Dejtnight med oätliga räkor men mysiga dagar

av Åse

Heeeeej vänner!

Hur har ni haft det i dagarna?
Jag har nyss fått i mig lite frukost och har en helt blank dag framför mig! 19 grader och molnigt så jag ska nog unna mig lite serieplöjning! Började kolla på The Affair igår, har ni sett??


Wilmas fröknäcke med räkost, mildost, skinka och ost – äggen lös med sin frånvaro!  När jag äter frukost är annars ägg ett måste!

Daniel kom hem med mina favoritblommor i fredags 😍

Ska ta mig an löpbandet en stund idag tänkte jag och lite rygg och axlar – det behövs!
Jag började dessutom riva ut alla tröjor i garderoben så det är kaos i vår walk in closet så det måste jag styra upp.
Hmmmm får se hur det blir med den där serieplöjningen hör jag! haha!

I onsdags hade vi lite räkor med gott vitt vin (min favorit till räkor) tyvärr var inte räkorna någon höjdare! Vad jag förstår så beror det på det varma vädret, räkorna trivs bäst i kallt vatten. De kändes bittra / beska i smaken och de gick sönder lätt när man skalade dem!

Jag bakade falska surdegsfrallor och hade som bröd – sen rostade jag dem i ugnen med smör på! yum!

Som sagt räkorna kunde jag varit ute så åt inte så många.

Synd! Allt annat var gott =)

I fredags efter stranden så kom Joel och Anna in med kidsen och vi satt i träsoffan och svalkade oss i skuggan. Mysigt!Sedan kom lillasyrran med twinsen och sedan även Martin.Lite ostar, chark och tillbehör och vi hade en supermysig kväll ihop! Åh dessa sommarkvällar!

Minisarna Eden och Adele höll alla sysselsatta till max haha!
Mina tjejers gosedjur var poppis!

Och att krypa in i Junis garderob =)


Till slut så orkade de inte längre och vi bröt upp runt midnatt efter en mysig kväll 💕

I går kom Stefan, Catrin och lille Isac upp – Daniel och Stefan skulle titta på Wilmer X på HX festivalen så jag och Catrin stannade hemma och tittade på The Affair och myste med lite snacks.

Men först lite hämtmat! Jag tog en gyrossallad.

Sköna dagar med familj och vänner 🌸
Nu har jag dragit fram fläskytterfilé till kvällen – får se vad det blir! Grilla får man ju inte göra 😫
Har ni något gott tips med fläskytterfilé så kan ni väl skriva nedan?

KRAM!

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

13 kommentarer

Tamy 6 augusti, 2018 - 10:28

Himla osis med räkorna, bilderna är annars som vanligt lika härliga att se :), gillade även de blå vaserna och ljuslyktorna, supersnygga 🙂

Svara
Helena 5 augusti, 2018 - 20:34

Hej hej!
De där räkorna ser tyvärr inte ens goda ut på bild. Skaldjur ska man egentligen bara äta i månader som innehåller ”r”, dvs sep-april pga det kalla vattnet. Men det är ju så gott en ljummen sommarkväll med en flaska vitt!
Men det riktigt viktiga är egentligen vilken båt de kommer ifrån pga hur båten kokar dem när de fått upp dem. Jag kommer från södra Tjörn där vi har ett flertal båtar som fiskar räkor och de är verkligen färska, för vi har ibland hämtat dem direkt från båten när de lägger till i hamnen fem minuter bort. En båt kokar sina räkor så de är perfekta färska, men blir för salta när de varit frusna medan en annan båts räkor blir bäst när de varit frusna. Sedan finns det en båt här var räkor så gott som alltid kostar ca 450-500 kr/kg och är värda varenda krona.
Ha en fortsatt go kväll!

Svara
Therese 5 augusti, 2018 - 20:17

Yes har sett den serien. Helt ok och man kan slötitta på den. Själv har jag börjat se oitnb. Nog den sista men e på säsong 4 😊 tar gärna tips på andra serier. Såg advokaten oxå innan i sommar. En svensk/dansk serie. Ha det gott!

Svara
Åse 5 augusti, 2018 - 20:22

Sett outlander? 13 reasons why? Timeless? The goodwife? Suits?
Handmaids Tale?
Åh såååå många serier jag vill börja se! 😅

Svara
Therese 5 augusti, 2018 - 20:26

Ja the goodwife såg jag förra sommaren och blev helt besviken att det inte kommer fler avsnitt. Handsmaids tale, just det den hade jag glömt. Har hört den ska vara bra. Tack, sparar tipsen 😊

Svara
ingela 5 augusti, 2018 - 20:15

min söta isacprins <3

Svara
Åse 5 augusti, 2018 - 20:22

😘

Svara
ÅsaS 5 augusti, 2018 - 14:58

19 grader, låter ljuvligt i mina öron just nu, även om vi också har relativt svalt här. Just nu åska och skaplig regnskur, vilket jag välkomnar, då det rensar luften.
Mysigt med vänner och familj på besök. Det är såna dagar man minns. Här hade vi kalas igår, med lilla familjen samlad. Klockan blev rätt mycket innan sista gänget bröt upp. Men det var så trevligt och skönt att sitta ute på altanen och fika och prata.
Idag har det blivit några vändor till återbruket och lite fix med poolerna och ska senare ställa mig och stryka familjens kläder inför morgondagen – pappas begravning.. Så många känslor och tankar som far runt i kropp och huvud.. 😔💔
Fläskytterfilén brukar jag köra med grillkrydda och sen helsteka i panna, eller i ugn (efter att ha fått stekyta i panna). Servera precis som till grillat – bea, sallad och ugnsstekta grönsaker och klyftpotatis. Alla här gillar det!

Kram 💕

Svara
Åse 5 augusti, 2018 - 17:53

Åh Åsa – massa styrkekramar till dig ovh dina! Det kommer bli en fin dag.. det är jag säker på ❤️

Svara
Anita 5 augusti, 2018 - 14:19

jag penslar ytterfilen med barbecuesås lite salt och peppar.
Bryner den runt om och sedan in i ugnen ca 20 min i 200 gr
Servera med valfria tillbehör

Svara
Linda Gustafsson 5 augusti, 2018 - 13:51

Hej!
Jag brukar göra fläskrulle när jag har ytterfilé. Börja med att skära upp rullen så du får en platta av köttet. Riv över skalet av en citron, krydda med salt, peppar, timjan och rosmarin. Rulla ihop rullen och linda med bacon. Bind med steksnöre och bryn rullen i smör, stek färdig i ugnen. Gott med kall dragonsås gjord på majonäs, creme fraiche, vitlök, lite citronsaft och fransk dragon (färsk). Brukar långbaka tomater med örter och vitlök att ha till.
Ha en bra dag!
Kram Linda

Svara
Åse 5 augusti, 2018 - 15:13

Låter såååååå gott! Tack för tipset! Får bli ngt liknande! 🌸

Svara
Pia Andersson 5 augusti, 2018 - 13:15

det här brukar jag göra med fläskytterfilé
Putsa och skär den i 3-4 cm tjocka skivor
Krydda bara med chiliflagor
Linda en bacon skiva runt om och fäst
Normalt sett så lägger jag den på grillen, men man kan ju lägga den på en grill/stek panna, pensla med lite olivolja så köttbitarna inte fastnar.
Serverar med lime/chili bea sås till. Och andra valfria tillbehör. Simpelt, enkelt och gott😊

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.