Det är inte hur man har det, utan hur man tar det!

av Åse

Finste ni! Tack för mail och kommentarer och meddelanden till mitt lilla bryt i förrgår.
Jag kommer ihåg en gång när jag hade min gamla personliga blogg för femtioelva år sedan (underbar.org) – att jag fick en kommentar som menade ”allt kan inte vara så rosenskimrande jämt!” Och jag kommer ihåg att jag faktiskt inte förstod vad hon menade.
Men jag vet nu, allt handlar inte om hur man har det, utan hur man tar det.
Jag berättar ju MIN sanning och trots att det kanske varit 10 skitsaker en dag och 1 positiv så väljer jag att fokusera och berätta om den där enda positiva saken. 
Jag är en sådan som alltid ser glaset som halvfullt och inte halvtomt. Jag blir väldigt lätt provocerad av de som ser det tvärt om – och jag har dessa människor näääära (ingen nämnd 😅❤)
Men sån är jag! Jag har nära till känslor och kan inte ljuga ihop en fasad.
What you see is what you get liksom. Däremot så är det ju så att ni som läsare får se MINA uplifters, mina guldkorn, men jag försöker även dela med mig av det som inte alltid är guld och gröna skogar här i bloggen men klart att det blir ett filter, sen å andra sidan så vet jag att ni är intelligenta nog att förstå att bloggar så klart inte är en dagbok över ens liv utan en klippbok där vi som författar delar med os av utvalda delar 😉
Däremot är det skillnad på att visa det som man tror är inspirerande mot att vara förljugen och försöka visa upp en falsk fasad. 
Jag har aldrig haft en depression däremot så blir jag låg några gånger per år och det beror på att jag är en dopaminare – dvs jag har ett oerhört stort behov av att bli stimulerad. Jag vet att en del får stressutslag när de läser allt jag gör, hur jag far omkring och jag får kommentarer ” Hur hiiiiiinner du, hur ooooorkar du, akta så du inte går in i väggen!!” 
Men ni måste inse att vi människor har olika behov och allt är styrt av våra signalsubstanser.
Att jag är låg nu beror på att min hjärna fått för lite positiv stimulans. Det har varit för mycket stress, det har varit för mycket att göra som inte ger mig positiv energi och årstiden är absolut bidragande. JA, jag har inte rört på mig som jag borde och som jag definitivt behöver, framför allt nu men det blir en negativ spiral när energin inte finns. 
Jag är så tacksam att jag har min stresscoachutbildning som gett mig sååååå många verktyg som jag inte bara kan hjälpa andra med men som hjälper mig nu!
Jag mår bra vänner! Lovar! Hade jag varit orolig och känt att jag inte reder upp så har jag helt fantastiska vänner som arbetar med detta som jag hade slängt mig över! För sån är jag 😉
Vet ni shopping gör inte en lycklig men det höjer ta mig fanken dopaminet! Haha!
Hellre shoppa snygga muggar än tömma en påse godis 😉 Välj dina strider liksom! 

Cervera har muggveckor!! 20% så passa påååååååå!
Jag ÄLSKAR olika! Varför ska allt vara matchy?
Dessa står nu bredvid vår Kaffemaskin så får man helt enkelt välja mugg efter humör!
Junis rum är färdigmålad! Heltäckningsmatta ska in och sen inredas! KUL! (Och huset storstädas! T.o.m skämts inför målaren på sistone..)
KRAM på er! 

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

15 kommentarer

Ullie 22 februari, 2018 - 17:55

Hej jag kikar ofta in till dej din blogg o du ska nog Inte kika in i min blogg där är allt negativt just nu
Duktig du är som fokuserar på positivt egentligen är ju ja det oxå
Du ja har börjat med din booster m äppelcidervinäger o fyy så äckligt det är 😂 nu till min fråga 😂 du skrev ja doppar på min hela dagen . Undrar det är så äckligt då ja tog citron i nu i stället ändrade lite smaken m kan man dricka allt i några klunkar sen färdigt ??
Du har fin blogg kram undrande ullie

Svara
Åse 23 februari, 2018 - 09:53

Hej! =) Haha jag tycker ju det är supergott!! Att klunka i sig allt blir nog lite osnällt mot magen. Dessutom bra att ha sugrör för tändernas skull!

