I väntan på flyget hem

av Åse

Gokväll! Sitter på Arlanda och väntar på flyget hem. Det är ju snart läggdags för mig så jag sitter med ett halvt öga öppet typ :))
Här kan ni se inslaget, ni som inte såg det live: PrimeTime på Expressen.se
Skärmavbild 2013-10-15 kl. 07.34.33
(Måste arbeta bort mina ”eeeeeeeh” hör jag haha! Jaja, jag kunde haft värre tics för mig! Men ska tänka på det!)
Sen vill jag skicka en kram till er! Ni är bäst! ❤️
20131014-205105.jpg

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

33 kommentarer

Agneta 16 oktober, 2013 - 19:23

Vilken snygg och praktisk väska i bakgrunden!! Från Barca, eller?? Är oxå väskoman:-)

Svara
Åse 17 oktober, 2013 - 08:47

Yes! Det är den som jag visade på en av inläggen från sista dagen i Sitges =)

Svara
Caroline 16 oktober, 2013 - 10:43

Har precis tittat pà intervjun! Jättebra! bor i ett land där LCHF inte alls är stort sà jag hämtar all inspiration och kunskap pà svenska sidor och dà nästan bara fràn din!! Äter rätt strikt LCHF, periodisk fasta (undermedvetet i flera àr eftersom tidiga màltider alltid fàtt mig att mä lite illa…). Har en fràga ang. 5:2; med LCHF saknar jag frukten emellanàt. Under fastedagarna ska man ju ha lite koll pà kalorierna. Vore det en lösning att under dessa dagar kanske äta lite mer frukt? Har ju fà kalorier men mycket kolhydrater. Bara en tanke jag har bollat med och undrar vad du anser! Tack för all din hjälp och allt du delar med oss läsare! Mvh,
Caroline

Svara
Åse 16 oktober, 2013 - 12:05

Hej!
Någon frukt på fastedagarna kommer inte skada dig men frukt skapar kraftig hunger hos mig, därför undviker jag det utanför i mat men vi är ju alla olika! =)
Kan du äta någon frukt och ändå hålla dig till den mat du tänkt dig så varsågod =) Lycka till!
PS kul du gillar bloggen!

Svara
Tinna 15 oktober, 2013 - 22:40

Kanon helt enkelt! Bra att du så många gånger nämnde grönsaker.

Svara
Linda 15 oktober, 2013 - 14:51

Tyckte du gjorde riktigt bra reklam för lchf. Hade inte tänkt på dina eeeh om du inte kommenterat det. Tack för all inspiration du ger på din blogg och i din bok. Du äger!

Svara
Åse 16 oktober, 2013 - 08:59

Tack!! =)

Svara
Malin Henriksson 15 oktober, 2013 - 14:38

Så himla bra inslag Åse! Toppen vad duktig du är 🙂
Du är lugn, saklig och man lyssnar verkligen på dig. Dina ”tics” gör ingenting 😉
Kram

Svara
Anna 15 oktober, 2013 - 11:56

Jättebra tv-inslag Åse! Du får fram budskapet på bra sätt, och fin är du oxå! Kram kram!

Svara
Åse 15 oktober, 2013 - 13:00

Tack! KRAM

Svara
B-M 15 oktober, 2013 - 11:43

Jättebra intervju Åse! Kul att höra dig också 🙂
Ha en bra dag! Kraaam

Svara
Anna 15 oktober, 2013 - 11:24

Jättekul, Åse! Och så fin du var (är) också 🙂
Du är en stor inspiration och det är alltid så härligt att läsa din blogg.
Kram från Anna i London!

Svara
Åse 15 oktober, 2013 - 13:00

Tack vad glad jag blir!!

Svara
~ Maria ~ 15 oktober, 2013 - 10:50

Bra talat Åse! Och vilken fin dialekt du har <3

Svara
Åse 15 oktober, 2013 - 13:01

Haha atycker du, jag blev förvånad själv av att höra min skånska *S* KRAM!

Svara
Anna 15 oktober, 2013 - 10:32

Tack snälla Åse för snabbt svar! Jag kan bara inte få tag på så stora mattor någonstans – måste specialbeställas och då har de bara wiltonmattor/rya. Kanske var längesen du köpte denna på IKEA…:(

Svara
Åse 15 oktober, 2013 - 13:01

Nääää ngt år sedan! Den är böand de största de har, finns i grå också.

Svara
Anna 15 oktober, 2013 - 08:24

Hej Åse! Vill börja med att tacka för all inspiration både vad gäller inredning, mat och diverse livsfrågor 😉
Jag är i desperat jakt efter en matsalsmatta (minst 200×350) och det verkar OMÖJLIGT att hitta. Så hittar jag på Styleroom, där har du lagt ut en matsal med typ lika stort bord som vi har och en beige matta som ser väldigt fin ut. Vart har du köpt den? Åhh, hoppas du ser detta idag för vi ska lägga beställning på en måttbeställd matta som jag ändå inte är riktigt helt 100 på.
(Vårt matbord är svart med beigeklädda stolar). Tack och kram

Svara
Åse 15 oktober, 2013 - 09:27

Hej!!
Den mattan är från IKEA! :)) lycka till!!

