Kycklinglår i gudomlig sås med soltorkad tomat

av Åse

Hej hej!

Ny vecka, nya tag! Var en fantastisk härlig helg med våra bästisar (kommer inlägg)
I dag fyller Daniel år! Hipp Hipp HURRA till vår älskade make och pappa!
Dessvärre åkte han till Stockholm i morse så vi firade honom i går istället med god mat och paket ♥️
Alltid SÅ himla svårt att köpa till honom tycker vi 🤣 Men han blev nöjd! Snygg piké i frotté från tjejerna, bok från Noel (någon biografi) och jag köpte en Laphroaig Whisky, det går alltid hem 😎
Nu är det jag som sköter logistiken här hemma fram till fredag, rätt skönt ändå trots att det blir mer jobb.

Jag svängde ihop en kycklinggryta, känns som det var evigheter sedan sist!
Favorit är ju kycklinglårfilé, blir så mycket saftigare än kycklingbröstfilé.
Många ogillar fettet på kycklinglårfilé men det smälter när man steker det och är det som ger smak till kycklingen och gör det saftigt.

Kycklingen steks på båda sidorna i het panna med lite smör.
Kryddas med salt och peppar.

Ner i en ugnsfast form.

Soltorkade tomater, vitlök, chilipeppar fräses i lite olivolja.

Jag använde en smaksatt fraiche nämligen Tomat & Fetaost men det går självklart bra med naturell creme fraiche.

När såsen är uppsmakad så hälls den över kycklingen och in i ugnen i ca 30-40 minuter.
Efter ca 25 minuter lade jag på lite folie så att den inte fick för mycket färg.

PS!

På Ica Maxi köpte jag Mionetto, lite festligare än Cider till tonåringarna.

Efter önskan från tonåringarna blev det Toast Skagen – MUMS!
Vi skippade löjromen igår.

Jag glömde att toppa med färsk basilika, jag tycker det både är gott och snyggt!

Doftade fantastiskt gott!
Till kycklingen serverade jag sallad och klyftpotatis.

En vit rioja som jag hittade på tillfälliga sortimentet, var mums till =)

Rykande åtkom på maträtten hehe, så med beröm godkänt!

Detta blev såååååå gott så hoppas ni provar!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kycklinglår i sås med soltorkad tomat


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

1200 g lårfilé
salt, peppar
1 tsk paprikapulver
1 dl soltorkad tomat, strimlad
4 vitlöksklyftor, finhackade
1 tsk chiliflakes
1 tsk lökpulver (valfritt men jag tycker det blir bra)
1 msk neutral mild olivolja
4 dl creme fraiche
2 dl vitt vin
2 tsk basilika torkad
2 msk konc. kycklingfond eller 1 st fond du chef
150 g riven parmesan
ev salt, peppar
Topping: 1 handfull grovt hackad färsk basilika


Instruktioner

Sätt ugnen på 180 gr.
Stek kycklingen i het panna i lite smör. Salta och peppra båda sidor och stek tills de fått fin färg. Lägg över i ugnsform.
I en stekpanna, rör ner strimlade tomater, finhackad vitlök, chili, olivolja och fräs några minuter.
Rör ner creme fraiche, vitt vin, basilika, fond och riven ost. Låt allt sjuda några minuter och häll sedan över kycklingen.
Sätt in i ugnen i ca 40 minuter. Lägg ett folie över när kycklingen fått tillräckligt med färg.
Toppa gärna med färsk basilika
Servera med valfritt tillbehör.

 

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

12 kommentarer

Mamma M 10 maj, 2023 - 13:28

Receptet är väldigt likt Tarek Taylors kycklinggratäng som är en favorit hos oss 😋

Svara
Åse 10 maj, 2023 - 13:30

Ohh vad kul! Inte kikat på, får göra det! Älskar Tareqs mat!

Svara
Malin E 10 maj, 2023 - 06:10

Tack för alla fina och goda recept 😘
Grattis till Daniel 🎉

Svara
Åse 10 maj, 2023 - 11:35

Tack för att du uppskattar! 🥰

Svara
AnneKristine 9 maj, 2023 - 21:36

Whiiiiii vilken topp meny🤩 gott gott Goooott
Älskar födelsedagar, så mysigt så himla härligt ❣️Grattis igen till din snygga man 🥳🤩

Svara
Åse 10 maj, 2023 - 11:36

Visst är det!! Snart miiiiiiin tur! (50 på Midsommardagen 🇸🇪🎂)
KRAM! 🥰

Svara
Carina 9 maj, 2023 - 19:19

Tack för recepten 🩷 Låter supergott! Det ska jag laga till helgen 😋

Svara
Åse 10 maj, 2023 - 11:36

Härligt! Hoppas det uppskattas! 🤤🥰

Svara
Jeanette 9 maj, 2023 - 18:53

Kopierar rakt av på lördag 😊 Mums 😋

Svara
Åse 9 maj, 2023 - 19:06

Kul! Det var smarrigt! =)

Svara
Ulrika 9 maj, 2023 - 18:36

Grattis till Daniel! Åh, vilken härlig kycklingrätt. Ska provas här hemma. Igår bjöd jag familjen på din lax med bacon och pesto rosso! Gick hem som vanligt – älskar dina recept och inte minst bra beskrivningar på hur du lagar dessa. En fin vecka önskas!

Svara
Åse 9 maj, 2023 - 19:06

Tack rara för fin feedback! Hoppas du blir nöjd även med den här rätten! <3

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.