Därför går vi ner i vikt med LCHF

av Åse

 

Detta var min frukost i morse. En omelette på två ägg, lite vatten (utesluter grädde och creme fraiche just nu) och stekt i en stor klick kokosfett. Den ser ganska trist ut men den var inte det. Min hunger/mättnad är +/- 0 nu och det börjar närma sig lunch. Jag är inte sugen, inte hungrig eller däst, är inte heller för mätt. Så här tycker jag om att må. En sådan här frukost är full av protein och nyttiga fetter och detta innebär en lång mättnad och ett stabilt blodsocker och en rejäl boost för fettförbränningen. Denna frukosten ger inte ett överskott av energi, inte för mig. Min PT äter en omelette på  å t t a  ägg! Så man får ju lägga till energi/dra ifrån utifrån sina behov. Jag är en tjej på 1,63 (och en halv!) på strax över 60 kg och det enda jag ska göra idag förutom kontorsjobb är att stå på löpbandet i 45 minuter 😉
Jag vill äta tre gånger om dagen, hade jag bara ätit två gånger så hade frukosten varit större. Vid lunch och middag adderar jag till grönsaker, men inte till frukosten!

Varför går vi ner på en lågkolhydratkost med naturliga fetter?
Jo summerat av tre olika anledningar egentligen:

1. En ökad mättnad.
Fett och proteinrik mat mättar så mycket bättre än en kolhydratrik mat, detta innebär att energiintaget minskar och detta leder till viktminskning.

2. Ökad ämnesomsättning
Vid proteinrik mat å förlorar vi inte så stor andel muskler vid viktminskning, detta hjälper till att inte minska ämnesomsättningen för mycket fast vi förlorar fettvikt och äter mindre energi än vi gör av med. Det är skillnad på om kalorierna vi äter kommer från kolhydater, fett eller protein. Det finns i dag ingen vetenskaplig grund som stöder att fett och proteinrik kost höjer ämnesomsättningen men många vittnar om att de fryser mindre och har ökad energi med LCHF så det kan peka på att vi faktiskt får en bättre ämnesomsättning när vi ökar fett och proteindelen i kosten.

3. Minskat sug
Att viktminska eller hålla sin vikt kan var svårt om man ständigt är sugen på socker och kolhydrater. LCHF ser till att vårt blodsocker inte åker berg och dalbana och därför försvinner sockersuget för många. Se bara till att du inte upprätthåller suget genom att drick lightläsk, tugga tuggummi, få i dig dolt socker i livsmedel eller kemikalier! Pga dåliga val så har mitt sötsug varit mycket större än vanligt under sommaren. Jag blev lite övermodig och tänkte att visst kan jag äta detta, och detta men se det kan jag inte. 4 kg + på vågen och massivt sockersug så för mig är det nolltolerans som gäller just nu. Vi måste vara ärliga mot oss själva och stå för de val vi gör.

Men, LCHF kan ta tid för många och vi ska akta oss med att börja mixtra för mycket de första 6 månaderna på kosten!  Många som inte går ner i den takt de vill börjar dra ner på grönsaker, kör ”fakir” och överdriver intag på antingen det ena eller det andra hållet. Vad gör detta? Det skapar bara en ännu otryggare kropp!

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

61 kommentarer

Anne 14 mars, 2013 - 17:08

hej. jag har en liten fråga. Jag är vegetarian och har börjat äta LCHF för att min mage och kropp inte alls mår bra av kolhydrater samt för att jag vill tappa runt 10 kilo fram till sommaren eller slutet av sommaren. det får ta den tid det tar. Dock blir jag nervös att jag äter för mycket.. var inne på en sida där man kunde registrera sig och skriva i vad man åt på LCHF men då fick jag se att jag åt för mycket kalorier (vilket jag i denna dieten har förstått att man egentligen inte ska räkna)

Men ialla fall så hade jag velat veta lite om vad jag ska äta. jag har läst oändligt med information på nätet men blir ändå osäker.

min dagsmeny ser ungefär ut följande.
frukost: omelett på 2 ägg, stekt i smör, 2 msk majonäs och två nävar bladspenat färsk. kaffe med grädde.
lunch: 1 avokado, 2 nävar bladspenat & 2 msk majonäs eller smör. kaffe med grädde.
middag: omelett på 2 ägg, stekt i smör, 1 msk majonäs, spenat och kokt broccoli.

resten av dagen dricker jag runt 2 liter vatten och försöker promenera 1 timme om dagen..

