7,1K
Skriv ut
God kväll på er!
Tänkte bara dela med mig av detta receptet som vi ätr ikväll =) SLURP!
Mejerifri och suuuuupergod!
Skriv ut
Hallon- och Kokospannacotta
Ingredienser
- 2 st gelatinblad
- 2,5 dl krämig kokosmjölk (t.ex Santa Marias Extra Creamy)
- 1 vaniljstång
- skalet och saften av ½ lime
- 1 dl frysta hallon
- 2–3 msk sockerfri sötning eller några steviadroppar
Instruktioner
- Lägg gelatinbladet i kallt vatten i minst fem minuter.
- Gröp ur kärnorna ur vaniljstången och lägg dem i kastrull med kokosmjölk och saften och skalet från limen. Rör ner sötningen. Koka upp och låt sjuda någon minut.
- Rör ner hallonen och låt dem bli varma.
- Dra ifrån kastrullen från plattan.
- Ta upp vaniljstången och mixa pannacottan slät med stavmixer. Sila och rör ner gelantinbladen.
- Häll upp i små Creme bruleeformar och låt stelna i kylskåp 3-4 timmar.
- Vid servering, doppa formen lite snabbt i hett vatten och stjälp upp på fat. Servera med lite bär.
Notering
- Per portion: 247 kcal, 4 g protein, 5.5 g kolhydrater, 22.5 g fett
Näringsinnehåll
- Portioner: 2
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
11 kommentarer
Kan man ersätta gelatinblad med gelatinpulver?
Hej! Vill börja med att tacka för din underbara blogg! Äter i princip bara mat inspirerad härifrån 😛
Undrar om det krävs mer gelatin i panacotta baserad på kokosmjölk än den pannacotta som är baserad på grädde? Brukar göra din pannacotta med grädde som bas och då är det 2blad gelatin till 5dl grädde?
Vänligen Lina 🙂
Hej! Japp det måste man :)) trevlig helg!
Har läst någonstans att det är mycket viktigt att djupfrysta hallon får ett dopp i hett vatten. Detta gäller hallon som inte är svenska. Då riskerar man magsjuka, som drabbade ett äldreboende i Skåne efter de fått upptinade okokta hallon till dessert. Sedan dess har jag bara köpt färska och de är ju så dyra ♥
Jag köper enbart Polaricas som jag litar på så jag använder frysta hallon 🙂
Pannacotta som är så otroligt gott. Jättefin blid 🙂
Så gott o fräscht. Ska testas
Oj så gott det ser ut!!! Måste testa – definitivt!
Vart kommer den superfina tallriken ifrån ? Tack för en superbra blogg 🙂
Den kommer från PIP Studio 🙂 kul du gillar bloggen!
Åh, tack! Det får bli morgondagens gott! Idag blir det din kladdkaka…försöker vänja familjen vid mindre sött bl.a! 😉
Undrar, är det bättre med din kladdkaka med ekologisk rårörsocker än vanlig kladdkaka? Tänkte på om fett och socker blir värre kombo än vetemjöl och socker? Har försökt att baka med sötningsmedel, men det har inte gott hem! 😉