Här kommer ett tips på kanske morgondagens frukost??
Att man kan äta så gott och så mycket bättre på LCHF/lågkolhydratkost det vet vi! Men ibland blir jag ändå så lycklig att det verkligen går att få substitut till allt!
Dessa frallorna är mina favoriter och det är ett omarbetat recept från detta receptet. De finns även här.
Servera med ett kokt ägg med lite majonnäs och jag drack kaffe med lite kokosmjölk i.
Hoppas det smakar lika gott som det gjorde här!
![IMG_3908](https://56kilo.se/wp-content/uploads/2013/05/IMG_390811.jpg)
Älskade PIP servis! och Äggkopp från Rice!
![IMG_3909](https://56kilo.se/wp-content/uploads/2013/05/IMG_390911.jpg)
Röd spetspaprika och grön vikentomat på rökt skinka och Maasdamer ost. MUMS! Skriv ut
![](https://www.56kilo.se/wp-content/uploads/2013/05/IMG_39072-1-150x150.jpg)
Fantastiska LCHF Frallor
Ingredienser
2 ägg
2 dl 10% yoghurt
3 msk smält smör eller kokosolja
1,5 dl mandelmjöl
1,5 dl pofiber
1,5 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
2 tsk bakpulver
0,5-1 tsk salt
svarta vallmofrön
1 uppvispat ägg
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 gr
Vispa äggen fluffiga, vispa sedan ner yoghurt och det smälta fettet.
Blanda de torra ingredienserna och vispa ner. Låt allt stå och svälla i minst 5 minuter.
Sätt ugnen på 200 gr.ader och rulla försiktigt till bullar med blöta händer, lägg på bakplåtspapper och pensla med uppvispat ägg och vallmofrön. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Notering
- PS! Gott att blanda i 1/2 dl fröer i smeten också!
Näringsinnehåll
- Portioner: 4
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
![TrendRehab](https://www.56kilo.se/wp-content/uploads/2025/01/banner56kilo.jpg)
149 kommentarer
Underbart recept! Kommer bakas flitigt här hemma 🤩
Jättegoda och höga. Gör dubbel sats och får 12-13 frallor. Tog solrosfrön i denna gången. Inga billiga frallor men de varar länge. Och delar dem i minst tre skivor. Mäktiga.
Hur många frallor gör ni på enkel sats?
Supergoda frallor! Kommer baka dem igen.
Kul att höra! Tack för feedback!
Hej!
Tänkte prova detta receptet nu i helgen. Är Lindroos psyllium samma som fiberhusk?
Tack för bra inspiration!
Lindroos psylium är samma sak som Fiberhuak från Lindroos, inte samma Fiberhusk som Orkla gjorde när de tog över varumärket FiberHusk.
Om du har en gammal fiberhusk där det står lindroos på så är det samma!
Tack så mycket för supersnabbt svar. Men om det är den nya så kan jag inte använda den istället?
Nej det komme rinte bli bra tyvärr
Har använt det här receptet av till i fyra år nu varje gång jag går in i min lcfh period, så väldigt bekant med receptet vid det här laget. 😊
Alltid tyckt om dessa men alltid tyckt att jag inte får helt till dem som jag önskar och att det saknades något.
Tycker jag alltid får mina lite för kompakta och saknat luftigheten så bestämde mig att jag ville testa mixtra lite med receptet.
Gjorde dubbel sats och tog bort en 1/3 av mandelmjölen och lade till hampa frön plus att jag tillsatte ett extra ägg och 20g extra smör.
Sedan satte jag lite extra yoghurt och pofiber för att kompensera för det extra ägget.
Sedan satte jag solrosfrön och linfrån istället för valmofrön.
Och wow, de blev super bra! 😍
Saftiga, luftiga och jätte goda i smaken.
Hade i ca två tsk salt men kunde haft i lite till tycker jag.
Dessa skulle jag kunna tänka mig och äta kontinuerligt fr.o.m nu så kanske jag att lyckas stanna i lchf livsstilen nu!
Så ett stort tack till dig Åse för att du tagit fram ett så bra recept!
Härligt att höra Jarkko! Alltid roligt att laborera med recept!
