Jahapp, lite tråkigheter att ta upp.

av Åse

Jag är en människa av kött och blod.
Jag blir ledsen när människor skriver elaka saker, missförstår mig etc så detta blir ett inlägg som handlar om det.

Jag har under de åren jag haft min viksida, först under namnet viktig.org sedan 56kilo.se fått oerhörd support genom er besökare. Ni har glädjt er över när jag gått ner i vikt, ni har peppat mig när jag haft mina svackor, ni har uppskattat mina recept.

Visst förstår jag att det finns människor där ute som är missunsamma, som tycker att jag bara har denna sidan som egobooster och som tycker att jag ”skryter” för att jag lägger upp före/efter bilder, vikttabell etc.
Jag önskar att jag bara kunde skaka av mig och säga att ”Det skiter jag i, det är ert problem” men det gör jag inte – jag tycker det är tråkigt att människor kan tänka i sådana banor och ha så låga tankar om mig, men visst inser jag att det talar mer om deras karaktär än min.

Ni som varit med ett tag vet ju att jag gått upp 25 kg alla tre gångerna jag varit gravid. Jag har ätit godis, kakor, glass varenda dag i 9 månader. Jag får väl vara tacksam för att jag inte gått upp mer med tanke på den sörja jag matat min kropp med.
När jag gick ner i vikt efter minstingens graviditet så lovade jag mig att det var sista gången jag betade av ett sådant stort antal kilon.
När jag blev gravid igen ett halvår efter målvikt så var det självklart att jag inte skulle tillåta mig att gå upp i vikt igen, och jag menar så klart att inte äta så mkt onyttigheter att jag har 25 kg övervikt efter graviditeten.
Det innebär att jag äter god, nyttig mat men försöker hålla nere på sötsaker och annat som inte är bra energi. Tacka f-n för att man är på sin vakt när man gjort viktresan tre gånger förut och hamnat i fällan varenda gång!

I går ramlade ett gästboksinlägg in som jag fann väldigt kränkande eftersom personen hävdade att jag var sjuk, hade tvångstankar och att det inte var sunt att jag inte gått upp ett enda kilo hittills som gravid! Hon kunde inte förstå varför jag skulle vara en inspiration för någon.
Jag raderade inlägget för sådana anklagelser vill jag inte ha på min sida. Jag såg i statistiken att hon kommit ifrån en tråd på familjeliv där någon hade tipsat om min sajt för receptens skull.
Jag svarade henne i den tråden. Jag svarade bla att jag inte alls skrivit att jag inte gått upp ett enda kilo, jag har ju för bövelen inte ens vägt mig! Men jag har inte lagt på mig en massa fett iallafall och det känns skönt. Dock så vet jag ju att det är snart som min kropp börjar suga upp allt extra onyttigt jag stoppar i mig så det är nu jag måste tänka ännu mer på onyttigheter som jag äter.
Men så är det, man får absolut inte tala högt om att man tänker på vad man äter när man är gravid för då ”bantar” man, då har man ätstörningar, då skadar man sitt barn.
Jag förklarade situationen, att jag inte har som mål att stå på samma vikt som innan gravid, utan målet är att inte lägga på mig massa extra fettvikt på grund av att jag stoppar i mig för mycket strunt.

I dag så omtalar hon mig så här ”Skönt det måste vara att vara så säker på sig själv och sitt liv och inte tolerara någon annan tanke eller åsikt, bara total dyrkan…för alla andra inlägg på hennes sida är borttagna. Bara de där alla kommenterar hur snygg och fantastisk hon ser ut och hur duktigt hon är som gått ner alla kilo finns kvar”

Sen fick jag även glåpord för att jag gick ner mina gravkilona på den korta tiden jag gjorde, det såg hon bevisligen också som ngt jag stoltserade med och tryckte ner i halsen på folk.
Det kunde ju lika gärna tagit 1 år, men nu fungerar jag så att jag går ner fort i vikt (men går upp snabbt i vikt också när jag inte sköter mig!) Det är bara fakta, knappast något jag trycker ner i halsen på folk – det står längts upp till vänster för att jag tycker själv att all statistik är intressant (ni som känner mig vet ju hur jag är *S*)

Och det gör mig ledsen att läsa sådant, jag ska vara totalt ärlig!
Jag struntar i om hon gottar sig åt i att hon sårat mig eller om andra gottar sig åt det. Jag har aldrig försökt sälja in att jag är en övermänniska.
Jag får i princip aldrig sådana kommentarer så vilka inlägg hon syftar på att jag skulle tagit bort vet jag inte.
Jag tog bort hennes av självklara skäl.
Att jag får snälla kommentarer från besökare som ser min viktminskning som inspiration sticker bevisligen en del i ögonen. En del verkar tro att jag har denna sajten för att skryta om min viktminskning etc.
Jag ber inte om alla snälla kommentarer, de gör mig jätteglad men det är inte därför jag har denna sajten. Jag har denna sajten av högst personliga skäl, som en journal och reflektion och den allra största orsaken, att samla mina recept på!
Men man får ju inte vara bra på något i Sverige. Man får inte sticka ut, man får på inga villkor andas att man är stolt över sina bedrifter.