Jag är 173 cm lång och väger för tillfället 76 kg.
hade varit evigt tacksam för svar om hur jag ska äta. Blir lite orolig att det går på andra hållet istället. mvh anne

Svara
Åse 14 mars, 2013 - 17:31

Du äter absolut inte för mkt! Men du, tar du omega 3 tillskott eftersom du inte äter fet fisk?

Svara
Christine Jansson 27 juni, 2012 - 18:52

Hej
Jag och min sambo har ätit LCHF i en månad nu. Första veckan gick jag ner 2 kilo men sedan verkar det ha stannat upp med -1-2 hg per vecka. Vet inte om vi gör rätt men vi håller oss till mat under 2 kolhydrater. Jag håller mig mätt på att äta 3 gånger per dag men nästan så att maten bara växer i munnen. Både jag och min sambo tycker att kondisen har blivit mycket sämre, vi är tröttare och är helt slut när vi har gått upp för en backe och det värker i benen. Är allt det här kanske övergående när kroppen har vant sig ordentligt med den nya kosten.
Tack för en jättebra blogg.

Svara
Åse 27 juni, 2012 - 19:02

Hej!! Under 2 kh per dag? Du menar 20?
Det tar ofta upp till 6 veckor för kroppen med omställning. men om maten växer i munnen kanske du äter för mycket? För mycket fett? ter ni en handflata grönsaker vid lunch och middag?

Svara
Christine Jansson 27 juni, 2012 - 19:20

Hej Åse
Vad roligt att du svarar så snabbt.
Ja, jag menar nog 20 kh.
Jag tror inte att jag äter för mycket, det brukar bli en köttbit med vanligtvis grönsallad och dressing till och ibland någon god sås till, eller någon slags gryta med kött, grönsaker och grädde. Min kompis sa just idag att hon tycker att jag äter mindre nu än vad jag gjorde förut. Till helgen åt vi jordgubbar med grädde, vi har gjort så att vi äter en efterrätt per vecka. Jag har bakat olika bröd med mandelmjöl som jag har tagit en skiva på morgonen med riktigt smör och ost till. Tror du att det kommer att bli bättre med konditionen om ett par veckor när kroppen vant sig ordentligt.

Svara
Emelie 14 maj, 2012 - 16:34

Hej Åse!

Jag har hittills gått ner 14 kg med lchf och har en låååång väg kvar. Det har senaste tiden stannat av litegrann, vilket jag förstår inte är konstigt. Nu till min fråga – tror du att det är vettigt att gå tillbaka till striktare kost (utan mjölkprodukter tex) under en tid för att kicka igång ordentligt igen? Jag har alltså inte halkat ur lchf, men gått vidare en fas och sedan ett par veckor märkt att vikten är ganska konstant (-0,4 kg har varit medelnedgången den senaste månaden).

Något annat kosttips för att få igång viktnedgången igen?

Svara
Åse 14 maj, 2012 - 19:23

Hej Emelie! När du säger att du gått vidare en fas, hur menar du då? Äter du mer kolhydrater? Om ja, vad i såfall?

Svara
Emelie 14 maj, 2012 - 20:07

Tja, gått vidare på så vis att jag äter ex grädde, tomater.. Gått vidare efter veckorna med bara ägg och köttprod. Men nej, inte mer ”farliga” kolhydrater och ALDRIG potatis, pasta, mjöl osv.. Så fas var kanske fel uttryckt 🙂

Svara
Åse 14 maj, 2012 - 20:10

Aha! Vet inte riktigt vad det är för fas för det är inte traditionell LCHF fas 1, för där ingår ju även grädde, tomater etc så jag tycker du fortsätter som du gör, LCHF är ju ingen snabbfix diet utan för varaktiga resultat så måste man ha tålamod :))

Svara
Emelie 14 maj, 2012 - 20:21

Traditionellt, inte säker på att det finns någon enhanda lchf-väg. En del seriösa anhängare tycker att man ska slopa de produkterna i början, andra inte.. Och quickfix är jag definitivt inte ute efter, sådan medvetenhet har jag. Men har man väldigt många kilon att gå ner, så vill man givetvis ha tips på vad man kan göra för att det inte ska stanna av.
Tack för dina svar, jag fortsätter på en väg som passar mig. Vi kallar den lchf-inspirerad 😉

Åse 14 maj, 2012 - 20:48

Jag menar traditionell LCHF kost så som den officiella definitionen lyder =) Sedan får man ju som du säger hitta det som fungerar bäst för en 🙂
Varmt lycka till och jag är övertygad om att du är i mål innan du vet ordet av!! Pepp pepp!