Supergoda! Hade bara behövt veta hur mkt kolhydrater, protein och fett samt kalorier en fralla motsvarar 😊😊 tack på förhand! 🥰
Blev supergoda! 🙂
Wow! Jag är så imponerad. Har bakat dessa idag för första gången och det är det bästa och godaste lchf-brödet jag provat!! Har provat olika recept i omgångar men aldrig blivit nöjd, de flesta innehåller ost vilket nästan gjort mig illamående av det färdiga brödet. Hittade dina frallor och är nu frälst, dessa smakar precis som vanligt bröd vilket är exakt vad jag vill ha! Tusen tack för ett toppen recept! 🌟
Så himla goda frallor!!! Inte alls så ”smetiga ”i konsistensen som lchf bröd annars lätt blir. Tack för alla recept, det inspirerar verkligen!!🥰
Kul de smakade! ❤️
Hej! Vad använder man för yoghurt ? Funkar det med vanligt naturell yoghurt eller e d för rinnigt! Ska det vara tjock typ turkisk yoghurt i sån hink . ?
Hej! Det ska gå bra även med vanlig naturell yoghurt =)
Tack för ditt snabba svar. Bakade dom direkt men jag vet inte vad eller om jag ens gjort fel men d va som att äta den råa degen 🙁 o då hade jag i dom längre än 15 min . Vet inte va jag skulle gjort annorlunda. Använde yoghurt med 6 % fett va d fel?
Tyvärr svårt att svara på, detta är ju ett väldigt omtyckt och beprövat recept som många gjort under många år (finns i alla mina böcker) så det är inget fel på receptet, vad använde du för mandelmjöl? Du hade i pofiber och pulvriserat psyllium? Vilket märke? Det kan ju även ha varit din ugn som inte kom upp i tillräcklig värme.
Supergoda bullar! Har gjort dessa i flera år nu och tröttnar aldrig på dem.
Tyvärr så goda att de snabbt försvinner trots att övriga i familjen är ”allergiska” mot allt som har LCHF i namnet 🤣❤
De här var så goda! 😍
Helt otroligt! By far det bästa LCHF-brödet jag bakat hittills! Till och med maken som annars brukar grymt blev positivt överraskad 😀 Och hur enkelt som helst!
(Funkar inte för mig i Safari att betygsätta (?!) men det blev en stark femma i betyg.)
Gud vad kul att höra Fredrik! Tack!
Ps om du klickar lite utanför högra sista stjärnan så går det, är en bugg tyvärr.
Min fru hade bakat dessa när vi kom hem igår. 10:åringen och vi tyckte de var supergoda!
Vad roligt att höra! Tack för feecback 🌸
Kan man frysa frallorna?
Absolut!
Hej, behöver tips. Vi bakade precis enligt receptet och bullarna är som gummi. Vad gör vi för fel? Med vänlig hälsning, Johanna
Oj, omöjligt att svara på!? Aldrig hört om det innan. Vad hade ni för märke på Mandelmjöl? Och ni amvände Fiberhusk OCH Pofiber?
Hei! Jeg bakte en variant av disse bollene i dag. Brukte denne oppskrift en din som basis, og oppskriften på ostfrallor. Hadde tenkt å følge oppskriften slavisk, men kunne ikke det siden jeg verken hadde pofiber, mandelmel eller yoghurt. Så det ble med sesammel, kokosmel, kruskakli (hveteskall), revet ost, torrostade peanøtter, gresskarkjerner, cottage cheese og ikke minst gjær. De ble helt fantastisk gode! Den desidert beste lavkarbobaksten jeg har smakt. Absolutt ikke våt og saftig, heldigvis. De hevde også i ovnen, og det er jo et mirakel i seg selv. Alle andre brød jeg har bakt har aldri heved. Frallorna ble helt perfekt, faktisk. Men nå aner jeg jo ikke hvordan din oppskrift blir, men antar det blir noe liknende siden det var den jeg brukte som utgangspunkt. Mine ble som halvgrova frallor.