Men just nu så lutar det åt att jag låser hela sajten faktiskt, för jag känner att sådant här tar udden av glädjen att ha denna sajt öppen. What’s the point liksom?

Jag fiskar inte sympatier eller förväntar mig kommentarer nu där ni klappar på mig på axeln men jag känner ett märkligt behov av att försvara mig, för hon är säkert inte den enda som dels missförstått mina tankar kring vikt/kost och graviditet eller som tycker att 56kilo.se är en egobooster.
Har ni sådana åsikter så kan jag inte göra något åt dem tyvärr och innerst inne så vet jag att jag måste lära mig skaka av mig sådant här.
Vill ändå avsluta med att ge alla er som kommenterar här, som förstår, som delar mina medgångar och motgångar, ni som tycker om mina recept, en stor omhuldande kram.

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

60 kommentarer

Dessi 22 november, 2008 - 17:00

Hej Åse! Roligt att du bloggar här (igen eller hur jag ska säga) 😀 Läste om påhoppen. De som har problem med andras framgång är oftast dem som själva inte lyckats. Jag hoppas verkligen att du slipper sådant framöver!

Stor kram! 🙂
/Dessi

Svara
Jeanette 16 oktober, 2008 - 11:14

Att det finns såna människor… trodde jag verkligen inte! Hur kan man inte vara glad för en annan människas välgång, oavsett om det gäller vikt eller annat!

Fortsätt skriv och ge mig mer inspiration på min väg ner till 57 kg, har bara 11 kg kvar 😀

Kramar

Svara
sussi 1 oktober, 2008 - 14:38

Fattar inte att folk kan vara så trångsynta.
Många av de elaka kommentarer som skrivs
grundar sig enbart i den klassiska avundsjukan,
resten har nog bara ett så tråkigt liv att dom söker
uppmärksamhet genom att lägga sig i andras liv
just genom att skriva meningslösa elaka kommentarer.

Jag tycker du har en jättebra sida, och faktiskt är
en stor inspirationskälla för många.
Alla har ju ett val, att kika in på din sida och känna sig inspirerad, eller så kan man bara gå härifrån och bespara
både sig själv och dig onödig tid på meningslösa kommentarer.

Säger bara, Keep up the good work!
Och försök att strunta totalt i elaka kommentarer,
dom är inte värda din tid helt enkelt!

Kramar sussi

Svara
Ner40kg 30 september, 2008 - 23:08

Sådana dumheter! Jag tycker att du ska vara stolt och det hoppas jag du är! Att du inte vill gå upp en massa av din graviditet tycker jag också är ett fullständigt normalt tänk, men i Sverige så är det en norm att bli fet när man blir gravid! Skam den som inte dränker sina för-efter-ochkvällsmiddagar med en 3 dl vispgrädde och en 200 grams chokladkaka. ÅH!

Lägg inte ner din blogg pga av en person som själv är avundsjuk för att hon eller han gick upp en massa i vikt – det verkar ju som ren avunsjuka. Och Sverige, vi vet alla hur löjligt det är!

Kramar och lycka till mer bäbisen (underbart söt!) och kilo som kommer efteråt!

Svara
Maria 30 september, 2008 - 04:38

Hej.

Grattis till Er vackra Alice.

Och välkommen tillbaka och skriv sen den 1 nov. Tycker Din sida här är så inspirerande. Du är så duktig!! Vi behöver Dig!

Kram

Svara
ann 27 september, 2008 - 00:30

Satt o väntade på ännu mer info om er söta Alice och tänkte att jag skulle dyka in här… jag är inte här så ofta;) OCH SÅ FÅR MAN LÄSA DESSA TRåKIGHETER!!!!
Bläää på den människan!!!! Du ÄR u n d e r b a r och vill leva ett sunt liv!!!
KAN bara säga en sak AVUND!!!!!
Bry dig inte!!!!
massa kramar och grattis till er söta dotter!!!

Svara
Lisbeth 5 september, 2008 - 07:22

Hej
Jag beundrar dig, försök att inte ta åt dig elaka kommentarer
folk är bara avundsjuka och har förmodligen problem med sig själva.
Sen är Du faktiskt vacker, både som lite kraftig och smal!
Fortsätt att vara stolt
Kram
Lisbeth

Svara
Viktvaktaren 25 augusti, 2008 - 11:45

Hej!

Tycker verkligen inte att du ska lägga ner din sida. Den är helt fantastisk!!! 🙂 Den är en inspiration för många. Har själv en sida där jag skriver om min viktminskning (http://viktvaktaren.bloggspace.se/). Den peppar mig oerhört mkt och sporrar mig att kämpa vidare. Skulle inte klara det utan den. Känns sidan viktig för dig ska du inte lägga ner den för att någon som inte förstår sig på skriver dumma saker. Be dem att trycka på krysset i övre högra hörnet om de inte vill läsa vad du skriver. Vad har de på din sida att göra om de inte gillar den. Tycker att det är märkligt att man vill åt recepten men rackar ner på den som har varit snäll o lagt ut dem. Ser fram emot när du e tbx. Skickar massa styrkekramar till dig!!! Kram Viktvaktaren