Malin 14 maj, 2012 - 16:32

Hej! Jag äter LCHf för att bli av med sötsuget plus att min mage mår jättebra av det, men mitt mål är inte att gå ner i vikt. Ska man tänka på ngt speciellt då? 🙂

Svara
Åse 14 maj, 2012 - 19:24

Då kan du äta lite större portioner om du mår bra av mängden kh som du äter, unna dig lite extra ost, lite bär med vispgrädde etc =)

Svara
Felicia 30 mars, 2012 - 15:04

Waw halkade just in i din blogg och tappade hakan när jag läste fem barn. Jag har tre och har fullt upp!!! Jag väger just nu 64,5 och är lika lång som dig, vill gärna tappa lite kg och har kommit igång med träning, både styrka o kondis och försöker få grepp om hur mkt man ska äta för att gå ner men behålla muskler, tar gärna lite tips! Sen undrar jag … Är det inte dåligt för kolesterol att ätta mkt fet son smör och grädde?

Trevlig helg!
Felicia

Svara
Millan 21 januari, 2012 - 23:36

Hej!
Du har en mycket intressant o spännande blogg som jag följer nästan dagligen!
Men min fråga är : Är det värre att ha grädde o creme fraiche i maten än kokosfett?

Svara
Åse 22 januari, 2012 - 15:00

Nej men kombinera gärna! Kokosfettet är NYTTIGT medans vispgrädde höjer livskvaliten och du får i dig nyttigt fett men lite kohydrater. Däremot förespråkar jag inte att man äter mängder av grädde och gräddsåser per dag, för viktminskningens skull blir det oftast bäst att hålla sig till ca 1-2 dl per dag.

Svara
Catti 15 januari, 2012 - 19:19

Jag gillar verkligen din avslappande inställning till LCHF-kosten. Min första kontakt med LCHF var Skaldemans bok ”Ät dig ner i vikt” och där handlade det mycket om att också vara försiktig med protein. Protein försämrar insulinkänsligheten, var budskapet i den boken. Men jag har märkt att protein gör mig mätt (t o m mättare än fett) och att mkt protein i kosten gör att jag bränner mer kalorier. Ju mer protein jag äter, desto lättare går jag ner i vikt. Sedan går det ju inte heller att frossa i protein som det går att göra i godis etc – man blir helt enkelt mätt långt innan man hinner överäta. Skönt att läsa dina inlägg om proteinets betydelse jämte fettet!

Svara
Åse 15 januari, 2012 - 20:16

Gäller mig också. Vi är alla unika och så länge man inte överdriver proteinintaget så är det bra att vi får i oss minst 450 g per dag ( faktisk mängd)
jag diggar protein!!

Svara
Eva 24 november, 2011 - 14:42

Hej.
Jag blev tipsad om din sida och den är ju väldigt kreativ med mycket smått och gott att hämta. Blir lite bekymrad bara när du skriver att mejeriprodukter inte är så bra. Det kanske därför jag inte går ner i vikt, jag som lever på ost och en och annan chorre.
Har vi inget särskilt för oss på helgerna lagar jag gärna mat, och gör storkok så det finns bra rester, men det är tyvärr inte alltid. På vardagarna bara öser jag ner mej i TV-soffan med ett glas kallt grönt te (suverän ersättning för ett glas öl!!) och en ostbit med några valnötter.
Vad ska jag ta i stället när jag bara inte ORKAR laga nånting när jag kommer hem sent, eller när jag känner mej ”onöjd” (sugen på nåt)?

Svara
Åse 24 november, 2011 - 14:57

Ät hellre protein än ostar etc. Äggmuffins, kall kycklingfilé, en god skinka med lite oststavar i. Man får absolut äta både ost, grädde och crème fraîche men det ska vara som fettkälla till protein och grönsaker i en måltid, inte som extra.

