Jag älskar scampi/tigerräkor men köper det aldrig på grund av åverkan på mangroveskogarna.
Som tur är kan man köpa MSC märkta kungsräkor som är minst lika goda!
Jag köper mina på Ica Maxi, Icas egna.
Detta är en så god men enkel rätt, snabblagad också! Man kan byta ut zucchininudlarna mot t.ex risnudlar om man vill det.
Chiliflakes och tunnskivad vitlök fräses först i smör/olivolja (eller kokosolja)
Räkorna fräses sedan med i ca 1,5 minut eller tills de blivit rosa.
Salta och peppra.

Ta upp räkorna och skrapa ur eventuell vitlök som förkolnat.
I med alla grönsaker utom zucchinin.

Låt frsa i 3-4 minuter.
Rör ihop ingredienserna till såsen och rör ner, låt allt småputtra under 2 minuter. Rör sedan ner zucchinin och smaka av med het chilisauce typ D’elidas. Låt puttra i 1 minut innan räkorna rörs ner. Servera genast!


Skriv ut

Heta kungsräkor med zucchininudlar
Ingredienser
Sås
- 3 msk tamarisoja
- 3 msk fisksås
- 2 msk hoisinsås
Wok
- 1 vitlöksolo
- Chiliflakes
- smör, olja
- 300 g kungsräkor
- salt, peppar
- 1 handfull sugarsnaps
- 1 stor morot
- 2 st zucchinis
- 1 spetspaprika
- het chilisause
Instruktioner
- Fräs chiliflakes och tunnskivad vitlök i smör/olja, gärna kokosolja.
- Skala de tinade räkorna och gör ett snitt på ovansidan och ta ur tarmen.
- Fräs dem ca 1,5 minut eller tills de blivit rosa.
- Salta och peppra.
- Ta upp räkorna och skrapa ur eventuell vitlök som kolnat.
- Lägg i grönsakerna utom zucchinin.
- Låt frsa i 3-4 minuter.
- Rör ihop ingredienserna till såsen och rör ner, låt allt småputtra under 2 minuter. Rör sedan ner zucchinin och smaka av med het chilisauce typ D’elidas. Låt puttra i 1 minut innan räkorna rörs ner. Servera genast!
Näringsinnehåll
- Portioner: 2
Mätta, belåtna och sömnigt gäng sedan 😉


TIPSET V. 38
25% på dyraste varan + 10% på resterande KLICKA HÄR
30% på höstfavoriter KLICKA HÄR
30% på jackor & kappor KLICKA HÄR
50% på tallrikar KLICKA HÄR
2 kommentarer
Hej!ser gott ut!Vad sägs om att du startar en pod?det vore en bra idé.
Yummie yummie in My tummie