Svara
Camilla 24 augusti, 2008 - 22:14

Hej Åse,
Vad tråkigt att du får så tråkiga inlägg, men som du skriver det handlar inte om dig utan att personerna ifråga har problem med något själva! Grattis! Vad kul att ni ska ha en liten till! Jag blev så glad när jag såg det! Jag har nämligen din sida i favoriter, jag själv är ingen hejare på datorer så att jag har en egen hemsida men jag tycker att det är kul att titta in på abdras emellanåt. Du har ju absolut ingen aning om vem jag är men du känns som en kompis till mig iochmed din blogg (förlåt, det låter lite sjukt, men du vet när man ser en kändis på stan och hälsar för att man vet vem människan är men kan inte placera den just då, bäst att hälsa för att inte göra bort sig.) Jag skrev till dig 07.07.07 för att jag skulle ta tag i mina sista jojo kilon och tycker att du är oerhört inspirerande! Jag tog tag i mina kilon och hade gått ner lagom till jul, men började joja igen i mars året efter….strange det där jag vet inte om jag är en riktig viktväktare, fast med facit i hand så vet man ju att det är det enda som fungerar! Jag är också gravid! Visserligen bara i vecka 9 så jag får hoppas att det tar sig, en sladdis vi har två killar födda -95 och -99. Jag är 36år född i Helsingborg men har bott i Kullavik strax söder om Göteborg i över 15 år tillsammans med man, katt och barn. Jag ser framemot att följa din nästa viktresa och hoppas att den kan inspirera mig till att bli av med mina kilon för gott! Jag har redan gått upp 4 kg, visserligen hade jag den fula ovanan att röka innan jag blev gravid (dock aldrig tillsamman med mina barn) så det kan ju vara att jag har slutat med det som ämnesomsättningen fått sig en törn! Ja, ja det får bli vad det blir!
Var rädd om dig och sluta aldrig med din blogg bara för att det finns avundsjuka och människor som är sjuka på annat sätt! Kram, kram

Svara
Nina 5 augusti, 2008 - 15:37

Hej Åse.
Ja jag vet ju vilken underbart inspirerande person du är som inte är ett endaste dugg egotrippad.
Trist med trångsynta människor men de finns överallt tyvärr.
Kikar in just för att hämta lite inspiration, väger ett ton nuförtiden 🙁 och snart är jag uppe i två ton! *haha*
Hoppas det är bra annars. Kram på dig gumman.

Svara
Susanne 1 augusti, 2008 - 13:34

Stäng inte sidan!!!
Du är en inspirationskälla för så många människor.
Vet inte hur många gånger jag stött på rekomendationer om din sida på nätet. Alla goa, seriösa människor älskar att läsa om din framgång samt få tips och trix av dig.

Tig ihjäl missunsamma, eleka människor. Kommentera dem inte ens – de är de inte värda. Blocka dem bara.

I dag skulle jag ta tag i min vikt igen och skulle söka upp din sida men kom inte ihåg vad den hette. Panik!!!

Till slut hittade jag den genom en annan site. Puh!

VI BEHÖVER DIG!!

Kram och tack!
Susanne

Svara
Louise 21 juli, 2008 - 11:29

Det är så tråkigt med människor som förstör. Jag har precis hittat hit, inte vill jag att du lägger ner NU!
Den här andra personen har förmodligen svårt med sin karaktär, liksom jag, men i stället för att gnälla över att andra lyckas kan man ju se möjligheterna i det. Jag vill låta mig inspireras av dig så att även jag kan nå mitt mål, 57kg 😉

Svara
martina 16 juli, 2008 - 12:03

stå på dig!
du gör inget fel 🙂

Svara
Lena 2 juli, 2008 - 12:17

Nu är ju jag senare än senast med att läsa det här men jag blir fan sur! Har inte människan nåt bättre för sig? Du om någon är den mest oegoistiska människa jag känner och är verkligen inte den som skryter!
Förstår att du blir ledsen gumman men som talesättet säger: Genom sig själv känne rman andra, hon måste ha ett jäkligt pissigt liv.
Puss!

Svara
Josefine 27 juni, 2008 - 13:25

Hej! Först och främst så vill jag bara säga att du har en jättejättefin blogg. Jag gillar temat skarpt!
Sen till inlägget.
Så himla trisst med människor som tillåter sig själv till att vara så elak och osmidig. Jag har själv gått ner 17 kilo för ett tag sen och hållt mig till min nya vikt och ja, visst fasen måste man vara stolt över sig själv och det man åstadkommit? För mig är det en självklarhet, annars blir dte svårt att älska sig själv. Stå på dig. Jag tycker du verkar jätteduktig och det är stor att lägga ut sig själv på webben med en sådan här sak.

Nu letar jag ny inspiration och motivation för övrigt till att komma tillbaka till mitt nyttiga jag och nå målet, tror absolut att din blogg kan vara en boost!Kommer absolut tillbaka hit!

Kram

Svara
A-M 26 juni, 2008 - 21:47

Så ledsen och arg jag blir när jag läser vad som har hänt! Suck! Varför kan vissa människor inte unna andra lycka och välgång? Blir de lyckligare av att andra mår sämre eller?! Jag hoppas att du lyckas skaka av dig hennes dumma kommentarer. Jag ser definitivt inte din sida som en ”ego-boost” utan tvärtom en otrolig motivation för mig som liksom du, har urlätt att lägga på mig vikt.