Svara
Lenah 11 november, 2011 - 15:34

Tack för en fantastisk blogg och för riktigt fina tips. Dina recept har alltid otroligt smakliga bilder att man blir sugen, trots att det är viktminskar-mat. Keep it up!

Svara
Åse 11 november, 2011 - 16:36

Tack!! =) Trevlig helg!

Svara
Camilla 26 oktober, 2011 - 09:21

Hej Åse! Tack för en inspirerande blogg. Är nybörjare och har gått på LCHF 6 v. Gick ner nästan 8 kg 🙂 Kör mycket smör, vispgrädde, bacon, ägg, tonfisk, makrill och ren kyckling, fisk, kött…
Men, fuskade i helgen med kolisar (potatis,chips, bröd, drink)Inte bra, verkart ha rubbat viktminskningen rejält; både igår och idag visar vågen på pluss…Nu kör jag på igen sedan i Måndags och är väldigt målmedveten- ska jag skära ner på mejeriprodukterna tycker du, för att få upp farten bättre? Kram

Svara
Åse 26 oktober, 2011 - 09:39

LCHF är ju ingen metod utan en kosthållning, laborera inte om det fungerat bra för dig! Ge det tid. Ät varierat som du gör! Tänk dock på att bacon inte är världens bästa livsmedel, kan fungera som ”klrydda” men inget vi bör äta dagligen.

Svara
Camilla 27 oktober, 2011 - 09:54

Tack för svar…Ok, på G igen…Nix, äter inte bacon varje dag. Kram 🙂

Svara
Tarina 5 oktober, 2011 - 06:44

Hej Åse!
Önskar att jag hade samma syn på LCHF som du.
Men jag har för stor koll på hur jag äter och vad jag stoppar i mig.
Inget sker avslappnat. Måste ha koll på allt i gram och det gör mig knäpp.
Men nu har jag bestämt mig för att jag ska skärpa till mig och äta riktigt,
har mest levt på ost och kaffe med grädde nu än riktig mat. Så där ska det ske en stor förändring.

Har stoppat i mig en ”mega” frukost idag, två stekta ägg med ett paket bacon, samt en kopp kaffe med 40g grädde :O. Äter jag kanske för mycket?

Tack för en riktigt bra blogg än en gång, frukostbullarna du gjorde har jag redan bakat två ggr. De är super! 🙂

Svara
Jenjo 4 oktober, 2011 - 15:09

Det är lustigt hur man (iaf jag) fungerar… Jag har haft en motivation som varit noll. Jag äter helt fel. Massor med kolhydrater OCH fett… Igår var jag på en restaurang och vräkte i mig en supersize clubsandwich med pommes. På vägen därifrån köpte jag en dubbeljapp som slank ner i bilen på vägen hem. Så har det varit nu i någon vecka…

Det roliga i det hela är att när jag känner att det spårar iväg så slutar jag läsa sådant som jag vet borde inspirera mig. Jag har inte klarat av att läsa denna blogg på ett bra tag, för jag tolkar det fel i min hjärna. Jag blir mest olycklig över att du är så duktig medan jag själv är så värdelös…

Varför gör man så? Varför tar man inte hjälp när man behöver det som bäst…? Jag har dock legat vaken stora delar i natt och funderat. Jag vet att jag har ett matmissbruk och jag måste lära mig att hantera det. Men det är inte lätt…

Nu har jag iaf legat vaken och övertalat mig själv om att faktiskt läsa din blogg. Ta vara på dina tips och dina idéer. Försöka lära mig hur min kropp fungerar! Jag har problem med uppblåst mage emellanåt, och det blir ju knappast bättre av att äta så onyttigt… 🙁

Så nu har jag bestämt mig att ta tag i detta. Jag känner i hjärtat, att min stund av matmissbruk i form att frosserier är över. Nu blir det LCHF för hela slanten. Jag VET att du har rätt, och jag VET att du inspirerar mig. Jag ska klara detta nu.

Det jag egentligen vill säga är ett stort TACK för att du finns här i cyberspace. Ett stort TACK för allt jobb du lägger ner här. Du inspirerar och engagerar. Du är en ”vanlig” tjej och skriver så otroligt bra och har gjort det i alla år jag följt dig!

