Fredag hela dagen!!

av Åse

Ännu en solig dag och så är det FREDAG!!!
Vad gör ni idag? Matplaner för ikväll???
Här började dagen med kesoplättar med ost, skinka, dijon och tomat – dvs min Croque Monsieur! har ni inte testat detta så prova!! Den är poppis på instagram =)
IMG_3398
Jag ska snart ut och köra (hihi) och göra några ärenden och så har jag ett möte sen blir det avslutningsfest för Alice förskola – så en soft dag!
Jag tänkte göra Pulled Pork till ikväll! Nu börjar ju den där perioden när man vill ha enkel mat, mycket grill och mycket mindre av gratänger, mastiga maträtter, så är det för mig i allafall. Jag tenderar att äta mer och tyngre mat på vintern (säkert biologiskt) och mindre och lättare på vår och sommar – fungerar ni likadant?
Vill ni ha tips på massor av lågkolhydratsnål grillmat så måste ni köpa Birgitta Höglunds bok! Grillmat LCHF
Jag gillar både Birgitta och hennes matstil, hon älskar grönt precis som jag och har en sund och varierad lågkolhydratkost.
I boken hittar ni allt som tillhör en lyckad grillkväll! Även sommardrinkar på lågkolhydratvis!
IMG_3400
Nästa torsdag ska jag och ”lilla familjen” (dvs jag, maken och de tre yngsta) till Helsingfors! Vi åker med Lovisa (Lofsan) här på AFF och några andra och ska få uppleva Helsingfors! Vi kryssar med Silja och det kommer bli ett härligt äventyr med barnen! Det roliga är att vi åker på Daniels födelsedag och hans pappa kommer från Helsingfors så det blir en nostalgiresa för honom som ofta var i Helsingfors som barn.
Vill ni vara med och tävla i Laxkampen?? Jag tävlar med mitt bidrag ”LCHF pasta med sweet chili” (Prova det om ni inte redan gjort det!!) och ni får hemskt gärna rösta på mitt bidrag! (flirt flirt) Röstar du på ditt favoritrecept så kan ni vinna en tidningsprenumeration. Tyvärr fungerar tävlingen inte i mobil utan ni måste rösta från en dator!
Nä nu ska jag sluta babbla! Och sätta lite fart här!!
Happy, happy friday på er!!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

15 kommentarer

Jenny Åberg 3 maj, 2013 - 21:21

Ikväll gjorde jag din focaccia till familjen och föräldrarna som var på besök. Riktigt god tyckte jag! Mannen gillade även receptet som vanligt bröd!

Svara
Kicki 3 maj, 2013 - 20:18

Nu har jag klickat hem grillmat LCHF! Se om den kan matcha min favoritkokbok – din!!! Trevlig helg!

Svara
Monica 3 maj, 2013 - 17:06

Hej! Har varit på en kurs idag. Det va en typ av färgannalys! Så roligt att se villka färger man klär bra i! Ikväll ska jag göra den goda pizzan med parmaskinka och mozzarella som du har lämnat recept på. JÄTTEGOD!!!

Svara
Åse 3 maj, 2013 - 18:16

Vad kul! Då kommer du bli supervacker nu då med färger du passar i :)) kul pizzan smakade!! Trevlig helg!

Svara
Martina 3 maj, 2013 - 13:18

Idag blir det din Lövbiffsgratäng med ädelost för oss!
Pulled pork gjorde jag för några veckor sedan, körde efter Tinas recept som blev såååå gott!! Trevlig helg!

Svara
Anja 3 maj, 2013 - 13:12

Härligt! Vi ska fira en kompis som fyller 50 år och äker på en 48 timmars till Helsingfors i slutet på månaden. Hoppas att solen skiner i Helsingfors, det är en härlig stad. Ät gott och njut av havsbrisen!

Svara
Anna i Skåne 3 maj, 2013 - 12:09

Ikväll blir det Flygande Jacob med blomkålsris och bananer bredvid för dem som vill ha. Ett glas kallt vitt ska jag hinna med i solen också 🙂
Trevlig helg!!

Svara
Åse 3 maj, 2013 - 12:11

Låter som en perfekt fredag!!!

Svara
mela 3 maj, 2013 - 11:45

kul att ni skall till finland 🙂
rekomenderar att ni besöker Sealife värt att besöka 🙂
//från sydvästa delen av finland
//mela

Svara
al68 3 maj, 2013 - 11:08

HÄRLIGT med fredag, slutar tidigare sen blir det mys med familjen ikväll. Imorgon åker jag, Anna och en tjej till, till vår stuga för ett par härliga dagar med bad i tunna, promenader, matlagning, vin och en massa härligt input. All mat som serveras kommer från din härliga kokbok ; )
Ha en skön helg, det skall vi ha, kram kram

Svara
Åse 3 maj, 2013 - 11:10

Meeeeen, jag vill följa med!!! Åh vad härligt det låter! ❤ Have fun!!!

Svara
al68 3 maj, 2013 - 13:41

Tar lilla Fia och kom upp vet jag ; )
DU är alltid välkommen, kram kram

Svara
Åse 3 maj, 2013 - 18:01

Haha hade varit kul;) kram på dig och trevlig helg!!

Svara
ÅsaS 3 maj, 2013 - 10:45

Härliga fredag! Har tagit ledigt från jobbet idag bara för att fixa och dona hemma inför äldsta dotterns konfirmation imorgon. Ska ha tårtkalas (icke LCHF) för släkten här hemma, och då kan det ju inte se ut som om en tromb dragit fram genom huset… 😉 Hoppas på finväder imorgon så vi kan sitta ute på altan också.. Lite mera plats då. Så här är det full fart, men om jag rappar på så kanske jag hinner njuta lite av sol och värme, jag också.
Precis som du äter jag/vi lite lättare mat på sommarhalvåret. Känner inte samma hunger då, som på vintern. Och det behöver inte alltid vara varm mat, då det bara känns jobbigt med sånt när det är varmt ute. Middagen idag har jag inte hunnit tänka på än. Vi får se vad kylskåpet har att erbjuda när det blir dags för kvällsmat.
Ha en fin dag!
Kram ÅsaS

Svara
Åse 3 maj, 2013 - 11:11

Låter härligt Åsa! Ha det så jättebra och hoppas det blir en trevlig konfirmation med tillhörande kalas!! Stor kram!!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.