Sträck på dig och var stolt! Det är du värd! Glad sommar och lycka till med lilla knytet!

Svara
Elin 26 juni, 2008 - 18:36

Hej Åse!

Jag är jättetacksam för att du har din sida, tack vare den så har jag blivit jättepeppad att gå ner i vikt. Jag hade/har bara några ”lat”kilo som jag ville få bort, men har gjort stor skillnad och jag får mycket beröm för det dagligen. Många frågar hur jag gjort och då tipsar jag alltid om din sida. Hoppas verkligen inte att du lägger ner din den pga elaka människor. De borde fatta bättre, men tyvärr så kryllar hela klotet av missunnsamma dårar.
Tycker du är fantastisk som lägger ner tid på att göra din sida så bra så att även andra kan ta del av den och lyckas. Jag är 24 år och har inte varit gravid nån gång, men jag hoppas att denna sida finns kvar då det är min tur..
Kramar//Elin

Svara
Lotta A 24 juni, 2008 - 08:58

Det är verkligen trist med med människor
som inte kan glädjas med en själv.
Utan i stället visar den typiska ”svenska”
avundsjukan över att någon annan lyckas.
För mej har du varit en inspiraton och ett föredömme
att man verkligen KAN lyckas gå ner i vikt efter sina graviditeter. På ett bra och hälsosamt sätt, och jag fullkomligt älskar dina härliga och goda recept……….
Lotta A

Svara
Sara 22 juni, 2008 - 10:55

GAAAAHHHH jag blir galen på såna idioter!!

Du ÄR en förebild för många Åse, en BRA förebild med SUNDA tankar och värderingar kring mat och vikt. Jag har alltid uppfattat ditt tänk kring detta som att det viktigaste inte handlar om vad vågen visar utan att jobba för att lära sig göra bra val i vardagen.

Du är en stor inspiration för mig och många andra. Idioter finns det gott om tyvärr…det bästa man kan göra är att strunta i dom. Fast jag förstår verkligen att du ryter till den här gången, för nu handlar det ju om rena personangrepp.

Massor med kramar!

Svara
Linda 21 juni, 2008 - 15:47

Hej! Oj, vad skönt att jag kunde skriva en rad till dig eftersom allt verkar blivit väldigt uppförstorat.
Ja, det är jag som skrev i din GB och som heter Linda, mitt riktiga namn. Och du kan fortfarande komma in på min familjelivsida…

Det viktigaste är att jag vill be om ursäkt. Du verkar ha tagit illa vid dig och jag hade bevisligen fel i det jag skrev. Och jag är inte sämre än att jag kan ändra mig och be om förlåtelse.

Jag har läst det du skrivit och alla de som stöttar dig och beundrar dig. Den vanliga kommentaren som vi svenskar alltid skriver är ju att någon annan är avundsjuk, men nej, jag är inte avundssjuk. Jag har inte ett BMI som är så annorlunda än ditt, men det är av mindre vikt. Utan varför jag reagerade så starkt den dagen var nog pga av massa saker, men bla min vän som dog i anorexi. Och efterlämnade en liten kille.
Alla vi kvinnor vet ju hur tufft det är med vikt och när man blir gravid och får barn blir ju fokus på vikt så himla stor. Jag satt just och läste en Mama och såg alla supersnygga Hollywoodmammor som tränar och äter perfekt. Men jag vill inte uppmuntra andra till att känna sig som dåliga mammor, tjejer för att de inte är lika perfekta. Vi i tråden du besökte peppar varandra jättemycket om att träna osv, men att vi duger som vi är.
Jag ska inte klaga, jag har gått ner mina kilo ganska lätt, men gudarna ska veta att kroppen ju är långt ifrån perfekt…*s* Men jag inbillar mig att jag duger som jag är iaf.

Jag hoppas du forsätter med din sida och inte låser den, dock är ju internet är gigantiskt forum och de du skriver når ju massor med människor…det måste man ju veta. Och de måste väl vara lite av din intention med din sida, att skapa en diskussion om vikt, mat och graviditet. Eller?

Sen hade jag en misserabelt dålig dag i onsdags, men det ska ju inte gå ut över dig. Jag är nog dock tyvärr en sån person som gillar att diskutera, jag är nyfiken på vad som driver dig. Du har ju varit grymt ”duktig” som gått ner dina kilo, det kräver karaktär och vilja att lyckas.
Jag vet själv hur lätt det är som gravid att hamna i soffan, ätandes massa skräp.

Så, kära Junipinglan…jag hoppas du inte är arg på mig längre, kanske fick oxå du en funderare till allt detta och varför jag reagerade som jag gjorde. Mest ledsen blev jag mest över att jag inte kunde kontakta dig för att reda ut det, utan det blev en ”envägskommunikation” från din sida.

