Chicken Tikka Masala

2 oktober, 2018

Jag älskar orientalisk mat och gärna indiska kryddiga rätter!
Mmmmmm!

Det går bra med vilken garam masala krydda som helst, jag gör egen recept HÄR – finns färdiga kryddblandningar i livsmedelbutik också och just i detta receptet här nedan hade jag en tikka masala paste.

Chicken Tikka Masala är alltså en krämig kycklingrätt med tomater och garam kryddor. Galet gott tycker jag!

Först steker jag vitlök och lök (notera gärna att jag råkat bränna löken lite hehe, gjorde inget för smak dock, tog bort de värsta) I annan panna steker jag kycklingbitar i kokosolja utan smak och saltar och pepprar något.
I med kryddningen sedan. Med min egen kryddblandning tar jag ca 3-4 msk till 1 kg kyckling, börja med mindre och öka sedan!

Jag använder enbart MUTTIS finkrossade tomater – köper dem i flera trepack

I med tomatkrossen!

Jag blandar rysk yoghurt och creme fraiche men man kan använda enbart yoghurt eller enbart creme fraiche eller blanda grädde och yoghurt, en smaksak helt enkelt!

Detta är en enkel, snabblagad rätt men inte desto mindre god.
Passar till vardags och fest och perfekt bjudrätt! Vi fick sås över i går så en frys jag in och kan använda till nästa gång, bara steka upp lite kyckling då =)

Blomkålsris, cashewnötter, potatis och sallad med feta som tillbehör.
Fetan passade så bra till detta.

Koriander är ju ett måste 😍😍😍😍

Gillar ni maträtten? Ge gärna feedback och glöm inte klicka på stjärnorna!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Chicken Tikka Masala


  • Författare: Åse
  • Portioner: 8 1x
Scale

Ingredienser

2 gula lökar
3  vitlöksklyftor
1 kg kycklingfilé
1 msk riven ingefära
kokosolja att steka i
salt, peppar
180 g tikka masala curry paste eller 1 påse kryddmix (eller egen krydda efter smak)
800 g krossade tomater
23 msk kycklingfond
(ev. 2-3 msk mango chutney)
2 dl rysk yoghurt
2 dl creme fraiche
Till servering: Cashewnötter, färsk koriander, naanbröd, ris elelr blomkålsris


Instruktioner

Fräs finhackad lök och vitlök i olja. Skär kycklingen i mindre bitar och stek klara i olja. Salta och peppra. Rör ihop allt i tjockbottnad stekgryta. Rör ner currypstan eller kryddningen och fräs ihop allt.
Rör ner tomatkrossen och mejerivarorna. Låt allt puttra under lock i 10 minuter.
Servera med blomkålsris, sallad, cashewnötter och klippt koriander.

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


8 kommentarer

Jenny 29 oktober, 2020 - 12:56

Lagade det här receptet för första gången idag, blev riktigt gott! 😀 Men vore intressant att veta ungefärligt näringsinnehåll? Framförallt då mängden kolhydrater per portion 🙂

Svara
Åse 29 oktober, 2020 - 12:57

Kul det smakade!
Du kan lägga in receptet på kostbevakningen.se 👍🏻
Jag räknar inte kalorier eller kolhydrater så det är sällan jag anger näringsinnehåll på mina recept.

Svara
Chili sin carne - 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda 28 oktober, 2020 - 12:26

[…] sorry! I söndags åt vi den här godingen, just nu blir det mycket grytor etc. I går blev det tex Chicken Tikka Masala med hemmagjort naanbröd (ni ska få receptet, såååå enkelt att göra! (Inte lågkolhydrat […]

Svara
Katrin 2 oktober, 2018 - 20:39

Ser gott ut, så härliga bilder! Vad är det för fina kastruller du har? Är de bra? Hälsningar Katrin

Svara
Nina 2 oktober, 2018 - 12:14

Så galet gott! Och lättlagat!
Älskar indisk kryddad mat!!
Tog fram kyckling ur frysen i morse, det får bli detta ikväll 😋

Svara
Diana 2 oktober, 2018 - 11:42

OMG vad gott det ser ut. Jag åt just Tikka Masala igår också, fast på restaurang. 😀

Svara
Emilia 2 oktober, 2018 - 11:19

Verkar supergott, älskar tikka!! Men förstod inte när den rivna ingefäran skulle i. Såg den bland ingredienserna men inte i beskrivningen:)

Svara
Åse 2 oktober, 2018 - 11:20

Den ska ner i kycklingen! Lägger in 🙂

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.