4,4K
Tänkte göra chokladmoussen ikväll men glömde momentet att man först ska vispa äggvitan, sen ner med socker och kakao så jag vispade ihop allt samtidigt! Jag insåg att det blev fel och ställde glasen med smeten i frysen istället.
BRA BESLUT!!
Det blev en mycket god mörkchokladglass!!!!
Den kommer bli en favorit och jag kommer fortsätta med mitt misstag! 🙂 Imorgon ska jag göra dubbel sats så då blir det en rejäl portion för 3 points bara!
Prova ni också och berätta vad ni tyckte!
PS: Frysning i någon timmes tid.
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
14 kommentarer
Hej hej, jag testade ditt ”misslyckande” i går och ställde in det i frysen… Fast jag vispade i hop allt som man skulle, missade att du hade hällt i allt sammtidigt.. Men gott blev det iaf. värkar funka på alla varianter :))))
tack för alla goda tips!
KRAAAMMM
[…] gjorde den ungefär som Ã…se gjorde här! Dvs jag vispade äggvitor o socker först o visapde ordetnligt till fast skum. Sen rörde jag ner […]
Ha, det var ju ett smart drag! Provade faktiskt moussen för första gången igår (ofryst ;o)) och den var supergod! Ska helt klart prova den fryst nästa gång!
Kan dela med mig av en god kycklingrätt jag gjorde igår:
Fräs först 1 paket kalkonbacon (eller vanligt om man vill det). Strimla och stek ky.filé, krydda (ev med grillkrydda). Lägg åt sidan. Fräs färska champinjoner, paprika och purjo. Blanda i VV fraiche och timjan och rör ihop allt. Servera med fullkornspasta och sallad. Blev supergott till lite points. För oss blev det 3 p per portion (+ pastan) och det var rejält med god mat!
Åhh det låter gott! Det måste absolut provas till helgen! Tack för tipset!
Kunde såklart inte hålla mig till lördag utan unnade mig idag och jisses så gott det var. Helt i min smak. 1 1/2 sats satte jag i mig, mums. Mäktigt och stillande av sötsug. Mannen gillade det lika mycket.
Tack för tipset!
Puss
Det ser gott ut! Får försöka förtränga barndomen och prova 😉
annars kan man göra en massssa maränger av smeten!!!!! 🙂 fast då måste man nog vispa hårt innan chokladen ska i förstås..
Nu har jag nåt att testa till LOST ikväll! *kram*
Mmmm.. perfekt till mig som har bestämt mig för 2 veckors godisförbud men tänkt tillåta mig lite glass till helgen!! Tack!!
Verkar mycket gott! 🙂
P o k
[…] En variant på denna finns här. […]
Hur länge frös du den?..antar att det är några timmar..höhö..jag är nämligen sugen på ngt nu meen jag får nog gott och väl vänta till imorgon iaf;)
Tack för ännu ett gott recept:)
Kraam
Åh gisses vad gott 🙂 Jag kommer nog att göra både och då tror jag, göra det till två smetar och få halva som glass och halva som mousse. Åhhh längtar redan tills på lördag då jag absolut ska unna mig detta 🙂
Tack för tipset gums!
Haha har länge tänkt att göra ”vanlig” chokladmousse, men jag glömmer alltid att köpa ägg! *doh!*