Fiskpaket med saffranssmör och kålrotspytt

5 februari, 2015

Fiskpaket med antingen vit fisk eller lax är så himla gott och så enkelt att göra både i ugn och på grillen. I princip kan man ju slänga ner vilka grönsaker och kryddor man vill ha!
I dag blev det torskrygg med sparris, romanticatomater, kålrot, rosmarin och saffranssmör! YUM!
Saffranssmör 3 portioner
5 msk smör
1 vitlöksklyfta
1 kuvert saffran
lite pressad citron
salt


Vispa ihop allt till smör.
Jag förvällde kålrotspyttet först i lättsaltat vatten, tills det nästan var mjukt.
Fisken gick i 225 grader i ca 15-20 minuter. KLART!
012A6034

012A6041

Innan servering, toppade jag med lite färska räkor. Mumma!
 

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde!

5 kommentarer

Matilda 7 juni, 2015 - 17:13

Hur gör du kålrotspytt ?eller är jag blind :p
Mvh matilda

Svara
Lena 24 februari, 2015 - 12:59

Hej, Åse har inte sett dig på ett tag. Hoppas inget har hänt dig. Lena

Svara
Åse 24 februari, 2015 - 13:01

Hej! Hur menar du?? Jag har uppdaterat varje dag?

Svara
Jenjo 6 februari, 2015 - 11:25

Men så gott det ser ut. Detta lägger jag genast på samlingshögen av det som ska provas. 🙂

Svara
Niclas Wall 5 februari, 2015 - 19:57

Ett bra recept för imorgon Fredag 🙂

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.