Jeg har funnet ut at peanøtter er særdeles bra i brød. Ikke veldig mye, men en neve kanskje. Man skulle ikke tro det, men det gir en nydelig smak. Og det smaker ikke peanøtter av rundstykkene heller. Jeg oppdaget det en gang jeg hadde for lite nøtter og frø, og måtte finne noe i skapene. Det ble peanøtter, og det lavkarbobrødet jeg bakte da ble mye bedre på smak. Så nå sørger jeg for å slenge peanøtter i brødene. Jeg maler peanøttene til mel sammen med de andre frøene, nøttene etc.
Jeg ser at det ikke er gjær i din oppskrift. Det er stort sett aldri gjær i noen lavkarbobrød heller. Det synes jeg er rart. For ja, det behøves ikke siden det ikke vil jäsa ordentlig. Men for å få smak av brød, så MÅ det tilsettes gjær. Og det er akkurat det jeg gjør. Jeg tilsetter 2-3 tsk gjær. Det er først da det smaker ordentlige brød. Og eventuelt eggesmak dempes også når gjær tilsettes. Så gjær er et annet tips, som jeg ekstremt sterkt vil anbefale å bruke i lavkarbobrød. Og jeg skjønner egentlig ikke hvorfor ikke flere bruker gjær for å få mye bedre brød. Såfremt man tåler det da, og det er det jo ikke alle som gjør.
Det fantastiske med denne oppskriften din, og som gjorde at jeg i utgangspunktet ville bake den (men orket ikke dra på butikken for å kjøpe mandler, pofiber og yoghurt), det er at den inneholder bare 2 egg. Og det betyr mindre eller ingen eggesmak, heldigvis. Jeg merket ikke noe eggesmak av de frallorna jeg bakte. Og merkelig nok ble det ikke vått og kompakt, som det ofte blir av fiberhusk.
Så tusen takk for oppskriften! Selv om jeg ikke fulgte den til punkt og prikke, så var den helt himmelsk som et utgangspunkt. Jeg får ofte mislykket bakst når jeg eksperimenterer. Men denne gangen ble det perfekt. Og det ville det ikke blitt uten en så god grunnoppskrift.
Hej! Kul du gillade brödet, det är ett toppenrecept att utgå från och sedan ändra efter behov och smak!
Ett mkt omtyckt bröd som jag ser att även stora receptsajter och mattidningar i Sverige lyft fram =)
Kanske inte LCHF, men det blir väldigt gott att blanda i lite finhackad torkad frukt och några russin
Efter 1 vecka lchf och en vecka före det då jag ersatte ett mål mat med en smoothie (det funkade inte för mig så lågt blodsocker och jättearg) har jag gått ner 3 kg. Jag är inte tjock men får kulmage och med jämna mellanrum frågan om jag är gravid, trist när en inte är det. ..
Bra recept på frallor, och mycket annat också, tack!
Hej Åse!
Det står på receptet att det är beräknat till 4 personer, blir det 4 frallor eller fler?
Blir spännande att testa dessa frallor till kvällens räkor tänkte jag!
Trevlig helg🤗 och tack för alla dina bra recept du delar med dig av!🌸🌼🌸
Hej Monica! Yes 4-5 frallor blir det 🙂 trevlig helg på dig också! 💕☀️
Hej , tänkte testa att baka dessa idag, tänkte göra fler när jag ändå håller på, går det bra att dubbla receptet rakt av?
Det ska gå bra
Hej jag jobbar i köket på ett äldreboende och bakar detta brödet till en tant som är gluten allergisk och hon älskar det 😊 Tack för många bra recept är alltid här inne o tittar, ha en underbar jul 🎄
Tål inte mandel. ? kan man använda sig av annat mjöl i dina bröd då som innehåller mandel? ?
Tack för underbara recept! ?
Hej! Jag har gjort dessa frallor nu både med och utan chia frön och de är verkligen supergoda MEN jag undrar hur många g kolhydrater en fralla innehåller, eller hur jag enkelt kan man räkna ut det själv eftersom man ska ligga under 20g kolhydrater/dag?
Hej ”man” behöver inte ligga under 20 gram kolhydrater, hjärnan behöver 20 g glukos så det är bra att åtminstone ge hjärnan de 20 grammen. Jag rekommenderar mina klienter att ligga runt 30-50 gram på LCHF.
