Choklad- och Lakritstryfflar

av Åse

I går gjorde jag och Alice chokladtryfflar! Bästa godiset tycker jag och perfekt nu inför jul.
1 tryffel till kaffet – slurp!


Apropå jul, Daniel satte på dimmer på min nya adventljusstake MIlano igår så nu kan jag ha den igång!
AVSKYR ljuskällor som är för starka – har hellre fler ljuskällor i perfekt styrka än någon som är för skarp.

Dimmern köpte han på Clas Ohlsson och det är samma som vi har till de flesta lampor vi har här hemma. Finns svart och vit dimmer. – TIPS!

Dessa tryfflar är så enkla att göra! Lite kladdigt att forma sedan men det finns ju engångshandskar =)

Jag spetsade till dem lite genom att blanda i lakritspulver i kakaon, jag brukar blanda lakritspulvret i tryffeln annars.

Krämiga mäktiga tryfflar – en chokladälskares dröm!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Choklad- och Lakritstryfflar


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 22-25

Ingredienser

1,5 dl vispgrädde
200 g mörk choklad minst 70%
drygt 1 msk smör
3 msk kakao av god kvalitet
4 msk lakritspulver


Instruktioner

Koka upp grädden och stäng av plattan. Bryt ner chokladen och smöret och rör slätt. Om smeten skär sig, häll i en skvätt rom och kör med stavmixer. Låt tryffelsmeten kallna i kylskåp, gärna över natten.
Blanda lakritspulvret med kakaon och forma tryfflar och rulla i blandningen. Förvara kallt.

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

10 kommentarer

Liza 6 december, 2023 - 13:02

När du har lakrispulver i tryffeln är det samma mängd som det står i receptet?

Svara
Renée 17 november, 2018 - 18:03

Ska testa dessa och den silikonform jag har för praliner. Borde funka tänker jag.

Svara
Sussie 17 november, 2018 - 16:50

Vad smart med dimmer!
Er taklampa blev jag intresserad av, vart är den ifrån?
Ljusstaken är supersnygg!!! Lägger nog en order☺

Svara
Jessica 16 november, 2018 - 22:27

Vilken dimmer är det ni använder? Skulle också behöva fixa det här hemma 😍

Svara
Åse 18 november, 2018 - 20:52

Dessa har vi, svart på svart sladd och den vita på vit =) https://www.clasohlson.com/se/Sladdimmer-för-glödljus/Pr366441000

Svara
Ulli 16 november, 2018 - 17:10

Åh, herregud, så gott det ser ut – och helt underbart att lägga upp tryfflarna i lyxiga glas som man blir glad av! (Den idén ska jag definitivt sno!!)

Svara
Madde 16 november, 2018 - 16:16

Tack Åse för att du delar med dig av dina recept 💕 Detta ska bli min första jul utan socker och stärkelse. Med ett sådant här recept kommer man inte ens vara sugen på de vanliga pralinerna😀

Svara
ÅsaS 16 november, 2018 - 16:09

Använd två kaffeskedar och rulla tryffelsmeten till ovaler. Jämn storlek, minimalt med kladd!
När jag gör dessa, tänker jag ha lakritspulver i BÅDE tryffeln och kakaon.
Kram från lakritsälskaren ÅsaS

Svara
Laila 16 november, 2018 - 15:01

Så smart med dimmer på ljusstaken. Jag köpte en likadan förra året men fick lämna tillbaka den då den lyste upp hela mitt ganska stora vardagsrum. Ingen myskänsla alls! Hade ingen tanke på dimmer då.
Tryfflarna låter supergoda – måste testas!
Önskar dig och familjen en mysig helg!
Kram Laila

Svara
Annette Fransson 16 november, 2018 - 14:54

Älskar ju tryfflar och ska verkligen testa att göra ditt recept..men vilket lakritspulver använder du..tycker det är lite dålig smak på den jag har..hälsningar Annette

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.