Hittade ett recept på Tasteline som jag moddade om. Åhåååååå vilken fullträff! Vitlöken och basilikan harmoniserar sååå bra!
4 personer á 6.5 pts
600 g fläskfilé
2 tomater
2 milda mat Extra
2 vitlöksklyftor
1 tsk olivolja
Italiensk kalvfond med basilika efter smak
Färsk basilika (den ska vara färsk! Ej i kryddburk)
Potatis
Dela potatisarna på tvären och lägg i långpanna på bakplåtspapper. Spraya eller pensla med lite olivolja. Krydda med allkrydda eller flingsalt och sätt in i ugnen, ca 220 g.
Skär ett litet kors i tomaternas skal och skålla dem i kokande vatten i ca 15 sekunder, spola kallt och skala.
Dela tomaterna och gröp ur kärnorna. Skär tomatköttet i fina tärningar.
Hacka vitlöksklyftorna. Hetta upp lite olivolja i en kastrull och fräs vitlöken tillsammans med tomattärningarna i ca 1 minut. Tillsätt Mildan och fonden efter smak. Låt koka ihop sakta i 7-8 minuter. Lägg i basilika.
Håll såsen varm.
Skär fläskfilén i 3 cm tjocka skivor, tryck till dem med handen. Salta och peppra, pensla med olivolja. Grilla eller stek fläskfilémedaljongerna ca 4 minuter på varje sida. Servera med tex en tomatsallad och potatisen och gärna lite vitlöksbröd och ett gott glas rödvin 🙂
annonslänkar
KOMMENTERA GÄRNA! Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
17 kommentarer
Åh, så gott det där ser ut! Ska kolla om sambon tycker vi kan äta det i helgen 🙂
Åh massa pepp till dig nu goding!! pusspuss!
[quote comment=”14480″]Yummi!…ser tokgott ut..måste testa detta..I looove dina recept ;P
..och idag kör jag igång igen såå måste leta massvis med inspiration nu så jag inte kör av vägen igen;)
Puss och hej :)[/quote]
Yummi!…ser tokgott ut..måste testa detta..I looove dina recept ;P
..och idag kör jag igång igen såå måste leta massvis med inspiration nu så jag inte kör av vägen igen;)
Puss och hej 🙂
Yummi!!!
mmm,det ser också gott ut,speciellt potatisen!!
Åh så gott! Jag modifierade receptet lite till, strimlade fläskfilén och fräste, gjorde såsen men hade i lite krossade tomater och tomatpuré istället för skållade tomater. Vips blev det värsta goda söndagspastasåsen! *yummie*
Mmm ser fantastiskt gott ut!
Mums. Jag älskar tomat/vitlök/basilika etc. Jag brukar göra nåt liknande med ostfyllda färsbiffar som är smaksatta med Keldas Tomat/cremefraiche/basilika sås. Sen gör jag sås på resten, serverar med färsk pasta och ruccolasallad 🙂 (Typ) 😉
kram snuttan!
Åh, det vattnas i munnen när man tittar på fotot. Finns inget bättre än fläskfile med härlig sås! Mumma! det här ska jag absolut prova.
Åh tack vännen! Gulligt sagt av dig 🙂
[quote comment=”14460″]Måste bara inflika med, va kul med ett nytt foto av dig. Riktig fräscing 🙂
Kram[/quote]
Måste bara inflika med, va kul med ett nytt foto av dig. Riktig fräscing 🙂
Kram
Mums,lät jättegott! Fläskfilé är en av mina favoriter, likaså basilika, ska provas snarast! Tack för tipset! Ha en bra helg! /Cathrin
Lät jättegott! Basilika är en av mina absoluta favvokryddor! Ska testa receptet med litta kylling, för oss som inte äter nöff nöff 😉
Pöss
Det ska jag testa, lätt gott!
Kram
De är pixlade själv, men låna du dem 🙂
[quote comment=”14453″]Ser ut gott! 🙂
Du Åse, jag tänkte höra med dig… Har du själv pixlat stjärnorna eller har du lånat de någonstans? Kan jag få låna stjärnorna kanske? :)[/quote]
Ser jätte gott ut!! 🙂
Ser ut gott! 🙂
Du Åse, jag tänkte höra med dig… Har du själv pixlat stjärnorna eller har du lånat de någonstans? Kan jag få låna stjärnorna kanske? 🙂