Tusen tusen kramar till dig och än en gång, TACK för att du finns!!! <3

Svara
Åse 5 oktober, 2011 - 13:50

Hej vännen, tack för din kommentar! Åh vad jag känner igen mig! Sådan har ju jag också varit, när man haft sina downperioder så stoppar man huvudet i sanden och vill väl inte läsa sådant man vet är rätt, man vill inte läsa om att det går bra för andra när man själv knappt kan hålla huvudet ovan vattenytaan!! Massa pepp, massa kramar och jag tänker och tror på dig!!

Svara
Rosis 4 december, 2011 - 14:55

Känner igen mej helt och hållet!
LCHF är det som gäller för min del, klarar inte av nåt annat 🙂

Tack för en fantastisk blogg!

Svara
Catrin 4 oktober, 2011 - 08:58

Som vanligt ett fantastiskt välskrivet och informativt inlägg! Du skriver så otroligt bra, lyckas alltid fånga intresset och uttrycka dig så att det blir både lärorikt och begripligt. Jag gillar särskilt att du utgår från egna erfarenheter – det blir mindre vetenskapligt och mer konkret då. Jag har många gånger haft nytta av dina tips på vad man ska göra om det går trögt, om sötsuget kommer tillbaka osv. Och de har alltid visat sig funka!

Detta har länge varit min favoritblogg jämte Anna Halléns blogg. Nu har Anna tagit bort kommentarfunktionen och samlat all kommunikation på Facebook. För mig som ännu inte har Facebook-konto (jo, det finns faktiskt sådana människor) innebär detta att din blogg blir min huvudsakliga inspirationskälla framöver när det gäller lchf-kost.

Svara
Åse 4 oktober, 2011 - 10:26

Vad roligt att höra, blir jätteglad! Ha en toppendag, det kommer jag ha efter din kommentar! =)

Svara
Kristina Sv 4 oktober, 2011 - 07:44

Hej

Det var ett tag sedan jag skrev. Jag läser dock alla inlägg.
Skriver apropå inlägget nedan om att det är trögare att gå ner om man redan har gått ner en gång på LCHF. Min fundering ett tag har varit om det är svårare att gå ner om man inte har så stora mängder att gp ner? Att det fungerar bra för dem som kanske behöver gå ner minst 15 kg eller så?
Jag har nu hållt på sedan mitten på augusti och fortfarande inte gått ner något. Eller jag gick ner lite efter ett par veckor, men snart var jag tillbaka igen utan att ha gjort någon förändring.
Vill så gärna se mer resultat, men eftersom jag ”bara” önskar gå ner ca 6-7 kg kanske kosten är svår att få att fungera?? Vill ogärna ge upp, men om jag ändå står still på den vikt som jag också stod ganska still på MED kolhydrater så är det ibland svårt att motivera sig 🙁

Hälsar Kristina

Svara
Kristina Sv 4 oktober, 2011 - 07:48

Ps. Är inte fixerad vid vikten. Har mindre uppblåst mage vilket är jättebra då det gör att jag känner mig smalare. Men för övrigt är det inte så stor skillnad på kläder, vilket hade räckt för mig, behöver inte ha bevis på vågen för att vara nöjd….

Svara
Åse 4 oktober, 2011 - 08:20

Kristina: men om jag inte är helt fel ute så har du haft en del undantag? Om så är fallet så är det anlednigen, har man bara några få kg så måste man tyvärr löpa linan ut med lchf.
LCHF är ju främst ingen viktminskningskost utan viktminskning är en effekt. Äter man ibland kolhydrater (i know) så är inte kosten optimal för viktminskning. KRAM!

Svara
Jenina 3 oktober, 2011 - 21:10

Samma här. LCHF fungerar bäst för både sug, vikt och välmående! MEN jag vill så gärna unna mig kolhydrater emellanåt. Det är ju så otroligt gott ju!! Gjorde frasvåfflor med sylt o grädde igår, buu! Jag unnade mig hela helgen. Man blir liksom besatt av att äta då. Direkt upp 2 kg efter helgen :-(.. Men det kanske går snabbt ner också om man skärper sig i veckan, Vill ju bara ha balans, inte hela tiden behöva tänka….Gah!!