Lycka till med både vikt och stor familj!
MVH/Linda

Svara
Annika 21 juni, 2008 - 13:12

Det verkar vara livligt på både din och min viktsida just nu! 😀

Svara
MariaD 21 juni, 2008 - 12:49

Ja, det är ju helt otroligt! Såna människor ska man ju inte bry sig om, men det är nog tyvärr lättare sagt än gjort. Klart man blir sårad. Tror inte du skulle äventyra ditt barns hälsa genom att ”svälta” då har det nog varit värre dom andra graviditeterna då du ättit en massa onyttigheter (enl dig själv) alla mår bra av nyttig mat! Och har man följt dig ett tag, så VET man att det vet vad du snackar om då det gäller kost, motion o viktnedgång (och även viktuppgång ;)) Är nog bara avunsjuka o missunsamma människor som fäller sådana kommenater. Varför inte kunna glädjas med och åt andra, som man vet kämpat hårt och verkligen förtjänat sina framgångar????

Fortsätt o kämpa o vara den inspirationen du är för många andra!

Svara
Smilla 21 juni, 2008 - 12:06

Hej kära du,

jag har följt din sida länge utan att ge mig till känna, men nu är det dags. Jag är så f ö r b a n n a t trött på osäkra människor som måste boosta sig själva genom att trycka ner andra – något som jag själv råkar ut för ibland.

Det är ren och skär avundsjuka som sticker fram sitt fula tryne här, och att stänga ner sidan p g a några få (ett?) prima, ruttet rötägg är inte lösningen, även om jag förstår att det kan kännas så ibland. Då bjuder du de snåla, avundsjuka och missunnsamma en lätt walkover om du plockar bort den här fina sidan som du lägger ner så mycket arbete på. Och kära nån – jag som kikar in här regelbundet för matförslag och inspiration, jag skulle förmodligen förtvina och dö utan dina kalasfina recept.

Du gjorde helt rätt som outade den här patetiska människan här. Fokusera på allt stöd du har, ge fingret till det dåliga och fortsätt glänsa, stick ut och var fantastisk!

Svara
Charlotta 21 juni, 2008 - 11:39

Hittade inte till din sida förran i januari 2008 men älskar den! Underbara recept och en stor inspiration! Du gör helt rätt som tänker som du gör!

Svara
jessica 21 juni, 2008 - 10:07

åh vad trött jag blir! Varför ska man behöva ta upp detta som vuxen? Var inte detta över i sandlådan? Den personen måste uppenbarligen har riktitg dåligt självförtroende och måste föda sig själv genom att trycka ner andra för att själv må bra!
Du är SUPER DUKTIG, DU ÄR SNYGG och TRO FAN DET ATT DU SKA VARA STOLT! Vi och även HON ska vara glada att det finns sådana som du som VILL/VÅGAR outa sig själv så som du gjort varje gång!För vart är det vi hämtar vår inspirartion i från? Människan kan väl för guds skull laga sin egna mat på egna recept!!! Skulle vara spännade att se hennes egna sida! Men det vågar hon nog inte.Lättare att spy lite innan hon sätter sig med sin godispåse med dina bilder på näthinnan!! hahaha
Jag förstår om du låser den! Tycker det bara är synd att Sverige ska ha denna förbaskade Jante överallt!!

KRAM PÅ DIG OCH TÄNK PÅ HENNE NÄR STRÄCK PÅ DIG LITE TILL!
På kuppen kanske du blir flera centermeter längre..hahaha

Svara
Mamma C 21 juni, 2008 - 09:58

Ja du Åse…. Det är så j**la irriterande med människor som ska lägga sig i saker de inte förstår. Tyvärr är det många från familjeliv som är väldigt negativa. Jag har nästan slutat vara där inne för jag blir så less på ”pekpinnefolk”. Jag tycker du är jätteduktig som tänker på vad du äter. Bebisen vill ha näring, inte massa skit. Gick upp 30 kg 1:a grav och 23 2:a grav och det är inte kul att jobba bort. Jag kollar ofta den här sidan när jag vill ha nya mattips. Å många recept är favoriter hos mig. Håll huvudet högt och var STOLT över dig!! Kramar från Mamma C.

Svara
Milla 21 juni, 2008 - 07:17

Å så småaktigt!! Avundsjuka kanske?
Jag är så glad över din sida och dina framgånger/nedgångar, för det har varit som en inspiration under dessa år!! Jag vet hur lätt det är att lägga på sig enmassa vikt under graviditet, och det är det som jag kämpar med nu….
Jag hoppas att du inte låser din sida, jag skulle sakna den!!!!!!

Svara
Cathrine 21 juni, 2008 - 01:05

Tråkigt när sånt här händer. Förstår ju varför du har bloggen eftersom det är ett superbra sätt att verkligen hålla sig till sin viktminskning, det blir ju lättare på många sätt dels ser man sina resultat, samlar sina recept och dessutom kan man bli stöttad när man behöver det.

Att äta sunt under sin graviditet är ju inte ett sätt att svälta sig, utan jag ser det som ett sätt att ge både sig själv och sin bebis bättre förutsättningar.

