏻🎄☃️
Givetvis kan man dubbla receptet och göra ett större bröd eller fler bröd!
Detta räcker ju till 6 personer.
Bryt i sär och en hääääärligt kladdigt innanmäte kommer fram. MUMS!
Här kommer receptet!
Skriv utJulbröd med pesto- och mozzarella
- Portioner: 6
Ingredienser
2 ägg
2 dl kesella eller annan mejeri
3 msk smält smör
1,5 dl mandelmjöl (kan bytas ut mot samma mängd sesammjöl)
1,5 dl pofiber
1,5 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
2 tsk bakpulver
0,5-1 tsk salt
1 uppvispat ägg
sesamfrön
Fyllning:
125 g färsk mozzarella
6 tsk grön pesto
Instruktioner
- Vispa äggen fluffiga, vispa sedan ner yoghurt och det smälta fettet.
- Blanda de torra ingredienserna och vispa ner. Låt allt stå och svälla i minst 5 minuter.
- Sätt ugnen på 200 gr.ader och rulla 6 bollar. Platta till så en bit mozzarella och pesto får plats, vik upp sidorna och nyp ihop glipor. Fukta händerna och rulla bollarna runda och så släta som möjligt. Lägg ihop som en snölykta på bakplåtspapper och pensla med uppvispat ägg, strö sesamfrön över.
Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.
Värm gärna dem i ugnen på 150 gr en stund innan servering.
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
5 kommentarer
Torrjäst och AKTIV torrjäst..? Vad är skillnaden? Vet att det finns färsk jäst och torrjäst, men aktiv? Det har jag inte hört.. Jäst-bröd är något jag sällan får bra. De blir oftast kompakta och jäser dåligt/för lite. Antagligen för mycket mjöl i degen och för hårt arbetad.. Tips? Ja, jag är en bröd-junkie..
Kram 💕
Spännande bröd!!! Det där måste jag prova nångång. Stolarna var ju jättefina, hoppas dem är sköna att sitta i också! Ha en fortsatt trevlig kväll! 🤓
De var de! Monterade och klara! SÅ nöjd! 😍 Visar i bloggen. Prova brödet blev supergott! DITO!🌟
Blir spännande att se stolarna ihopsatta och ett omdöme vad du tycker om dem.
Ja de ska momnteras ikväll så förhoppningsvis kommer ett omdöme om någon dag eller två =) Jag har redan provsuttit den jag monterade och jag är nöjd!