Behöver du räkna ut mängden kolhydrater kan du göra det på kostbevakningen.se
Kroppen skapar själv den glukos hjärnan behöver. Finns ingen anledning att ligga så högt i kolhydrat-intag, och framförallt inte av anledningen att ”hjärnan behöver glukos” – det är inte så kroppen fungerar. MEN, helt klart ska man inte gå ut för hårt i början och försöka nolla kolhydraterna, det kan man ta längre fram man trivs och mår bra av liberal LCHF och vill fördjupa sig 🙂
Hej Daniel, jag är inte säker på vem du svarade då du inte svarat någon specifik kommentar?
Läs din egen kommentar rakt ovanför min 🙂 Jag tryckte på svara under din kommentar och mitt svar hamnade direkt under och lite till höger, precis som det ska se ut. Du har nog nåt problem med din webläsare kanske 🙂
Mvh /Danne
Hej Daniel! Jag sitter med min mobil och min app ser inte vem du svarat 🙂
Jodå jag känner väl till glukoneogenesen 🙂 Och med det sagt så är det onödigt att tvinga hjärnan att tex använda aminosyror eller glycerol för att göra glukos, då kan man lika gärna ge hjärnan sina 20-30 gram glukos den behöver genom just glukos 😉 30-50 gram är absolut inte lågt utan tillhör normal LCHF och passar bra för gemene man. Är man kraftigt överviktig så rek jag 10-20 gram kolhydrater per dag tills man kommit ner en del i vikt.
Hej! De här frallorna bakar vi varje vecka här hemma! De är fantastiskt goda! Fast vi har bytt ut pofiber mot fibrex, rakt av samma mängd, och får då lite grövre frallor. Då behöver dock degen vila ca 15 min innan utbak. Tack för en toppensida med massa bra recept!
Hej! Bor utomlands och hitttar inte nagot som skulle kunna vara ”pofiber” sa vad kan jag anvanda istallet! Tack!
Tyvärr behövs Pofiber :/
Helt okej frukostfrallor:) Enkla att göra (även för en sån som jag som alltid misslyckas annars::p )
Kan tänka mig att dom går att göra på många olika sätt, tex andra former och kanske med brödkryddor osv:) Ett bra grundrecept tycker jag!
Vi använder fibrex istället, och får lite grövre bullar. Blir superbra!
Hej,
Bor oxå utomlands.
Pofiber är väl fint krossade/malda Psylliumfrön?! Jag hittade det i en hälsokostbutik/Organsika prudukter; vid hyllan ”bota förstoppning typ”. Jag frågade så klart för jag hade aldrig letat där på egen hand 🙂
Hej Johanna.
Här kommer ett litet sent svar och du vet säkert det redan vid detta laget vad som är vad men Pofiber är inte detsamma som Psylliumfröskal. Pofiber är torkade fiber från potatis och är helt fritt från gluten. Fiberhusk är pulveriserat psylliumfröskal och är precis som pofiber glutenfritt. Pofiber har ett kolh.värde på ca 12 gram per 100 gram men man använder det oftast i en så liten skala så det gör inget
.
Ha det gött 🙂
Gjorde detta receptet idag. gjorde receptet 3 gånger men i den sista degen la ja ner 1 paket saffran och gjorde 3 limpor istället.
55min i 175 grrader. så goda dom blev med saffran har haft i chia varje gång.
Hej har nu bakat det goda brödet
Hur ska det förvaras?
Kylskåp, rumstemperatur,papperspåse, plastlåda?
Såg det gick att frysa in, dom var goda
Helgfrukost med fantastiska LCHF frallor
Jag har allt mitt bröd i frysen och tar bara fram när jag behöver.
Hej!
Sparat denna sida.
Är en stor brödälskare.
Har i hela mitt vuxna liv bakat allt mjukt bröd, ibland också hårt.
Sedan sommaren -14. Helt stopp.
Så sakta kommit igång med lchf – bröd.
Misslyckats också.
Efterlyser att recept. Har tappat det. Det gjordes på muffinsplåt.
Med bacon omlott.
Tror det ska vara kesella i.
Antagligen därför det står en oöppnad i kylskåpet.