Svara
Cornelia 20 juni, 2008 - 20:38

Sååå himla trist. Men vilket bra inlägg av dig.
Sunt och bra! Jag följer din blogg och du ger mig stor inspiration. Stå på dig. Hoppas att jag kommer att få möjlighet att fortsätta följa dig även om du väljer att låsa sidan, vilket jag förstår om du gör.
Trevlig midsommar till dig och din familj.
Cornelia

Svara
Maria 20 juni, 2008 - 13:49

Vad är det som händer här inne? *Förvånad*
Snälla, låt den här Fröken Missunsam tigas ihjäl, den här sjuka stackarn sitter och njuter av uppmärksamheten hon skapar!
Fortsätt! Om inte du fanns så skulle jag ha saknat många peppande stunder när jag har läst om din resan och tänkt – Kan hon, så kan jag!
Det är därför jag har orkat med att ta itu med mej själv igen gång på gång.
-Tack- för all kunskap du har lagt upp!
och bara för att du ser bra ut, så ska du inte skjutas för det *blink* Snart kommer vi också fram till smalköping!*
Stor varm midsommarkram

Svara
Maria 20 juni, 2008 - 13:43

Hej
Jag har gjort en utmaning och nu utmanar jag dig om du vill? Den finns på min blogg.

kram Maria

Svara
Rakel Fagerström 20 juni, 2008 - 13:21

Urtrist!
Träna dig i att fundera om ”vem som äger apan”. Dvs. någon vill kasta en apa i ditt knä, där apan representerar problem/skit/trista saker. Vem äger apan? Ja. inte du vill jag säga.
Oftast säger skitprat mer om prataren än om den det pratas om.

Lycka till med graviditeten och glöm inte att njuta av den och av de redan befintliga barnen. För att inte tala om att njuta av maken!

Hälsningar från Rakel, 55+.

Svara
Therese 20 juni, 2008 - 12:23

Snälla lägg inte ned hemsidan! Så mycket inspiration och goda recept som du givit på denna sida. Så mycket klokhet kring matvanor och viktminskning som du har förmedlat. Snälla låt inte denna missunnsamma människa stoppa dig i ditt kreativa flöde. Du är verkligen inte självisk när du delar med dig och skapar allt du gör. Jag har varit slarvig med att uppskatta din sida, men TACK för all inspiration du ger.

Kramar i massor,
Therese

Svara
Anna 20 juni, 2008 - 11:13

Hej Åse!

Jag blir tårögd och ledsen när jag läser dina rader! Och jag VILL inte att du sätter denna sida bakom lås och bom, bara för några korkade idioter.

Jag tycker du tänker sunt och förståndigt. När jag fick komma till Sorselegården ( ett hälsointitut under beteendemedicin ) så hade jag som grund att bygger man ett hus och slarvar med grundbygget, ja hur blir huset då? Och den dagen vi blir gravida, så vill jag att vårat barn ska växa upp i en hälsosam och familj med sunda livsvanor.

Jag tycker du är förnuftig som tänker på vad du stoppar i dig under graviditeten. Och att du tänker på din hälsa. Det medför ju att du även tänker på ditt barns hälsa!

För mig är den här sidan en inspirationssida. Även om jag inte räknar points, så kommer jag hit för att ibland räkna ut olika livsmedel och se vad du har lagt ut för recept.

Om du beslutar dig för att sätta sidan under lås och bom, så hoppas jag att jag får komma tillbaka och fortsätta läsa och inspireras!

Trevlig midsommar!

//Kram Anna

Svara
Debbie 20 juni, 2008 - 11:05

Jag vad ska man säga? Jag har ju som du vet följt dig i mååånga år, typ sedan jag började surfa. Jag har följt dig på alla dina sidor, och började läsa hos dig just för att du hade gått ner i vikt efter twinsen. Jag, Du och många med oss har eller har ju haft den eviga dragkampen och balansengången i livet med kost o vikt. Under alla år och i alla situationer har jag upplevt att du delat med dig For Better and For Worse, dvs man ahar aldrig känt att gud den kvinnan svävar fram…Utan mer som att Åse hon tar sig dit hon vill!!! Och det är väl den egenskapen vi alla är här inne o tankar till oss av. Är man en kämpe så är man, det är väl därför du inte låter detta som hänt passera osagt!!! Jag är full av beundran för dej, maken o alla era vackra barn-Kram Debbie

Svara
jenny 20 juni, 2008 - 07:05

Hon är bevisligen en liten människa som inte kan glädjas med någon….. Jante-Sverige i ett litet nötskal!
Stå på dig gumman!
KRAAAM

Svara
Marie 20 juni, 2008 - 00:44

Dumma, avundsjuka människor kommer det alltid att finnas. Kanske önskar hon att hon också kunde och missunnar dig att du tänker dig för, eftersom hon inte själv har karaktären?!! Förstår att du vill försvara dig, men skaka sedan av dig det hela!!! Hon är INTE värd din energi, den kan du lägga på annat.

Min sista graviditet gick jag upp 2,8 kg, men min son vägde nästan 5 kg, så inte är det fel att äta nyttig mat inte. Jag har gått ned 10 kg på 4 veckor för att jag just har hittat min grej, men jag får också ofta höra att det kan väl inte vara nyttigt… ofta av personer som borde göra något själv.

Vad stolt över dig själv och dina beslut. Vad stolt över dig själv att du lyckas så bra! Skaka av dig och överlåt den negativa energin till de som inte har något annat för sig än att gnälla och klaga.

Stor KRAM och en rikigt trevlig midsommar!!!

