Gratinerad kyckling i krämig paprikasås

6 augusti, 2019

Goooood morgon (eller förmiddag!) vänner!

På sprudlande humör, kom inte i säng förrän vid 1.30 men sovit i 6,5 timmar så det får ju ändå räknas som bra fast jag föredrar att komma i säng innan midnatt 😉 Men än är det ju sommarlov och lite på halvfart.
Jag ska ställa mig och baka idag! Alice vill att jag bakar hennes mormors goda formbröd (Recept HÄR) så det ska jag göra. Och sedan tänkte jag försöka få till ett gott bröd på havre.
Är såååå skönt att vara hemma och fått tillbaka matlagningslusten! Tjohej! I’m back!

I går blev det den här supergoda kycklinggratängen,  ni måste prova!
Smakrik kyckling med vacker röd färg.
Om det finns barn som är lite känsliga så minska mängden sambal oelek eller uteslut.

Jag serverade en tomatsallad med feta0st till och klyftpotatis till, välj et tillbehör som passar er bäst.

Saftig kyckling och en gudagod krämig sås – passar både som bjudmat och familjerätt!

Skriv ut

Gratinerad kyckling i paprikasås

  • Författare: Åse
  • Portioner: 8 1x

Scale

Ingredienser

1,2 kg kycklingfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 msk paprikapulver
4 röda paprikor
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
2 tsk sambal oelek
3 msk konc. kycklingfond
400 g naturell färskost
5 dl grädde
1/2 dl chilisås (Felix har en sockerfri)
2 dl riven mozzarella
2 msk rapsolja/kokosolja utan smak


Instruktioner

Sätt ugnen på 225 gr.
Stek kycklingfiléerna i oljan i ganska het panna. Salta, peppra och krydda med paprikapulver. Kycklingen ska bara få fin färg, en blir klar i ugnen sedan.
När kycklingen är klar lägg över i ugnsform.
Finhacka paprika, lök och vitlök. Fräs mjuka i resterande olja tillsammans med sambal oelek.
Lägg över i hög mixerbringare och mixa grönsakerna släta med stavmixer.
Lägg tillbaka i stekpannan med färskost och grädde. Låt allt puttra ihop under omrörning. Smaka av såsen.
Häll såsen över kycklingen och fördela den riva osten ovanpå. Pudra lite paprikapulver ovanpå.
Sätt in i ugnen och gratinera i 20 minuter.


9 kommentarer

Ninni 7 augusti, 2019 - 13:31

Vilken härlig blogg och vilka fantastiska recept. Har suttit och läst flera tidigare inlägg för att få lite inspiration. Skrattar så när du skriver att ni äter så det sprutar ur öronen. Hur känns det egentligen ? Ha ha ha Gillar enkla knep i matlagningen. Grekiskt yoghurt och Mango Raja. Perfekt tillbehör. Kycklingen enligt ovan ska jag nog ha på nästa tjejträff. Ser så smarrig ut. Ha det gott…

Svara
Jeanette J 6 augusti, 2019 - 20:58

Lagade detta ikväll. Så gott och så lätt att laga. Tack för alla smarriga recept!!

Svara
Åse 6 augusti, 2019 - 21:29

Roligt att det smakade! =)

Svara
Charlott Ingvarsson 6 augusti, 2019 - 18:30

Ville göra sushi, utgick från ditt recept men la till sushiris på blomkål (vinäger, salt och sötströ) . Pepparrotsost och gurka samt ”ris” i. Kallrökt lax runt om och sedan rullades rullen i sesamfrö. In i frysen en stund. Skivas och på varje skiva en pytteklick philadelphia och lite rostad lök. Överst ringlade lite schirachamajonnäs! Japansk soya till en riktig höjdare. Tack för härlig inspiration 😊

Svara
Åse 6 augusti, 2019 - 21:32

Låter smarrigt! Tack för feedback =)
Vilket recept menar du att du utgick ifrån? (Du kommenterade under Gratinerad kyckling i krämig paprikasås)

Svara
Charlott Ingvarsson 8 augusti, 2019 - 11:37

Lite virrigt där … ditt ”sushi”recept med färskost i från en av dina gamla kokböcker. Blev så sugen på sushi.

Svara
Åse 8 augusti, 2019 - 11:38

Hihi då hänger jag med!
Så gott! tack för tipset! =)

Svara
Nina 6 augusti, 2019 - 10:44

Kycklingen låter supersmarrig! Måste prova nån dag….
Idag blir det kyckling även här, Kyckling i kokos- och ajvarsås, supergod den mé. Just nu är jag inne i bok-svängen, dvs grottar in mig i dina recept ur böckerna. Ibland ”bara” söker jag på bloggen, men ibland kan jag sitta och bläddra i böckerna och göra veckans meny ur dem.
Du är en sån inspirationskälla ❤️

Svara
Åse 6 augusti, 2019 - 11:01

Vad roligt att du uppskattar och gillar! ♥️
Tack rara, glad jag blir! 🔆🌸

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.