Gratinerad hummer med persiljesmör

2 april, 2015

Åh vilket skaldjursskrovmål vi åt i går!
Först bakade jag mitt formbröd (dubbel sats och bakade i ugnen istället, 20 minuter i 200 gr.)

012A8195-2

012A8196-2

Jag gjorde ett gott persiljesmör till hummerrn.
175 g rumsvarmt smör

Skalet av 1 citron
1/2 dl hackad persilja
1 st vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
Några droppar het chili sauce
1 dl riven ementhaler
012A8189-2

012A8192-2

Klyv hummern i mitten och ta bort magen, gälar (sitter bakom ögonen) och tarm.
Knäck klorna med en nötknäppare och sedan smeta på smöret.
Toppa med riven ost.
Gratinera i 250 gr i ca 5 minuter.
012A8193-2

012A8202-2

Vi hade även färska räkor med tillbehör. Yummiiiiiiie!!!
Ett gott ekologiskt mousserande till det. La Vida al camp
012A8203-2

Nu drar vi mot Varberg! KRAM på er!
 

FÖLJ GÄRNA

Följ gärna 56kilo på FB för dagliga recepttips HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Ni kan även prenumerera på nya inlägg HÄR

 

TIPSET V. 38

25% på dyraste varan + 10% på resterande KLICKA HÄR
30% på höstfavoriter KLICKA HÄR
30% på jackor & kappor KLICKA HÄR
50% på tallrikar KLICKA HÄR

6 kommentarer

Barbro 3 april, 2015 - 15:31

Åh vad gott med skaldjur.
Önskar dej och dina nära o kära en riktig glad påsk.
Kram

Svara
Carina L 3 april, 2015 - 10:01

Är det rätt att det ska vara dubbelt så mycke bakpulver som fiberhusk? Jag brukar normalt ha tvärtom.. Tack för din fina och inspirerande blogg o alla recept!

Svara
Åse 3 april, 2015 - 10:33

Yes =)

Svara
ÅsaS 2 april, 2015 - 20:22

Det ser ju riktigt gott ut! Men själv har jag inte lärt mig det där med skaldjur.. Jag tycker det är gott, men samtidigt ’mycket kladd för lite mat’..
Önskar dig en god och glad påsk!
Kram ÅsaS

Svara
Inredningshjälpen 2 april, 2015 - 13:12

Hjälp vad sugen jag blev på havskräftor nu, de allra godaste skaldjuren tycker jag men hummer och räkor kommer inte långt efter, så himla gott!
Glas Påsk!
Anette

Svara
Åse 2 april, 2015 - 14:37

Håller med! Havskräftorna var slut i går hehe 😉 Glad PÅSK!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.