Grahamsmuffins med blåbär

av Åse

I går gjorde jag en plåt med goda, lite matigare och hälsosammare muffins som innehåller kolesterolsänkande fibrer och mindre saturerat fett. Ett gott mellanmål till kaffet!
Receptet är från Gordon Ramseys kokbok ”Frisk Aptit”.

12 st

2 stora fullmogna bananer
5 dl grahamsmjöl
1 tsk bikarbonat
1,5 tsk bakpulver
1 nypa fint havssalt
1,25 dl ljust muscovadoråsocker eller farinsocker
2,5 – 3 dl filmjölk
1 stort lättvispat ägg
75 g smält smör eller olivolja
200 g blåbär
1 msk råsocker

Värm ugnen till 200 gr., eller 180 gr varmluft.
Sätt veckade muffinsformar i muffinsplåtform med 12 hål. Skala bananerna och lätt i skål, mosa dem med gaffel till mos. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat. salt och socker i en annan bunke. Gör en grop i mitten och tillsätt filmjölk, ägg, fettet och bananmoset. Vänd hastigt ihop ingredienserna, rör inte för mkt!
Häll i blåbären och rör om ytterligare ett tag. Fyll muffinsformarna med smeten och strö över råsockret. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter, känn efter med sticka om de är klara. Låt dem svalna ett tag i muffinsformen och flytta sedan dem till galler och låt svalna helt.

IMG_3976_1


 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

6 kommentarer

Chrissan » Stora Bakdagen 24 april, 2010 - 15:05

[…] Grahamsmuffins […]

Svara
Ida A 13 november, 2009 - 13:16

Detta skall absolut provas!
Trevlig helg. Kramis Ida A

Svara
Vardagsglamour 13 november, 2009 - 10:53

Precis de muffinsen var med i senaste Topphälsa (en artikel med mat av Gordon Ramsey)… Har bestämt mig för att baka dem så fort jag blivit frisk från den här jäkla magsjukan. Tänkte att de blir en perfekt lyxig lördags/söndagsfrukost. 🙂 Och bröd bakat på grahamsmjöl blir ju SÅ GOTT! 🙂

Svara
Åse 13 november, 2009 - 11:04

Japps, det är där jag läste receptet!

Svara
Christina 13 november, 2009 - 10:33

Känner mej okunnig. Vad är saturereat fett? Nåt man ska akta sej för?

Svara
Camilla 13 november, 2009 - 10:17

MUMS säger jag, det lät supergott! Måste testas, har ”slarvat” en del på sistone så NU måste jag skärpa mig lite igen! =)

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.