Svara
Marie Hj 19 juni, 2008 - 23:03

Ja, dom där missunnsamma människorna finns lite här och var, men man blir lika ”chockad” varje gång man stöter på dom. Hur kan man tänka så negativt? Jag fullkomligt ÄLSKAR din blogg och alla goá recept! Har ju följt dig länge nu, och jag skulle bli väldigt ledsen om du försvann.
Kram på dig!

Svara
Marie 19 juni, 2008 - 22:24

Det är den svenska avundsjukan! Typiskt. Jag tycker du är grym som klarar av att inte gå upp i vikt, att ha sådan självkontroll att du inte trycker i dig sådant du vet är dåligt för dig konstant. Den balansen är så himla svår.. jag tampas dagligen med den. Var stolt för det ska du vara!

Svara
Sara 19 juni, 2008 - 21:19

Ja man kan väl sammanfatta det med ett ord – avundsjuka!! Du har varit min insprationskälla vid min viktnedgång och alla dina goda recept har varit stor hjälp. Så vad jag hoppas på är att du verkligen fortsätter och bloggar. kram från en helsingborgare 🙂

Svara
Karin 19 juni, 2008 - 21:13

Jag säjer bara EN sak – AVUNDSJUKA!!
Fy så människor kan bli av denna egenskap. Förstår att det inte är lätt att bara skaka av sej såna ord men läs alla bra inlägg flera ggr så inser du vikten av hennes – det betydet INGET.
Kram på dej du duktiga mamma! 🙂

Svara
Margitha 19 juni, 2008 - 21:09

Fy vad trist. Självklart är jag avis på dig som lyckas gå ner i vikt. Och det värkar så himla lätt för dig.. :).

Fortsätt du att skriva du inpererar så många låt ingen kliva på dig…Och självklart mår Myran prima med vad h*ns mamma stoppar i sig.

Kramizzar i massor

Svara
Pia 19 juni, 2008 - 21:02

Alltså, jag vet knappt vad jag ska säga! Denna människa har ju inte belägg för något hon skriver om! Avund, och så kommer hon ju från landet lagom! I Sverige ska allting vara lagom! Inte vara FÖR duktig, inte sticka ut!

Stackars människa!!!
Kram från mig gumman! Syrran ska mosa henne 😉

Svara
Limus 19 juni, 2008 - 20:09

Men vad i helvete? Vad är det för fel på så många människor -varför kan man inte glädjas åt varandras framgångar istället för att avundsjukt sprida etter?
Jag förstår att du är ledsen.

Jag tycker att det är jäkligt starkt jobbat av dig att vara hälsomedveten även under graviditeten (då många faktiskt passar på att moffa i sig gott)- barnet mår bra av nyttig kost, och balans. Är inte det självklart för alla?

Hoppas inte att du lägger ned sidan – den har varit en inspiration för mig under min viktnedgång, och för många andra också, döma av kommentarerna.

Stor fet kram på dig! Sköt om dig och lilla bebben!

Svara
Liz 19 juni, 2008 - 19:23

Som jag skrev innan så tycker jag att du är sund i dina åsikter, hur man kan tycka ngt annat är för mig en stor gåta!..antar att det handlar om ren avundsjuka?

Du har varit en stor förebild för mig ända sen första ggn jag ”träffade” på dig, och det kommer du fortsätta vara vad än folk tycker/tänker/säger!

Tycker absolut du gjorde rätt i att försvara dig, för man ska inte behöva ta hur mycket skit som helst!!

KRAM

Svara
Ingalill Ridemark 19 juni, 2008 - 18:30

Stå på dig annars gör någon annan det!
Tycker det är så himla synd om dessa människor som bara måste anmärka, klaga osv på personen som vet vilka de är, vet hur de fungerar och lever sina liv som de vill.
Tyvärr så lär vi aldrig bli av med dem utan enda sättet att behandla dem är så som luft dvs låtsas att de inte finns.
Låt inte tjejen vinna genom att låsa din blogg är du snäll!
Trevlig midsommar önskar jag dig!

Svara
~ Maria ~ 19 juni, 2008 - 18:16

Jag tror tamejtusan inte att det är sant??!!
Det finns folk till allt och givetvis så handlar det om ren och skär avundsjuka, bitterhet och brist på ett ”eget” liv.

Förstår att du blir superledsen, men du ska sträcka på dig i stället och inte låta denna negativa energi påverka dig, vi är många här som beundrar dig gumman!

Stor kramis!

Svara
Anna 19 juni, 2008 - 18:15

Hej!! Jag har inte läst så länge här inne men jag vet vad som krävs för att gå ner de kilon du gjort och det är en bedrift värt att vara stolt över. Det ligger en stor bedrift i att orka behålla vikten och det är ju det du försöker med. I detta avlånga land ska man inte slå sig för bröstet och tro att man är duktig för det är nästan en dödssynd!!! Jag blir så trött!!!! Snälla!!! Låt detta rinna av dig och friheten är din och ingen annans att radera dessa idiotiska inlägg. Läs din kommentarer och sug åt dig allt positivt och njut av att ha en underbar graviditet med hälsosam mat som både du och bebisen mår bra av. Lycka till nu och fortsätt kämpa, både med vikt och med idiotiska kommentarer. // Anna

Svara
Sara 19 juni, 2008 - 17:19

Men hallå! Hur får man bete sig??
Försök att strunta i henne (och andra knäppgökar som antagligen är avis på dig!)
Din sida är en stor inspirationskälla, du har bra recept och skriver så bra! Och vi alla är och fungerar olika och så ska det vara! Stå på dig, var som du är!
Kram från Sara

Svara
Christine 19 juni, 2008 - 17:08

Kan inte göra annat än att hålla med alla ovanstående! Jag tycker att du är grym! Är det inte meningen att man ska kunna dela med sig av sina tankar utan att andra ska tycka att det är fel? Det finns så många idoiter där ute! Hoppas också att du står på dig och fortsätter 🙂

Svara
Åsa N 19 juni, 2008 - 16:24

Jag vill bara säga att du är min stora förebild och inspirationskälla. Vet inte hur många av mina favoritrecept som kommer från dig, men MÅNGA är det.