Svara
Ullie 24 februari, 2018 - 12:50

Ha ha nä Åse på riktigt blää 🙂 ha en fin lördag solen är här kram ullie o tack för svar

Svara
~ Maria ~ 22 februari, 2018 - 16:43

Kram på dig Åse!
Livet med alla ups and downs och det berömda ekorrhjulet – förstår exakt vad du skriver <3

Svara
Åse 23 februari, 2018 - 09:53

Hej Maria! KRAM till dig!! 😍

Svara
Nicklas Wiklander 22 februari, 2018 - 11:27

Stressa inte i onödan Åse, man kan nog gasa på lite i emellanåt under kontroll men inte så det känns negativt på något sett, har sådan erfarenhet många gånger.
Nej livet är absolut inte skimrande jämnt, långt från tycker jag men man göra det bästa av situationen i livet, så gör jag i alla fall.
Shopping kanske inte är så himla bra men kan vara kul, min passion är Ginza.se dvs skivor och film torsk helt enkelt.
Den där blå blommiga koppen är så himla fin alltså, näst längst till vänster 🙂
Ha det så gott! Nicklas

Svara
Åse 23 februari, 2018 - 10:10

Hej Nicklas! Stress är ju inte bara att man gasar på, en del av oss mår ju bra med gasen! haha! Det är lite andra faktorer som balans i tillvaron mellan arbete och fritid, vakenhet och sömn, träning och vila, kost som är bra för kroppen eller bara knoppen, krav som antingen kommer utifrån eller de vi lägger på oss själva och ibland blir det ju obalans mellan alla eller delar av alla dessa vågskålar. Kul med Ginza!! Ja visst är den fiiiiin, favorit!! Ha det gott Nicklas!!

Svara
Mojjan 22 februari, 2018 - 10:17

Även jag mår som bäst när jag har många järn i elden och fullt hela tiden. Men jag har lärt mig under åren att varva ner, kanske en dag/helg där jag tvingar mig själv att inte göra mycket mer än läsa, kolla serier och så vidare. Sedan under veckan har jag ett jobb jag pendlar till, ett jobb där det är full fart 100 % från det man kliver innanför dörrarna och tills man går hem. Hemma har jag tonårsbarn, hus och djur som tar en massa tid. Men jag älskar det!! 🙂 Flera av mina vänner undrar hur jag orkar med allt men jag mår ju bäst när det är just fullt upp. Tur att vi alla är olika. <3

Svara
Åse 23 februari, 2018 - 11:17

Så är det! Det är viktigt att det är balans och att man är i sin egen må-bra nivå! Ibland blir det lite obalans och då får man ta ett steg tillbaka och se över vad som skapar obalans. Det låter som du har ett härligt liv med massor som ger dig energi! <3

Svara
Malin 21 februari, 2018 - 22:54

Kram på dig med fining❤
Ps: va kul att kika in på underbar, det var längesen och våra små var jättesmå😀

Svara
Åse 23 februari, 2018 - 11:18

Kraaaaaam! Ja vart tar tiden vägen!!? 😝😘

Svara
Maria Glud 21 februari, 2018 - 21:35

Du ❤️Så bra skrivet och så förståeligt! Många Järn i elden och mycket vill göra och plus allt det lösa! Det behövs ibland en time out, säger kropp och sinne. Vi kan också bli överbelastade! Tro det eller ej!Wow 😲 vädret är ju inte det mest upplyftande, man fryser innan man hunnit ut,kylan tränger sig på genom alla kläderna, det är deppigt och förkylt på ganska många håll.Sol och torrt och kyla gör inget, men blåsten är killern! ..och det har vi mycket av längst kusterna i ”södern”. Tackar för dina fina och ärliga meningar ! 💐Kramar Maria Ps snart blir det vår 🙏🌱🌷☀️

Svara
Charlotte Dunger-Fransson 21 februari, 2018 - 21:21

Tack för din härliga blogg, följer varje inlägg. men kommenterar sällan, tyvärr. Det är den enda bloggen jag följer, och alla härliga recept,. I helgen åker jag o min man, ihop med ett vännerr till Helsingborg o bor på Marina Plaza.. Fredag kväll ska vi tura o äta middag på båten mellan Helsingborg-Helsingör, lörgdagskväll är inte bokad, har du något förslag? DU ÄR BÄST!

Svara
Tessan 21 februari, 2018 - 20:05

Gillar starkt att allt inte måste vara ’match’ För mig är det olika muggar olika dagar, allt efter dagsbehov ; )
Tack för all inspiration !
/Tessan

Svara
ÅsaS 21 februari, 2018 - 19:54

Nä, självklart är inte livet rosenskimrande jämt, och det tror jag nog de flesta av oss själva märkt både en, två och fler gånger. Och jag tror att de flesta hellre läser positiva inlägg än de där ältande negativa. Fast visst, jag erkänner, ibland har även jag förvånats över både ditt och andras tempo och liv som går i 120. Och undrat hur ni klarar av det. Men ser jag till mig själv har ju jag också stunder då tempot är högt och allt händer på en gång. Så det här inlägget är liksom en ögonöppnare, ni är ju ”bara människor” ni också, med ups and downs. Precis som vem som helst, men väljer att fokusera på det positiva, för det är ju det ni, och vi, vill läsa.
Tack för ett ärligt och naket inlägg, som visar på verkligheten!
Kram ÅsaS

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.