Gott misslyckande!

22 maj, 2007

Tänkte göra chokladmoussen ikväll men glömde momentet att man först ska vispa äggvitan, sen ner med socker och kakao så jag vispade ihop allt samtidigt! Jag insåg att det blev fel och ställde glasen med smeten i frysen istället.

BRA BESLUT!!

Det blev en mycket god mörkchokladglass!!!!
Den kommer bli en favorit och jag kommer fortsätta med mitt misstag! 🙂 Imorgon ska jag göra dubbel sats så då blir det en rejäl portion för 3 points bara!
Prova ni också och berätta vad ni tyckte!
PS: Frysning i någon timmes tid.

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde!
14 kommentarer
0

14 kommentarer

Pia B 12 augusti, 2008 - 17:13

Hej hej, jag testade ditt ”misslyckande” i går och ställde in det i frysen… Fast jag vispade i hop allt som man skulle, missade att du hade hällt i allt sammtidigt.. Men gott blev det iaf. värkar funka på alla varianter :))))

tack för alla goda tips!

KRAAAMMM

Svara
VV:s billiga chokladmousse 1,5 p/port « ღ VÄGEN TILL 65 KILO ღ 20 januari, 2008 - 22:59

[…] gjorde den ungefär som Ã…se gjorde här! Dvs jag vispade äggvitor o socker först o visapde ordetnligt till fast skum. Sen rörde jag ner […]

Svara
Anna-Maria Johansson 27 maj, 2007 - 17:48

Ha, det var ju ett smart drag! Provade faktiskt moussen för första gången igår (ofryst ;o)) och den var supergod! Ska helt klart prova den fryst nästa gång!

Kan dela med mig av en god kycklingrätt jag gjorde igår:

Fräs först 1 paket kalkonbacon (eller vanligt om man vill det). Strimla och stek ky.filé, krydda (ev med grillkrydda). Lägg åt sidan. Fräs färska champinjoner, paprika och purjo. Blanda i VV fraiche och timjan och rör ihop allt. Servera med fullkornspasta och sallad. Blev supergott till lite points. För oss blev det 3 p per portion (+ pastan) och det var rejält med god mat!

Svara
Lottani 24 maj, 2007 - 08:33

Åhh det låter gott! Det måste absolut provas till helgen! Tack för tipset!

Svara
Annisen 23 maj, 2007 - 18:22

Kunde såklart inte hålla mig till lördag utan unnade mig idag och jisses så gott det var. Helt i min smak. 1 1/2 sats satte jag i mig, mums. Mäktigt och stillande av sötsug. Mannen gillade det lika mycket.
Tack för tipset!

Puss

Svara
Aika 23 maj, 2007 - 12:00

Det ser gott ut! Får försöka förtränga barndomen och prova 😉

Svara
vickan 23 maj, 2007 - 11:14

annars kan man göra en massssa maränger av smeten!!!!! 🙂 fast då måste man nog vispa hårt innan chokladen ska i förstås..

Svara
Cia 23 maj, 2007 - 08:54

Nu har jag nåt att testa till LOST ikväll! *kram*

Svara
jenny 23 maj, 2007 - 07:03

Mmmm.. perfekt till mig som har bestämt mig för 2 veckors godisförbud men tänkt tillåta mig lite glass till helgen!! Tack!!

Svara
Maria 23 maj, 2007 - 06:10

Verkar mycket gott! 🙂
P o k

Svara
Chokladmousse | 5 6 k i l o . s e 22 maj, 2007 - 22:52

[…] En variant på denna finns här. […]

Svara
Liz 22 maj, 2007 - 21:02

Hur länge frös du den?..antar att det är några timmar..höhö..jag är nämligen sugen på ngt nu meen jag får nog gott och väl vänta till imorgon iaf;)

Tack för ännu ett gott recept:)

Kraam

Det var bara någon timmes tid! 🙂
Svara
Annisen 22 maj, 2007 - 20:34

Åh gisses vad gott 🙂 Jag kommer nog att göra både och då tror jag, göra det till två smetar och få halva som glass och halva som mousse. Åhhh längtar redan tills på lördag då jag absolut ska unna mig detta 🙂

Tack för tipset gums!

Svara
Dessi 22 maj, 2007 - 20:28

Haha har länge tänkt att göra ”vanlig” chokladmousse, men jag glömmer alltid att köpa ägg! *doh!*

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.