Italiensk paj

27 september, 2011

Att göra paj utan pajskal är i princip lika gott som vanligt paj med deg tycker jag! Jag vill ha riktig fraspaj, ingen äggdeg (omelettbotten), då kan det lika gärna vara.

Jag gör alltid äggstanningen på nästan samma sätt: 5 ägg, 4 dl grädde och ca 200 g ost.
I går gjorde jag en paj som alla berömde! Den är perfekt till buffé och till kött, fisk, you name it!!

6-8 personer

5 ägg
4 dl vispgrädde
1 purjolök
1 liten vitlök solo


1 liten påse (ca 100 g) ruccola
salt, peppar
200 g riven/flagad parmesan (jag köper färdig flagad!)

Sätt ugnen på 225 g. Vispa ihop ägg, grädde och smaka av med salt och peppar.
Strimla purjolöken, finhacka vitlöken och stek mjuk i smör på medelstark värme, det ska inte få så mycket färg utan med bli lite mjukare. Lägg i den grovhackade ruccolan i slutet och lägg över i pajform.
Lägg den rivna parmesanen över grönsakerna och häll sedan ägg/grädden över.  Grädda i 25-30 minuter i ugnen, titta med jämna ögonblick så inte pajen får för mycket färg, lägg då folie över.
Lägg gärna en näve ruccola över pajen när den serveras!


Inte sååå snygg då den inte riktigt hade ”satt” sig då jag skar upp den medan den var varm.

Jag köpte goda italienska skinkor, korvar, Ridderheims tapas som: fyllda chilis/paprikor, ostar, marinerade kronärtskockor, heta marinerade räkor, oliver med pesto, flagad parmesan, tomat/mozzarellasallad. Till barnen gjorde jag hemmagjord pizza som jag slicade upp och sedan trädde jag stekta köttbullar och prinskorvar på tandpetare. Till detta drack vi Periquita!

27 kommentarer
0

27 kommentarer

Matsedel v.3 | Malin I Form – http://www.maliniform.com 15 januari, 2012 - 12:41

[…] Måndag: Köttbullar med brunsås och gräddstuvad savoykål Tisdag: Halloumisallad Onsdag: Pasta Carbonara Torsdag: Mozzarellabiffar med gräddsås Fredag: Pepparbiff med bearnaisesås Lördag: Grekisk kycklinggratäng Söndag: Italiensk paj […]

Svara
Maggan 22 november, 2011 - 14:52

Hej! Testade denna paj i söndags till min tjejkväll. Gissa om det var lyckat! Bara jag som äter LCHF men allihopa ville ha receptet!! SUPERGOD! Jag kompletterade med lite soltorkade tomateer också. Serverade med lite blandat kallskuret, ost och parmesan- och frökex. Mycket lyckat. Tusen tack för receptet

Svara
Åse 22 november, 2011 - 14:54

Härligt att det smakade!! Mums med kallskuret till!! =)

Svara
Alexandra - kärlek på tallrik 1 oktober, 2011 - 01:29

Åh, vad härligt med ett vegetariskt LCHFrecept! Själv är jag en kolhydratsälskare, men familjen äter mest LCHF och det kan ibland vara svårt att kombinera det med att jag äter vegetariskt. Pajen låter verkligen toppengod, och ser riktigt smaskig ut också <3

Svara
Åse 1 oktober, 2011 - 11:15

Hoppas den smakar!! =))

Svara
jenny 28 september, 2011 - 23:38

Hejsan. kalas buffe ser otroligt god ut. Otroligt snygga tallrikar du dukar med. ska nog prova pajen i helgen med ett glas rött så här på höst kanten. Kan nog bli din goda kladd kaka till kaffet ocxå.:)

Svara
Sofia 28 september, 2011 - 19:04

SÅ gott! Har inte känt mig så inspirerad att laga rolig LCHF-mat på senaste, så det har blivit tråkigt. När jag såg den här pajen tänkte jag direkt att jag måste testa den.

Testade även med botten som någon tipsade om bland kommentarerna, men jag måste säga att trots att botten var väldigt god, så kändes den överflödig. Pajen i sig var SÅ god och full av smaker. Då ska det även tilläggas att jag innan LCHF tyckte att en paj med ett kraftigt och knaprigt pajskal typ var det godaste som fanns. 😉

Svara
Anita 27 september, 2011 - 22:26

Den ser god ut, det ska testas. 🙂

Svara
Nette (kardemumma Gumman) 27 september, 2011 - 19:52

ååh mums va gott! Det där åker rätt in på testa-listan! (Faten va såå snygga, vart har du hittat dem?)

Svara
Åse 27 september, 2011 - 21:34

Finns lite över allt men dessa beställde jag från Bagaren och Kocken och Syster Lycklig =)

Svara
1 2

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.