Svara
Åse 3 oktober, 2011 - 21:11

Ja som sagt, lite svår balans det där och ibland fungerar det och ibland inte..

Svara
Helena 3 oktober, 2011 - 15:39

Haha, kunde inte låta bli att skratta när jag läste ditt inlägg, här är en till tjej på 1,62 (och en halv!) , den där halva är himla viktig 😉 Fast jag önskar att jag vägde strax över 60 kilo, men väger närmare 65 än 60, de där sista fyra kilona jag vill gå ner är bra sega. Av någon underlig anledning fungerade LCHF för mig när jag vägde mer och ville gå ner (vägde som mest 76 kilo för sisådär 3,5 år sedan och gick ner till 60, sedan upp 7 igen när jag blev kär och började soffmysa för mycket :S, och så ner 3 när jag ledsnade på min viktuppgång), men nu fungerar det dock inte längre, går varken ner eller upp när jag äter LCHF, tråkigt! 🙁

Svara
Åse 3 oktober, 2011 - 21:12

Klart halvan är viktig 😉
Kroppen blir enligt min erfarenhet känsligare när man en gång gått på LCHF därför är det viktigt att man försöker hålla vikten, men lättare sagt än gjort!!

Svara
Jenina 3 oktober, 2011 - 21:14

jag håller med. Känns som man blir jättekänslig för kolhydrater nu när man inte äter dem? Dels att suget blir otroligt stort när man väl unnar sig det och att man direkt går upp i vikt 🙁 ??

Svara
Åse 3 oktober, 2011 - 21:19

Yeps, så är det! Man blir insulinkänsligare.

Svara
Tesso 3 oktober, 2011 - 14:52

Bra läsning och så inspirerande 🙂 Tyvärr måste jag ibland ”försvara” sättet jag äter på dvs. fullfeta produkter och varför jag väljer att inte äta kolhydrater. Men en fråga som jag ofta får som jag inte riktigt kan svara på är att de flesta säger att jag kommer få högt kolestorol om jag fortsätter äta såhär. Men stämmer verkligen det? Har inte det oxå med att göra VILKET sorts fett man stoppar i sig? Vore tacksam om du kunde svara på detta så jag vet hur jag ska svara dem när de påstår detta. Ha en skön dag!

Svara
Åse 3 oktober, 2011 - 21:14

Man får inga dåliga kolesterolvärden på LCHF, däremot bättre kvot mellan LDL/HDL och oftst sjunker triglyceriderna. Här är bra info! http://www.kostdoktorn.se/kolesterol

Svara
Ellinor 3 oktober, 2011 - 14:18

Hej tjejen,

Du är så himla bäst!! Kände verkligen att detta inlägg var såååå skrivet för mig 🙂 Jag har definitivt börjat fundera på fakir men såklart det handlar om andra saker… Såklart det inte ligger hos grönsakerna utan ischokladen och dem salta jordnötterna som ibland slinker ner.

TACK för att du skrev detta, jag behövde läsa det precis just nu <3 <3

KRAM

Svara
Åse 3 oktober, 2011 - 21:15

Varje steg är viktigt, man lär sig hela tiden! KRAMAR!!!
PS: du kommer väl o hälsar på mig nästa helg på mässan?? KRAM

Svara
Ellinor 3 oktober, 2011 - 21:47

Hej söta <3 Hoppas på att det blir att jag kommer förbi lördag eller söndag. Vet att jag ska dit hela fredagen men ska nog hitta tiden att komma in nör du ör där oxå 🙂

Kramiiiiiiz

Svara
Malin 3 oktober, 2011 - 13:38

Hej Åse, hoppas helgen var skön.
Jag har tänkt som du, jag kan unna mig ibland men nu har ibland blivit för mycket!
Det blev godis både fredag o lördag kväll…. skit oxå
Jag skippar youghurt frukost o nötter.
Idag blev det två kokta ägg (varit hos tandis o lagat så jag hoppade makrillen.)
Sen sköter jag träningen bra 3-4ggr i veckan men så kommer fredag kväll o då är det kört, så har det varit 3 helger
Så nu är det strikt som gäller!
Mycket fisk o grönt med olivolja på o mycket lite grädde o cr fr.
Men äter du ost när du är strikt?
Nu fixar vi våra 4kg som bara ”råkade” hamna där i somras…..
Tack för ännu ett kanon inlägg som kom i rätt tid.

