Förundersökningen hos Memira och resultatet!

av Åse

Hej på er! Skiner solen på er också? Härligt högtryck har kommit hit till Skåne i alla fall 🙂
Som jag tidigare berättade så vill jag göra något åt min närsynthet. Jag har -9.50/-9.75 i mina glasögon och det är dels kostsamt med linser och glasögon men framför allt så är jag orolig för att jag en dag inte ska kunna ha linser och att bära glasögon är inget alternativ för mig tyvärr.
Memira gick jag till eftersom det är det enda företaget som jag personligen känner till när det kommer till ögonlaser & ögonoperationer. Sedan är de dessutom nordens ledande kedja läste jag och har klinik här i Helsingborg så det gjorde valet enklare. Jag har träffat klinkchefen Eva sedan tidigare vilket känns tryggt.
I fredags var det då dags för förundersökningen och jag var ju lite spänd på om det skulle gå att behandla mina ögon, det är nämligen inte självklart! Lillasyrran följde med som moraliskt stöd och passade på att knäppa lite bilder för bloggen så att ni som är nyfikna på hur det går till får  se 🙂 Efter att ha läst på om de olika behandlingarna så kände jag nog att det som verkade vara bäst för mina ögon var ICL, som är ett linsimplantat. 
Hos Memira var det en uppsluppen stämning och jag hann stå och prata en stund med personalen innan optikern Jon välkomnade mig in till undersökningsrummet. Där mättes mitt synfel, och det verifierades att ögonen såg friska ut och var stabila och hornhinnans kurvatur och tjocklek mättes. Många olika moment och det kändes tryggt, att det verkligen var en grundlig undersökning. Jon var supertrevlig!
Efteråt förklarade Jon om de olika behandlingarna och han berättade att min hornhinna var tjock och fin och skulle kunna lämpa sig för LASEK men pga mitt stora synfel så var de tvungna att i så fall ta väldigt mycket av hornhinnan och det kan vara lite påfrestande och man kanske behövde korrigera sedan så han rekommenderade ICL som jag faktiskt hoppats på!

En FS-LASIK som verkar vara det vanligaste går på 36 900, LASEK på 29 900 och en ICL kostar 52 900. 
Med andra ord så är ju en ICL dyrare men det beror på att linserna de opererar in är väldigt dyra. Det som känns skönt är att återhämtningstiden är kortare än te.x. LASEK och man ser bra oftast redan efter en dag. Den är även reversibel, dvs om det av någon anledning inte blir bra så kan man lätt få dem avlägsnade eller utbytta.
Operationen ska vara lika säker som ögonlaseroperationer och ge samma goda resultat.
Inför operationen så ville ögonkirurgen Nils Molander titta på ögonen och Jon förberedde mig på att det kunde vara så att han gav andra rekommendationer än honom så det kändes som att jag fortfarande inte vågade hoppas helt förrän jag varit hos honom och jag hade sådan tur att han skulle till Helsingborg (arbetar i Malmö annars) dagen efter så jag fick tid då! Toppen!
I går kom jag då till kliniken igen och jag kramade om klinikchef Eva som var den som droppade droppar i ögonen inför undersökningen.
Dropparna utvidgar pupillerna så att Nils lätt kan kika på ögat. Där satt jag i väntrummet tillsammans med några andra som också fick droppar med pupiller stora som pingpongbollar så vi skrattade gott 🙂 Vi satt alla och kisade för man blir ju så ljuskänslig med stora pupiller!
När jag kom in till Nils så lyste han med en stark lampa i ögonen och han kom fram till samma att en ICL nog var bäst för mig.
Såååå nu är linserna beställda och det kan ta 6-8 veckor innan de kommit så det är lite väntetid men innan sommaren ska allt vara klart!
HURRA!!! Detta kommer bli bra tror jag!
(Bilderna kan klickas på för större version)


Detta var lite kul att läsa för jag måste säga att deras kundbemötande har varit fantastiskt!
Tjejen jag bokade förundersökningen med i telefon, ringde upp mig på eftermiddagen i torsdags och var så nyfiken på hur det hade gått! Trevligt tycker jag!
IMG_8752

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

9 kommentarer

Ann-Kathrin Villman 30 mars, 2014 - 22:01

Jag hade ungefär lika dålig syn som du och jag gjorde en LASEK för två år sedan. Fick dock göra om operationen i fjol då det fanns lite för mycket närsynthet kvar och idag ”ser jag som en hök”. Ångrar inte en sekund att jag gjorde operationen 🙂
Jag gjorde operationen hos Memira i Borlänge (närmast där jag bor) och personalen är helt suverän!
Lycka till! Jag tror inte du heller kommer att ångra dig!
/Ann-Kathrin

Svara
Annika 29 mars, 2014 - 19:45

Där gjorde jag min operation också. Verkligen supertrevliga och proffsiga.
Jag är helnöjd.
Lycka till!

Svara
Åse 29 mars, 2014 - 20:00

Just ja! Var det LASEK? Kraaaaam

Svara
Stina 29 mars, 2014 - 19:34

Hej!
Sa de något om vad som händer med dina ögon om 10-20 år och när man blir ännu äldre när synen blir sämre av ålderdom. Hur påverkas ögonen då av att ha gjort en operation?

Svara
Åse 29 mars, 2014 - 19:35

Just denna op ICL tar inte bort ålderssynhet då får jag göra en RLE.

Svara
A-K 29 mars, 2014 - 18:48

Spännande att följa ditt projekt! Priserna du skrev är de för båda ögonen?

Svara
Åse 29 mars, 2014 - 18:53

Yes!

Svara
Helen 29 mars, 2014 - 18:03

Hej Åse
Jag gjorde den ögonoperationen – ICL – för ca 6 år sedan på Sophiahemmet i Stockholm. Hade precis som du kring minus 9 och därför funkade ingen annan metod. Det gick superbra och jag är mycket nöjd. Kände ingen smärta alls efteråt och återhämtade mig snabbt. Så skönt att slippa pilla med linser.
Visst var det nervöst innan. Det som fick mig att bestämma mig – efter att han funderat i många år – var att jag läste i en tidning om en tjej som gjort operationen just på Sophiahemmet och hos en professorn där. Så jag letade helt enkelt reda på hennes telnr och ringde henne och pratade. Kollade även upp professorn hos Socialstyrelsen så han inte hade några anmärkningar, lite paranoid måste man få vara när det gäller ens ögon. Du kommer inte ångra dig, det är väl använda pengar
Good luck
Helen

Svara
Yvonne S Ed 29 mars, 2014 - 17:17

Lycka till med kommande operation. Jag har också hört gott om Memira. Funderar själv på operation, men har inte bestämt mig. Det får vänta lite.
Vårhälsningar från Österlen och
/Yvonne

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.