Jag bakade frallorna ikväll! Inte smakat ännu, men dom ser jättefina ut och luktar gott! 🙂 Jag använde 1 tsk bakpulver och sesamfrön eftersom jag inte hade vallmofrön. Jag hade chiafrön i smeten också men inget extra fett förutom yoghurten. I ugnen ca 20 min.
Helt otroligt goda! Åt med laxröra och blev helt proppmätt på en och en halv.
Härligt!
Gjorde dessa + ostfrallor igår. Ostfrallorna var inte i min smak men dessa var fantastiska för att vara LCHF! Skall göra mer idag och frysa in, var oerhört gott med ett kokt ägg + majonäs på!
Kan man skippa smör och bara ha typ cream fraich? För att minska ner fetthalten då jag inte äter lchf.
Kan jag ersätta mandelmjölet mot ex gf mjölmix?
Dessa var verkligen fantastiska 🙂
Lätta att göra, och det gick att forma degen!
Gjorde dem nu på morgonen och de gick lätt att skära direkt från ugnen, så det blev nybakat varmt bröd med smör+ ost+paprika… ny-juice’ad juice på zucchini+broccolistam+grönkål…ett kokt ägg med majo och en kopp kaffe med grädde…
Vilken underbar frukost! 🙂
Har nu bakat frallorna. Bättre brödkonsistens än övriga lchfbröd jag testat. Lättgjorda och mycket mättande! 🙂 Vet du om hasselnötsmjöl funkar lika bra? Och ung hur mycket kcal och kolhydrater innehåller frallorna per st? / Mvh Lotta
Jag har inte provat dem med hasselnötsmjöl, men det är bara att testa =)
Jag vet inte hur mycket de innehåller men lägg in på tex kostbevakningen.se
Tack för ett bra recept, ganska nära vanligt bröd i både smak och konsistens! Med tanke på fetthalt och att de också innehåller mycket ägg så funderar jag lite på hur lång hållbarhet man kan förvänta sig om man bakar dem och sedan fryser in dem? Upptäckte nämligen att jag hade några kvar i frysen och dessa frös jag in för 3 månader sen. Största risken är kanske att de härsknar och inte smakar så bra, men de kanske inte blir dåliga?
Det ska nog hålla någon månad utan problem, har aldrig haft mina frysta så länge så jag vet tyvärr inte hur länge de är goda 😉
Hej!
Jag undrar hur dom ska vara inuti när de är klara? Första gången jag bakar lchf-bröd och har dessa bullar nu i ugnen. Men dom är kletiga och snart varit inne i 30 min? Har fått jättefin färg utanpå men ska dom vara kladdiga? 🙂
Nej de ska inte vara kladdiga 🙂
Åh för en gångs skull Åse… mina var PERFEKTA idag 😀 Jag lyckades med nåt haha. Blev SÅ glad… men fick ha de inne 20 min. Sånt e ju beroende på ugn oftast! Annars brukar det oftast vara jag själv som klantar till det med att ha läst receptet dåligt… 🙂
Tack för recept och tack för din sida!
KRAM!
Kuuuuuuul!!! KRAMAR!
Jag tror att orsaken till att några inte får upp sina bullar är dels att äggen inte vispas tillräckligt. Det är som med sockerkakssmet, vitt och poröst som det brukar att stå. Dels kan orsaken vara att man bearbetar smeten för kraftigt när alla ingredienser ska ner eller när bullar ska formas. Mina blev jättebra och de går bra att frysa.
Såg goda ut ! Men kan man byta ut créme fraîches mot kvarg ?
Tack för otroligt bra recept
Sikke nogle lækre morgenboller. Jeg har lige købt Pofiber hjem, så jeg tror at jeg skal bage disse boller til morgenmaden imorgen søndag. Tak for fin inspiration.
Mange hilsner
Kathe – Danmark
Kan man frysa dem?
Ett av de godaste frukostfrallona (ej LCHF-bröd inräknat) som jag har ätit!
Hej!
Det står i ingredienserna att man ska ha 3msk mjölk eller vatten men det står inte när det ska i eller användas?