KRAM

Svara
malin 19 juni, 2008 - 15:23

Underbara människa!Du har hjälpt mig att efter min graviditet gått ner 14kilo, din inspiration är grymt stark! Du har inget att försvara, för du är UNDERBAR och jag älskar din sida, din inspiration och din envishet!!!!! Det finns inget som påvisar att du skulle tro att du är bättre än någon annan, tvärtom!! Du vill ju gärna hjälpa andra att lyckas! Sätt inte lösen på dina sida, låt inte den onda delen av världen vinna!!!!!!!!!

många kramar Malin

Svara
Lotta 19 juni, 2008 - 15:22

Så himla trist. Idioter finns det gott om, allra minst på nätet. 🙁 suck.

Jag gillar den har sidan, jag kikar ofta in för recept och inspiration! Keep up the good work! 🙂

Kram!

Svara
Alexandra 19 juni, 2008 - 14:43

En sak till, att äta nyttigt och tänka på vad man stoppar i sig när man är gravid skadar inte ens barn utan tvärtom.

Du gör något bra för både dig själv och bebisen, att äta nyttigt och hälsosamt är inte samma sak som att banta det är två helt skilda saker vilket många missförstår.

Svara
Alexandra 19 juni, 2008 - 14:38

Säger bara en sak – AVUNDSJUKA!

För det är det som det med största sannolikhet handlar om.

Jag har ”känt” dig nu i snart 10 år och jag har då aldrig fått den känslan av att du skulle vara egotrippad och en skrytmåns. Såklart man är glad och vill berätta för hela världen om man lyckats med någonting, men det får man ju inte enligt den svenska ”jante-lagen” för man får ju verkligen inte tro att man är något :

Jag ser dig som en varm och omtänksam människa och skulle aldrig kunna tolka dina inlägg som skryt för det är det verkligen inte, du är en sann inspirationskälla och din sajt är en push i rätt riktning för att komma igång själv med sin viktminskning.

Varma kramar till underbara Du!

Svara
Bodil 19 juni, 2008 - 14:16

Hej, jag har följt dig sedan många år och är imponerad på det sätt du hanterar viktuppgångar. Jag får stor inspiration av dig och av din recept. Jag hoppas att du fortsätter skriva på 56kilo.
Kram Bodil

Svara
Carina i Tyskland 19 juni, 2008 - 13:37

Förstår verkligena tt du är ledsen gumman!
Hoppas att du kan låta det dumma påhoppet rinna av dig.
Skickar en massa stora kramar till dig!

Svara
Lisa 19 juni, 2008 - 13:35

åååh vad man blir så trött på alla människor som bara måste vara så neggiga, otrevliga och missunsamma. Hade hon läst ordentligt hade hon kanske fattat också ang det här med viktökning o grav (vet precis vad du menar med mina 20 resp 22 kg-ökningar o glass o kakor VARJE dag – skulle jag försöka att inte göra en ev tredje gång). Varför kan man inte se att sidan är en bra inspiration för andra som kan se att det faktiskt kan gå ganska enkelt att gå ner i vikt efter grav…och, även om hon skulle så inskränkt tycka att det är en egoboost – ja men måste man säga det då bara för att såra eller..? Så himla konstigt och korkat. Men, det finns ganska många människor på FL tycker jag som ursäkta mig skriver väääldigt korkade saker. Du borde som su sade bara skaka av dig o känna att det är HON som beter sig ganska ointelligent men jag förstår att det sårar när man inte alls har de avsikter hon beskriver.

Fortsätt skriva Åse, jag vill läsa! Eller så får du väl låsa denna sida också till slut…
Tycker du är duktig som kan hålla dig från att ”moffa” denna gång!

Kraaaaaam

Svara
Katarina 19 juni, 2008 - 13:14

Ursh vad människor ska klaga ner på folk som har lyckats med något.. Finns så fruktansvärt mycket avundsjuka jämt.. är säkert det de beror på, att hon själv inte lyckas gå ner i vikt osv.

Vore jätte tråkigt om du låste din sida, har lagat många rätter du har lagt upp här och jag måste säga att de är fantastiska!
Jag hoppas iaf att du håller den öppen så man kan sno några fler recept ;P

Ta hand om dig!

Svara
Madde 19 juni, 2008 - 12:28

Fy vad tråkigt!
Varför ska man trycka ner folk som inte går upp en massa i vikt under en graviditet?

Jag bevakar denna sida just för alla dina goda recept
*kram*

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.