Hej hej!
Ny vecka, nya tag! Var en fantastisk härlig helg med våra bästisar (kommer inlägg)
I dag fyller Daniel år! Hipp Hipp HURRA till vår älskade make och pappa!
Dessvärre åkte han till Stockholm i morse så vi firade honom i går istället med god mat och paket ♥️
Alltid SÅ himla svårt att köpa till honom tycker vi 🤣 Men han blev nöjd! Snygg piké i frotté från tjejerna, bok från Noel (någon biografi) och jag köpte en Laphroaig Whisky, det går alltid hem 😎
Nu är det jag som sköter logistiken här hemma fram till fredag, rätt skönt ändå trots att det blir mer jobb.
Jag svängde ihop en kycklinggryta, känns som det var evigheter sedan sist!
Favorit är ju kycklinglårfilé, blir så mycket saftigare än kycklingbröstfilé.
Många ogillar fettet på kycklinglårfilé men det smälter när man steker det och är det som ger smak till kycklingen och gör det saftigt.
Kycklingen steks på båda sidorna i het panna med lite smör.
Kryddas med salt och peppar.
Ner i en ugnsfast form.
Soltorkade tomater, vitlök, chilipeppar fräses i lite olivolja.
Jag använde en smaksatt fraiche nämligen Tomat & Fetaost men det går självklart bra med naturell creme fraiche.
När såsen är uppsmakad så hälls den över kycklingen och in i ugnen i ca 30-40 minuter.
Efter ca 25 minuter lade jag på lite folie så att den inte fick för mycket färg.
PS!
På Ica Maxi köpte jag Mionetto, lite festligare än Cider till tonåringarna.
Efter önskan från tonåringarna blev det Toast Skagen – MUMS!
Vi skippade löjromen igår.
Jag glömde att toppa med färsk basilika, jag tycker det både är gott och snyggt!
Doftade fantastiskt gott!
Till kycklingen serverade jag sallad och klyftpotatis.
En vit rioja som jag hittade på tillfälliga sortimentet, var mums till =)
Rykande åtkom på maträtten hehe, så med beröm godkänt!
Detta blev såååååå gott så hoppas ni provar!
Skriv utKycklinglår i sås med soltorkad tomat
- Portioner: 6
Ingredienser
1200 g lårfilé
salt, peppar
1 tsk paprikapulver
1 dl soltorkad tomat, strimlad
4 vitlöksklyftor, finhackade
1 tsk chiliflakes
1 tsk lökpulver (valfritt men jag tycker det blir bra)
1 msk neutral mild olivolja
4 dl creme fraiche
2 dl vitt vin
2 tsk basilika torkad
2 msk konc. kycklingfond eller 1 st fond du chef
150 g riven parmesan
ev salt, peppar
Topping: 1 handfull grovt hackad färsk basilika
Instruktioner
Sätt ugnen på 180 gr.
Stek kycklingen i het panna i lite smör. Salta och peppra båda sidor och stek tills de fått fin färg. Lägg över i ugnsform.
I en stekpanna, rör ner strimlade tomater, finhackad vitlök, chili, olivolja och fräs några minuter.
Rör ner creme fraiche, vitt vin, basilika, fond och riven ost. Låt allt sjuda några minuter och häll sedan över kycklingen.
Sätt in i ugnen i ca 40 minuter. Lägg ett folie över när kycklingen fått tillräckligt med färg.
Toppa gärna med färsk basilika
Servera med valfritt tillbehör.
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
12 kommentarer
Receptet är väldigt likt Tarek Taylors kycklinggratäng som är en favorit hos oss 😋
Ohh vad kul! Inte kikat på, får göra det! Älskar Tareqs mat!
Tack för alla fina och goda recept 😘
Grattis till Daniel 🎉
Tack för att du uppskattar! 🥰
Whiiiiii vilken topp meny🤩 gott gott Goooott
Älskar födelsedagar, så mysigt så himla härligt ❣️Grattis igen till din snygga man 🥳🤩
Visst är det!! Snart miiiiiiin tur! (50 på Midsommardagen 🇸🇪🎂)
KRAM! 🥰
Tack för recepten 🩷 Låter supergott! Det ska jag laga till helgen 😋
Härligt! Hoppas det uppskattas! 🤤🥰
Kopierar rakt av på lördag 😊 Mums 😋
Kul! Det var smarrigt! =)
Grattis till Daniel! Åh, vilken härlig kycklingrätt. Ska provas här hemma. Igår bjöd jag familjen på din lax med bacon och pesto rosso! Gick hem som vanligt – älskar dina recept och inte minst bra beskrivningar på hur du lagar dessa. En fin vecka önskas!
Tack rara för fin feedback! Hoppas du blir nöjd även med den här rätten! <3