Goda figursnälla äppelpajen!

1 juni, 2010

Jag var så sugen på äppelpaj idag så det blev en sådan till kvällis!
Mycket mycket god och ett trevligt PP värde =) Bara till att äta och njuta med gott samvete nu!

4 personer

2 dl havregryn
4 msk farinsocker
4 tsk ströbröd
50 g smör
4 syrliga äpplen


kanel

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ihop gryn, 2 msk socker och smör till en deg.
Skala och klyfta äpplena.
Smörj en ugnsfast form med lite smör
Lägg äppelklyftorna i formen, häll i en skvätt vatten och strö över resterande farinsocker och kanel.
Strö över smuldegen och grädda i ugn ca 15 minuter.
Servera med en klick vaniljkesella!

För dig som räknar ProPoints:
6 PP för äppelpajen + 2,5 PP för 1/2 dl vaniljkesella


14 kommentarer
0

14 kommentarer

Vasseur 2 juni, 2010 - 20:33

Hej Åse! Nu är jag tillbaka hos dig 🙂 Har varit ”borta” härifrån ett par veckor för jag har befunnit mig i total ”nu skiter jag i allt som har med kostråd, mat, vikt etc” fas. Du förstår säkert vad jag menar, ibland orkar man bara inte …. Men nu så!!! Och som vanligt blir jag supertaggad här inne, Tack! Precis som du har jag 5 envisa kilon som ska bort! Hur svårt kan det vara!!! Så fort jag släpper kollen på kolhydraterna skenar det iväg …. Upp & ner, upp & ner …. Har nu varit i Paris i 4 dagar och totalt ätit mig genom stan, så nu är jag ”fed up”. Hit med grillat & gott, grönsaker & vin 🙂
Nu kör vi hårt!!!!
Kram Ann-Sofie

Svara
Åse 2 juni, 2010 - 21:08

Haha!! ) Ja ibland är det verkligen ett MATMARATON! Glömmer inte när jag var i London i februari 😉 Vit åt och åt och åt och åt och så drack vi ju en jädrans massa vin och öl;)
Helt OK tycker jag så länge man inte glömmer att det finns en vardag också, finns ju en risk att ”Paris” följer med hem 😉

heja dej!!!

Svara
1 2

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.