Det är bara om smeten blir för lös, jag har förtydligat det nu =)
Hej. Ska prova frallorna idag men är lite konfunderad….ska man verkligen ha i 2-3 msk vatten elr mjölk om degen är för LÖS? Du menar inte ”för fast ”?
Jo =)
Är inte lätt att gå på Ica när jag bor i USA. Men tack för svaret,jag får fråga vänner som är på väg hit.
Vad är pofiber och finns något annat att använda istället?
https://www.semperglutenfritt.se/pofiber
Glutenfritt, billigt, brukar finnas på glutenfria hyllan på tex. ICA/Coop. Väger som damm så kolhydratsmängden blir låg. Har svårt att komma på någon alternativ produkt. 🙂
Ungefär som mina, men jag har i lite brödkryddor och hackade valnötter. Mina blir runda och fina så jag kan dela dom. Lägger mina i frysen och tar fram efterhand Mums!!
Hej!
Väldigt nyfiken på att testa det här brödet, har aldrig testat att baka LCHF-bröd förut. Några (eller många…) frågor:
Är crème fraîche eller yoghurt godast? Eller är det ingen större skillnad?
Jag äter inte salt, antar att det bara är att skippa det?
Kan jag blanda i Keso för att få det saftigare? Problemet är dock att när jag bakat med Keso förut så blir det ju
svarta brända Keso-bitar på utsidan
av brödet. >:(
Om jag förstått rätt så är brödet glutenfritt..?
Tacksam för svar. 🙂
/Linda
Det spelar ingen roll för smak eller konsistens om det är yoghurt eller crème fraîche.
Det blir väldigt saftigt utan kso så jag hade inte blandat i keso, då kan jag inte garantera resultat.
Det är glutenfrit ja.
=)
Hej!
Tack för jättefina recept. Jag ska baka detta för andra gången o börjar nu undra när mjölken/vattnet ska i?
Tack på förhand!
Stina
Det står 4-6 portioner, jag som vill viktminska kan jag göra 4 st o äta 1 st till frukost eller blir det för mycket?
Det går bra!
Vilka goda frallor men varför blev mina platta? jag lätt dom svälla i alla fall en kvart och jag i allt du har i dom.
När ska mjölken el vattnet i? Missade det.
Hej Åse.
Vad gör jag för fel? Har bakat både dessa och pones och de blir platta. Går inte att dela så som dina. Har jag för mycket vätska eller för lite mjöl eller vad är problemet? De går ju att äta platta också, men skulle vilja ha så man kan dela dem.
Veronica.
Hej! Det är tyvärr helt omöjligt att säga vad som är fel. Mina blir alltid perfekta. Låter du smeten stå ett tag?
Skall smeten stå ett tag tycker du? Tack för fantastiska recept, älskar din instagram 😀
Nej det behövs inte =) Kul att du gillar!! =)
Va kan man ersätta pofiber me? 🙂 alltid undrat!!
Det är inte så lätt att ersätta! Vill du inte ha pofiber så är det bättre att hitta ett annat recept med tex frömjöl eller nötmjöl.
Jättegoda men uujjj så salta. Räcker nog gott med 1krm istället för 1tsk!
Jag hade ingen 10% yoghurt hemma så blandade 1dl 3% yoghurt med 1dl 0,5% kvarg, funkade finfint!
Eftersom jag vill få in mer cocosfett i kosten blandade jag 1 msk cocosfett med 2 msk smör – helt ok men tyvärr har jag cocosfett med smak så blev det ganska dominant…
Kommer definitivt göra igen! 🙂
Oj vad man tycker olika! jag tycker de är perfekt salta =)
Kul de smakade ändå!
Hej,
har du någon koll på ungefärligt energiinnehåll i dessa?
Supergott recept iaf 🙂
oj, vad gott det här var!
Hej! Vet du hur många kcal det är i dessa?
Tack så mycket för det godaste LCHF-brödet någonsin!
Har bakat en hel del tidigare, det ena vidrigare än det andra..
Men det här…det ser ut som bröd, känns som bröd och smakar som bröd! 🙂
Till skillnad från dem andra jag testat som blivit konstigt fuktiga och svampiga. Skulle likna det här brödet vid källarfranska ungefär.
