Grillad avokado med ägg

av Åse

God morgon på er!
Vilken helg! Vilket väder! Har ni haft det bra?
Känns som att allt hände i helgen. Prinsbröllop, värmerekord och så förlorade vi ju en stor man: Magnus Härenstam..
Vi har spenderat helgen med härliga vänner och storslagen 40-årsfest.
I dag är jag lite mör. Foten är stukad efter att jag trampat snett på höga klackar och att dansa en hel natt med nya skor är inte att rekommendera, blåsor under alla tår!
Tur jag ska till min kirpraktor strax så hon får besiktiga mig, haha!
Här fick jag bryta, så nu är jag tillbaka från goa Katja och känner mig som en ny människa! ja överallt utom i foten 🙁 Blå och svullen. Aj!
Ni vet ju hur jag gått från att vara styrd av både points, mängd kolhydrater till att tänka och känna mer efter vad just JAG mår bra av, varför jag äter, hur jag äter och att lysssna på kroppen istället för att följa en förutbestämd regel.
Vi äter på ett visst sätt inte bara på grund av de livsmedel vi väljer men även beroende på känslornas sug.
Jag är mycket för att välja sk. ”Clean Eating” eller att äta hel och naturlig mat. Det tycker jag är bäst för både kroppen men även själen, när vi ger våra optimal mat så fungerar allt så mycket bättre!
Hel och ren mat så obesprutad som möjligt och bort med gluten, socker och mejeri från vardagskosten – där är min optimala kost.
Som nedan! Inte svårare än ett ägg som grillats i en avokado! Perfekt frukost eller lätt lunch!
1 mogen stor avokado
2 st ägg
2 baconskivor
salt och peppar
Sätt ugnen på 200 °C.
Dela avokadon och ta bort kärnan.
Gröp ur en del av det gröna avokadoköttet och knäck sedan ett ägg i gropen.
Lägg avokadohalvorna i en ugnsform. Strö över lite salt och peppar.
Gratinera tills ägget stelnat något, ca 20 minuter.
Klipp baconet i bitar och knaperstek det.
Servera avokadoäggen med lite bacon strösslat ovanpå.
012A8133-4


012A8126-2

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

8 kommentarer

Beata 16 juni, 2015 - 20:46

men gud så himla gott, måste testa

Svara
Jenjo 15 juni, 2015 - 21:50

Wow, vilken idé med äggen och avokadon. Måste verkligen testas! 🙂
Stackare med foten, hoppas verkligen att du blir bättre snart.
Kramis 🙂

Svara
Fredrika 15 juni, 2015 - 21:32

Två av mina absoluta favoriter! Låter som en grym kombo, måste testas! Tack för tipset:)

Svara
Marja - Baka Sockerfritt 15 juni, 2015 - 18:05

Vad gott md bacon till! Jag har inte testat att äta varm avokado (förutom i bakverk då, hehe), så det borde jag testa. Hoppas foten blir bättre snart!

Svara
Maritha 15 juni, 2015 - 13:43

Ser jättegott ut! Krya på dig i foten!

Svara
Ann-Sofie 15 juni, 2015 - 12:49

Ja vilken helg vi haft och vilket väder! Studentfirande i fredags med KANONVÄDER, hur kan man ha sån tur?
Är trött, sliten och totalt urlakad idag och behöver verkligen tanka energi känner jag, men är nöjd att vi gjorde allt vi kunde för att få studenten så bra vi bara kunde och dottern och gästerna var supernöjd, vi fick till ett rejält party 🙂
Avocadoäggen såg goda ut har tänkt testa ägg i muffinsform också( man klär formen med bacon och i med ett knäckt ägg i), snart blir det nog tid till lite mer avancerade frukostar hoppas jag!
KRAM och hoppas foten repar sig snabbt.

Svara
Åse 15 juni, 2015 - 12:52

Härligt att det blev så lyckat!!!
Ja här är vi också urlakade och slitna haha!
Ja det är gott! Det finns med i min Ät & Njut bok =) KRAM!

Svara
Ewa salvesen 15 juni, 2015 - 11:53

God morgon!
eller snart lunch….he he he
Vilken härlig ide med ägg och avokado….
Detta skall jag ha till frulle på midsommardagen…..

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.