Svara
Åse 3 oktober, 2011 - 21:15

Ja ost äter jag! Ja det är svårt det där med att hålla sig på rätt bana! Lycka till!!

Svara
Sara- Mamma till Yrla och Noel- 3 oktober, 2011 - 12:25

känns som ja står åtrampar på samma ställe, ja fuskar ibland, men inte jätte mycket. ibland hinner ja inte med 2 små barn. men stått still på vågen i 4 veckor. tycker att ja e hungrig men mår illa när ja ser maten, vet inte va ja ska göra, har du några tips?

Svara
Milo2011 3 oktober, 2011 - 12:08

vad brukar du äta till lunch o middag, när du kör så där strikt? Jag har kört fast, har haft grädde i kaffet ist för mjölk, tror det kan vara det….?? så nu ska jag försöka dricka kaffe svart med kanske lite kokos olja.
Tack för en superblogg =) Verkligen inspirerande =)

soliga kramar här i höst vädret

Svara
Åse 3 oktober, 2011 - 21:18

Och man kan ju äta så mkt utan grädde/cf! Dressingar, avokadoröror, goda sallader, etc! Jag bannlyser inte cf/grädde men drar ner på det i största mån just nu. Kram!

Svara
Milo2011 4 oktober, 2011 - 00:08

Tack så mkt för ditt svar =)

Har klarat denna dag med svart kaffe o inga gräddiga såser=) gjorde en super god sjömansbiff gryta fast på mitt eget vis =) funkar utmärkt utan potatis o öl… smask va det iaf… ALL IN!!!!

kram

Svara
CamillaP 3 oktober, 2011 - 11:51

Försöker hitta orken/motivationen att strikta till mig lite…..det kommmer nog….och som vanligt…HÅLLER med i vad du skriver!!!
Kram

Svara
Åse 3 oktober, 2011 - 11:53

Den kommer… =)))) KRAMIS!

Svara
Anne 3 oktober, 2011 - 11:47

Själv åt jag 2 kokta ägg samt en burk makrillfilé och jag är heller inte hungrig. Snart hem för lunch. Annas moussaka. 😉

Kram

Svara
Åse 3 oktober, 2011 - 11:53

Jag äääääälskr Annas moussaka!!! Och två ägg med makrill brukar hamna i min mage också var och varannan dag – såååå gott!! Fast det ska vara Abbas!

Svara
Anne 3 oktober, 2011 - 12:01

Jag älskar också den. Längtar hem till lunchen idag :). Fuskade i helgen med drinkar så idag ligger jag på låååååga kolisar. Känner mig som svällda Svea. Pussen.

Svara
Erika B 3 oktober, 2011 - 11:44

Åh, vad gott med omelett. Det är faktiskt en ganska ny upptäckt för mig och det är perfekt både som snabblunch eller till frukost.
Har en fråga om kokosfett. Ska man satsa på koksfett utan smak eller ska man satsa på kokosfett med kokossmak? Det kanske är en smaksak, men jag har inte testat något av det så jag vet inte. Hörde någon som skrev att en klick kokosfett med smak i kaffet blev som kaffe med ”kaka”. Nu dricker jag ju inte kaffe (mer än väldigt sällan)… men det lät ju jättegott. 🙂

Svara
Åse 3 oktober, 2011 - 11:48

Kallpressad kokosfett är pefekt som kosttillskott, i det är alla näringsämnena välbehållna. Kokosoljan utan smak är perfekt att steka i men är lite fattigre på näringsämnen!
Jag håller med den som skrev det, jag älskar en klick kallpressad kokosfett i kaffet! =)

Svara
Cat 3 oktober, 2011 - 11:31

Önskar att det fungerade på mig också men det gör verkligen inte det men skam den som ger sig, så from idag skall jag köra ett annat race och se om det får igång min otroligt svårflörtade kropp.

Önskar dig en härlig dag idag!
Och för första gången på 2 månader blev det inga ägg till frukost imorse ;O)

Svara
Åse 3 oktober, 2011 - 11:47

Hej vännen! vad är det som inte fungerade?

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.