Svara
Camilla 15 oktober, 2013 - 07:05

Hej, tack för svar. Följdfråga som är intressant. Det sägs/skrivs mycket om att OM jag äter kolisar (inte jag men om man..) och fullfett som du skriver att barnen får. Vadd händer då med fettet? För så länge kolisarna är där och måste tas hand om så lagras ju fettet istället för att brännas. Kanske inte barn för de rör sig mer än många vuxna kanske MEN spelar inte så stor roll för frågan är ju om det kombineras så borde fettet lagras för kroppen har fullt sjå med att ta hand om kolisarna trots att det kommer från ”bra” källa. Förstår du min fråga? Tack .

Svara
Åse 15 oktober, 2013 - 07:12

Nej fett ger en mättnad som gör att vi generellt äter mindre energi och allt handlar om energibalans. Vi MÅSTE göra av med mer energi än vi tar in för negativ energibalans och vi måste ha ett energiöverskott för att viktöka. Lchf handlar ju inte om att äta MYCKET fett utan att procentuellt äta mer fett än kolhydrater så även om man äter en del fett OCH kolhydrater men även har ett energiunderskott så kommer man inte viktöka.

Svara
Petra J 15 oktober, 2013 - 05:48

Roligt att få höra dig! Bra jobbat!

Svara
mia 14 oktober, 2013 - 22:40

Jag ÄLSKAR rödvin och undrar om nån här inne som vet några vinsorter som inte har så många kalorier i sig. jag förstår inte hur jag ska kolla det på flaskorna/boxarna. Tack för en fin blogg. jag älskar rättikagratängen som jag lärt mig här inne

Svara
Christina 14 oktober, 2013 - 22:11

Vilken härlig blus, var kommer den ifrån?

Svara
Tina 14 oktober, 2013 - 22:10

Grattis ! Vad roligt att se dig live och höra din röst!
Tror ju liksom du pratar riks , du var proffsig, säker och jätte fin!
Trevlig kväll !

Svara
Åsa 14 oktober, 2013 - 22:00

Nu har jag tittat på PrimeTime-klippet och jag tycker du gjorde ett jättebra jobb, du var lugn och saklig! Dina eeeeh minskar säkert när du får mer TV-vana, någonting måste man ju fylla ut tomrummet med när man funderar fram ett svar på en fråga, Jag skulle inte ens ha reflekterat över det om du inte nämnt det:-)

Svara
Louise Larsson 14 oktober, 2013 - 21:42

Åh vad fin blus du har, ser ut som en Fira 🙂 vad heter blusen?
Tycker du har en fantastisk blogg.

Svara
Åse 14 oktober, 2013 - 22:25

Ja är en ny Fira! Finns på deras sida 🙂 tack!!

Svara
Camilla 14 oktober, 2013 - 21:17

Okej då missuppfattade jag pasta delen. Ber om ursäkt. Att potatis o ris inte är skadligt kan hända men det gör att suget finns som i vanliga fall är helt borta. T ex på oss som kör strikt lchf. Men alla gör absolut som de vill. Jag tänkte bara på det då du inte är den första jag hör säga att det äts. Nyfiken bara. Inget ont i min fråga alls

Svara
Åse 15 oktober, 2013 - 06:58

Ingen fara 🙂 alla mår ju inte bra på strikt Lchf (jag gör det inte) och alla får ju inte sug av stärkelse. Jag klarar tex både ris och rotfrukter. Men beror ju på vilken stärkelse. Det är lätt att dra ett likhetstecken med hur man själv mår.
Som jag lade till i förra kommentaren, vi som ätit oss feta och sjuka på mjöl och socker har en annan känslighet än många barn tex som faktiskt mår hur bra som helst även när de ibland äter ris, quinoa, frukt etc. Men allt beror på hur ofta och hur mkt. (Och hur man äter i övrigt) Tex eftersom mina barn alltid får fullfett så har de en lång mättnad trots mer lite mer kolhydrater 🙂

Svara
Camilla 14 oktober, 2013 - 21:06

Jag tycker också du levererade. Förstår att mkt vill sägas på super kort tid.
Det jag är kluven till är budskapet att vi mår bra av ren mat, och bör äta så mkt från förr som går. Inte stärkelserika produkter o inte socker såklart. Ändå hör jag ofta bland er som är i media att ”era barn växer o behöver inte gå ner i vikt” men varför tycker du att de behöver ris o pasta? När vi mår så mkt bättre utan. Mest nyfiken och förvånad över det. Tack. Trevlig resa hem.

Svara
Åse 14 oktober, 2013 - 21:10

Det sa jag inte 🙂 (pasta behöver ingen.) Men potatis och ris (givetvis inte vitt ris) klarar de flesta växande barn då och då, det är inget gift – inget som behövs men generellt inget som skadar dem heller, däremot mjölmat och socker behöver ingen.
Vi vuxna har ofta blivit sjuka och överviktiga på socker och mjöl och klarar annan stärkelse sämre pga det.

Svara
Martina 14 oktober, 2013 - 20:59

Du gjorde jättebra ifrån dig tycker jag och det är nog bara du själv som tänker på dina ”eeeeeh” 😉

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.