Het kräftsoppa

av Åse

Ett litet helgtips till er!
SLURP!

En klassiker och så enkel att göra men ljuvligt god!
I detta receptet har jag tillsatt rotselleri – passar så bra!

Detta fungerar även som en liten förätt, då räcker receptet till fler än fyra.
ENJOY!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Het kräftsoppa


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

1 schalottenlök
2 stora morötter
50 g rotselleri
lite smör eller olja att steka i
1 liter vatten
3 msk skaldjursfond
½ dl vitt torrt vin (går att utesluta)
12 krm cayennepeppar
400 g kräftost(mjukost)
2dl crème fraiche
150 g kräftstjärtar
1 knippe dill
Ev. redning: 100 g naturell färskost


Instruktioner

Finhacka schalottenlöken, riv morötterna och tärna rotsellerin.
Låt grönsakerna fräsa i matfett i stor kastrull.
Tillsätt vatten, skaldjursfond, vin och cayennepeppar efter smak (det ska vara lite sting i den) och låt koka några minuter på medelvärme.
Lägg sedan i mjukost och crème fraiche och låt småputtra i 5 minuter.
Om soppan känns för tunn kan den redas med naturell färskost.
Stäng av plattan, servera och toppa med kräftstjärtar och hackad dill.

2 kommentarer

Eva 20 augusti, 2022 - 08:14

Ja just ja! Alldeles glömt bort så gott med soppan!
Tack för tipset! Finns nog I olika varianter.
Härlig lördag till dej! Från ett regnigt Falun 🌧🌩

Svara
Åse 20 augusti, 2022 - 09:46

Ja det är en såååå bra soppa att laborera med och anpassa! KRAM från molnigt men inte regnigt HBG!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.