Åh vilket skaldjursskrovmål vi åt i går!
Först bakade jag mitt formbröd (dubbel sats och bakade i ugnen istället, 20 minuter i 200 gr.)
Jag gjorde ett gott persiljesmör till hummerrn.
175 g rumsvarmt smör
Skalet av 1 citron
1/2 dl hackad persilja
1 st vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
Några droppar het chili sauce
1 dl riven ementhaler


Klyv hummern i mitten och ta bort magen, gälar (sitter bakom ögonen) och tarm.
Knäck klorna med en nötknäppare och sedan smeta på smöret.
Toppa med riven ost.
Gratinera i 250 gr i ca 5 minuter.


Vi hade även färska räkor med tillbehör. Yummiiiiiiie!!!
Ett gott ekologiskt mousserande till det. La Vida al camp

Nu drar vi mot Varberg! KRAM på er!
TIPSET V. 38
25% på dyraste varan + 10% på resterande KLICKA HÄR
30% på höstfavoriter KLICKA HÄR
30% på jackor & kappor KLICKA HÄR
50% på tallrikar KLICKA HÄR
6 kommentarer
Åh vad gott med skaldjur.
Önskar dej och dina nära o kära en riktig glad påsk.
Kram
Är det rätt att det ska vara dubbelt så mycke bakpulver som fiberhusk? Jag brukar normalt ha tvärtom.. Tack för din fina och inspirerande blogg o alla recept!
Yes =)
Det ser ju riktigt gott ut! Men själv har jag inte lärt mig det där med skaldjur.. Jag tycker det är gott, men samtidigt ’mycket kladd för lite mat’..
Önskar dig en god och glad påsk!
Kram ÅsaS
Hjälp vad sugen jag blev på havskräftor nu, de allra godaste skaldjuren tycker jag men hummer och räkor kommer inte långt efter, så himla gott!
Glas Påsk!
Anette
Håller med! Havskräftorna var slut i går hehe 😉 Glad PÅSK!