Skriv ut

Gratinerad kyckling i paprikasås

  • Författare: Åse
  • Portioner: 8 1x

Scale

Ingredienser

1,2 kg kycklingfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 msk paprikapulver
4 röda paprikor
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
2 tsk sambal oelek
3 msk konc. kycklingfond
400 g naturell färskost
5 dl grädde
1/2 dl chilisås (Felix har en sockerfri)
2 dl riven mozzarella
2 msk rapsolja/kokosolja utan smak


Instruktioner

Sätt ugnen på 225 gr.
Stek kycklingfiléerna i oljan i ganska het panna. Salta, peppra och krydda med paprikapulver. Kycklingen ska bara få fin färg, en blir klar i ugnen sedan.
När kycklingen är klar lägg över i ugnsform.
Finhacka paprika, lök och vitlök. Fräs mjuka i resterande olja tillsammans med sambal oelek.
Lägg över i hög mixerbringare och mixa grönsakerna släta med stavmixer.
Lägg tillbaka i stekpannan med färskost och grädde. Låt allt puttra ihop under omrörning. Smaka av såsen.
Häll såsen över kycklingen och fördela den riva osten ovanpå. Pudra lite paprikapulver ovanpå.
Sätt in i ugnen och gratinera i 20 minuter.