Tror även att det skulle funka utmärkt som hamburgerbröd 🙂
// En som verkligen har saknat gott bröd
Härligt!!
Jadå det fungerar som hamburgerbröd! jag har det som korvbröd! =))
Tack för din recension! =)
Hej!
För en mandel allergiker är det lite svårt med LCHF har du något substitut man kan använda i stället för mandelmjölet till frallorna?
Tack, jag bakar till en tränande tonåring med celaki. Då är dessa brödrecepten perfekta! Jag tycker din blogg är väldigt bra,även om vi inte alls kör lchf. Men däremot måste laga glutenfritt. Man kan tro att det bara är att köpa glutenfritt mjöl då ist men det är så mycket kolhydrater i det. För att inte tala om dom färdiga produkterna på marknaden. Så tack för att du hjälper även celakipersoner med goda brödrecept.
Hej! Som alla andra måste jag nämna vilken fantastisk blogg. Är mest intresserad av recepten. Fantastiska. Jag behöver inte gå ned i vikt men magen klarar inte vetemjöl och många andra stärkelser. Jag har bakat dom här frallorna nyss och ätit en. Så häftigt att äta bröd igen. Vet inte om det funkar för magen eller om det blir kramp i tarmarna. Hoppas det går för dom var goda och lätt gjorda. Jag anv sojgurt istället för yoghurt eftersom mjölk produkter inte heller funkar. Minskade lite på det eftersom den är lösare. Det gick bra att baka dem helt mjölkfritt oxå:) TACK!!!
Härligt! Hoppas magen fick må bra av dem!!
Ser verkligen kanongoda ut, ska testa till helgen. Har nyligen börjat använda varmluftsugn och jag undrar generellt när du anger ungstemperatur, är det vanlig ugn om du inte skriver varmluft och ska man isf dra bort ca 20 grader med varmluft?
Tack för suveränt goda recept – jag gör nåt från kokboken varje vecka…
Hej! Jag anger alltid vanlig ugn! 🙂 och då drar du bort ca 20 ja 🙂
Låter ju underbara, ska provas snart! Tack för tips (som alltid!)
Provade dessa till söndagsfukost och gillade dem skarpt, trots att jag annars är ganska less på LCHF-bröd och bröd har kommit att bli något jag inte saknar så mycket. Dessa kommer jag att baka igen och ev prova att byta ut lite av mandelmjölet mot kruskakli =)
Kul att höra!! :)))
Bakade frallorna i lördags morse och hade till frukost, de som inte gick åt frös jag in och kunde ta fram även på söndagmorgonen och värmde på lite i ugnen (som bake off).
De blev kanongoda. Tack för receptet.
Härligt de smakade! Perfekta att ha i frysen!!
Måste man ha pofiber i? Eller kan man ersätta det med något? Har inget pofiber hemma och blev sugen att baka nu 🙂
Hei! Hva kan man bruke istedenfor pofiber? Tror du man kan bruke sesam mel? https://www.funksjonellmat.no/sesam-mel/om/
Takk 🙂
Dom är super! Har gjort ditt tidigare recept och vågat mig på att ha i lite linfrön eller någongång t o m russin 🙂 Jag vet att inte det är Lchf men variationen är viktig för mig. Det är bara att pröva sig fram 🙂 Tack för en inspirerande blogg, följer dig varje dag och lagar GOD mat tack vare dig. Kram
Ska testas lördag morgon! Tycker barnen om det? Lite mycket att peta i sig alla själv eller de kanske kan sparas en dag eller två? Trevlig helg!
De fryser du ju in och tar ut när du ska ha! Jag förvarar aldrig bröd i rumstemperatur. Mina barn gillar de ja!
Måste jag absolut testa!
Låter fantastiskt gott och måste provas! Undrar dock en sak ang yoghurten: hur viktigt är det med just rysk yoghurt? Skulle det kunna funka med t.ex. turkisk eller grekisk yoghurt, eller har rysk yoghurt särskilda egenskaper som gör den lämplig i det här receptet? När jag ser ordet ”rysk” kommer jag osökt att tänka på Kefir, men jag antar att det inte är samma sak som yoghurt?
Det funkar med annan yoghurt också =)