Indisk kyckling (repris) och kokosdessert

av Åse

Hej alla fredagsglada människor!! Är ni helgpeppade?? Jag är!
Jag är gräsänka sedan i går så i kväll ska jag och barnen ha lite mys och i morgon kommer finaste Anna (som ju också figurerar i min bok) och hennes två barn!
I går kväll blev det lite kylskåpsrensning, rester m.m och jag hade ett paket Kronfågel India i frysen som jag tog fram till mig och twinsen.
Det är ju alltid lite trist att det i färdiga kryddblandningar finns druvsocker och modifierad stärkelse 🙁 Jag undviker sådant så mycket som möjligt.
Men hur som haver så blev det det i går och det blev så gott! Och många av er ville veta receptet så det kommer här!
3-4 portioner
1 paket Kronfågel INDIA – eller kycklingfilé som ni kryddar med: vitlök, koriander, salt, spiskummin, svartpeppar, lök, kanel, kardemumma, muskotblomma, anis, cayennepeppar, gurkmeja, persilja, cayennepeppar, ingefära, muskotnöt, paprika -PUST!!!
1 burk Kokosgrädde eller kokosmjölk (Santa Marias Extra Creamy är bra kokosmjölk utan tillsatser!)
2 tsk röd curry
1 tsk hackad koriander på burk
Tamarisoja efter smak (ca 3 msk)
fisksås (kan ersättas med salt)
2 rivna vitlökar
1 spetspaprika
1 avokado
Stek kycklingen i lite kokosfett och skär ner paprikan och lägg ner och låt allt steka ihop. I med övriga ingredienser utom avokadon och låt allt småputtra. Skär ner avokadon och rör ner till sist när det är klart.
Serveras med shiratakinudlar eller sjögräsnudlar tex.
IMG_3891
 
Efter maten gjorde jag en liten treat.
Vispade kokosgrädde. Jag använder Blue Dragons för den är god och blir perfekt att vispa och har hög andel kokos i MEN den innehåller både stabiliseringsämne och förtjockningsmedel, otroligt onödigt såklart! Tyvärr innehåller de flesta kokosmjölksburkar det utom Santa Marias Extra Creamy men den kan man inte använda till att göra kokosgrädde! Men har ni tips på en bra vanlig kokosmjölk utan tillsatser?? För i så fall kan man ställa en sådan burk i kylen över natten och sedan hälla bort vattnet och spara den tjocka klumpen och vispa till grädde.
I kokosgrädden hällde jag liiite cointreau och serverade med lite bär.
IMG_3901
Nu ska jag bryta fastan med lite god frukost! Vad det är får ni se sedan! MUMS!!! Sen i väg på ett möte och i eftermiddag ska jag ta mig ut på en PW igen! Träningen har gått BRA!! Rejäl träningsvärk har jag! Jag får sparka mig i häcken varenda dag men jag gör det!! och det är huvudsaken! Det kommer bli ännu mer träning framöver och jag är fast besluten att träningen ska ta en självklar plats i mitt liv – men just nu måste jag anstränga mig.
Tyvärr så opereras jag ju på tisdag och det innebär att jag måste ta det lugnt med stora rörelser med armarna sedan under några veckor så jag måste fortsätta att fokusera mig på kondition.

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

9 kommentarer

Monika 26 maj, 2013 - 10:10

Hej! Jag har provat att vispa Kung Markattas eftersom den är utan tillsatser. Jag gjorde så att jag bara slevade upp det ”fasta” i toppen av burken och vispade det, men det blev bara löst, jag förstår inte hur man ska göra? Finns det något särskilt trick som jag har missat?

Svara
Åse 26 maj, 2013 - 11:16

Den ska vara riktigt kall och även skålen som du vispar i, det är vad jag hört.

Svara
Mariaros69 25 maj, 2013 - 12:17

Ser inte min kommentar här som jag skrev tidigare….
Eldorados på burk blir jättebra att vispa, den innehåller dock förtjockningsmedel.
Finns en på tetra oxå, men såg idag att det var en lätt-variant, och det vill vi inte ha:P
Men eldorados var mild i smaken. Gjorde som du, klämde ner lime och tog även lite av skalet.
TACK för det tipsen Åse. Kommer inte ha vispgrädde till mina bär hädanefter!!
Ha en skön helg.
Kram Maria

Svara
Suss 25 maj, 2013 - 07:50

Hej Åse
Jag har inte provat själv men har sparat ett recept jag hittat på nätet om hur man vispar kokosgrädde av just den sorten som inte innehåller några tillsatser (Santa Marias Extra Creamy).
http://undervarttak.blogspot.se/2013/01/vispa-kokosmjolk-tips-paleo.html
Kram och ha en bra dag!
//Suss

Svara
Åse 25 maj, 2013 - 07:52

Tack!!! Ska kika in!! Skön lördag!!

Svara
Jessica Lindgren 24 maj, 2013 - 13:40

Japp, de ekologiska (Kung Markatta och Santa Marias i min vanliga ICA-butik) är utan tillsatser.

Svara
Birgitta 24 maj, 2013 - 12:14

Mmmm, det låter jättegott. Och fräscht med kokosgrädden.
Blir grädden så pass fast att man skulle kunna använda den som tårtdekoration också?

Svara
Annelie 24 maj, 2013 - 10:44

Är inte Kung Markattas Kokosmjölk utan tillsatser? Har ett svagt minne av det, men kan minnas fel…
Den desserten måste ju testas! Så e det bara 🙂

Svara
Åse 24 maj, 2013 - 11:10

Ska kika! Och prova att vispa den!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.