Grillsäsong och Beach Club!

29 juni, 2011

Finns väl inga som kan grilla som vi svenskar så fort solen visar sig?
Jag ÄLSKAR korv och har beslutat mig förr att blunda för innehållet och hur en korvtillverkning ser ut.. (yuck) Det viktiga är att det är högt köttinnehåll!
Jag köper ofta korv på LIDL, de har goda korvar med mkt kött i!!

Cole slaw är ju gott till när man inte äter bröd!

Cole slaw

ca 7 dl riven vitkål (med osthyveln)
1 dl god majonnäs
1 dl crème fraiche


1 tsk dijonsenap
1/2 strimlad rödlök
Skvätt vit balsamvinäger
Salt och grovmalen svartpeppar

I morgon ska jag, maken, syrran o svågern på Beach Clubs releasefest! God mat och mingel och jag längtar efter att krama min väninna Cissi och min frisör Sara! Helsingborg är en fantastiskt vacker stad, spec om sommaren!! Strandremsan med alla härliga restauranger är som hämtat från Medelhavet – jag skulle inte vilja bo någon annanstans!

20110629-080120.jpg


Annonslänkar till Ellos
Just nu! 33% rabatt på dyraste varan med kod WEEKEND33

18 kommentarer

Karolin 22 juli, 2011 - 09:39

Underbar blogg med massor av inspiration!!
Precis hittat hit men har redan lusläst ALLT 😉

Sitter just i detta nu och läser lite GI recept och stötte på ett coleslaw recept!
Har du/ni inte testat så kanske ni gör – vet att jag kommer göra det till en grillad oxbiff i morgonkväll!

1/3 vitkålshuvud
1 rödlök
12 dl gräddfil
½ dl majonäs
5 soltorkade tomater
salt och peppar

Tack för en bra blogg!

Svara
Åse 22 juli, 2011 - 13:14

Hej! Kul att du gillar bloggen!
Spännande med soltorkade tomater, jag brukar göra min coleslaw på bara creme fraiche och majjo (förutom kål, rödlök). Här är mitt recept: http://56kilo.se/2009/05/coleslaw/

Svara
n00bis 2 juli, 2011 - 00:50

Sommar = grillat =D

Svara
Anita 30 juni, 2011 - 11:31

Håller med dig om att Helsingborg är en vacker stad. Min mamma bodde och jobbade där som ung, hon var född och uppvuxen utanför Hässleholm på landet. Så jag har tillbringat många semestrar i skåne. 🙂

Undrar på Cole slaw salladen är den till 4 pers?

Svara
Åse 30 juni, 2011 - 11:40

Japp det är den!:)
ahh där ser man ;)) kul!

Svara
Hanna 30 juni, 2011 - 08:46

Jag gjorde ”dina” crepes igår. Oj vad vi åt, även sönerna älskade dom. 9-åringen blev sur igår kväll när han inte fick äta den sista som blev över för det skulle jag ha i min lunchlåda 🙂 Tack för en härlig blogg!!!!!!!

Svara
Åse 30 juni, 2011 - 10:00

Haha det låter ju som ett gott betyg!! =)

Svara
Fru Jessica 30 juni, 2011 - 08:12

Hej!
Följer din blogg sen ett tag tillbaka och vill tacka för all fin inspiration du delar med dig av! 🙂 Är Gastric bypass opererad sen 3 månader tillbaka så jag äter ju inte LCHF men många av dina recept funkar superbra för oss som är opade eftersom det inte är en massa socker!

Och visst är Helsingborg underbart! Bor också här och kan inte tänka mig ngt annat! 🙂

Ha en bra dag!

Svara
Allt om viktminskning! 30 juni, 2011 - 01:39

Åhhh gott med korv!

Svara
Ellinor 29 juni, 2011 - 22:57

Hej söta,

Jaaaa jag hade ju så gärna vilja se Helsingborg nu v30 men bidde ju inget av det 🙁 Håller med om att coleslaw är grymt tillbehör till korv 🙂 Jag älskar en choritzo som finns på ica maxi med 95% köttinnehåll. Sen ser jag att du dricker Bright till och jag ska hälsa från mannen att även han är överlycklig att du finns som ger så bra tips hi hi 😉 Ölen räddade hans sommar he he Han äter lc med mig 🙂

Har du vispad grädde eller ovispad när du häller i glassmaskinen?

Kram

Svara
Åse 30 juni, 2011 - 10:02

Jaaaa vad synd :(( Ja den chorizon har jag provat!! GOD!! Haha hälsa mannen med ett varsågod =) Härligt att ni kör på!! jag hejar på dig/er! KRAM

Svara
vickan (matplatsen) 29 juni, 2011 - 22:48

haha jag tipsade oxå om coleslaw i dag på bloggen 🙂 blir inte ens förvånad längre, vi tänker lika samma 🙂

pöss

Svara
Åse 29 juni, 2011 - 22:49

<3 we do! Ska kika in! Nattikram

Svara
Johanna 29 juni, 2011 - 22:40

Ja, vi har länge sagt att vi ska ta en weekend i Helsingborg på sommaren, har bara varit där en gång och då hann jag inte se något av stan.

Så i sommar får det bli av. Tips på hotell, restauranger, barhäng (vin och goda drinkar), shopping och annat sommarmys mottages tacksamt.

Kram från Johanna (från Gbg)

Svara
Åse 30 juni, 2011 - 10:05

Åh man känner väl alltid till sin egen stad sämst 😉 Helsingborgs innerstad är ganska liten så där finns allt samlat så bäst att bara knata runt och se vart man hamnar! Finns många mysiga restauranger i Norra hamnen och framåt längs strandremsan. Helsing Bar, Beach Club, Sirocco är bra vin/bar häng! En eller två ”turor” till Danmark är ett måste!!! Du kan ta tåget från Helsingör till Köpenhamn också, snabbt och lätt! Välkommen hit!!

Svara
ÅsaS 29 juni, 2011 - 20:52

Inspirerad av tidigare inlägg här på 56kilo, plockade jag fram järparna jag hade i frysen, blandade till min egen tsatsiki och gjorde en, i mitt tycke, rejäl sallad. Stekte på lite halloumi och så fram med olivburken (de är bara mina…). Jädrar i min låda vad gott det var. Och med värmen kvar i luften så kändes det som om man satt nånstans vid Medelhavet och inte mitt i Sverige.

Tack för all inspiration du ger! Du är bäst!
Kram ÅsaS

Ps. coleslaw är nånting som också äts mycket av här hemma, än så länge utan senap som smaksättare, men det kanske kommer det med. 😉

Svara
Åse 30 juni, 2011 - 10:06

Namnam!!! Tack själv Åsa! Alltid härligt att läsa dina sprudlande kommentarer!!!

Svara
Paulina 29 juni, 2011 - 20:06

Helt sant! Helsingborg är supervackert!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.