Champinjon- och baconsås till pasta

av Åse

Annons / Reklam för Svenskt Kosttillskott

FÖRSTA FEBRUARI!

Äntligen är Januarimånad över, min absolut minst omtyckta månad haha!
Jag känner mig pigg, utvilad och det är så skönt att vara igång med fysisk träning igen! Förra veckan blev det nästan 8 mils knatande, det är jag nöjd med! I går hade jag vilodag och det blev inte många steg gjorda 😅

Här kommer ett recepttips för veckan som jag har i lite olika utförande här på bloggen!
På nedan bilder har jag min glutenfria lågkolhydratpasta / färskostpasta (HÄR)

Mina recept är till för inspiration och att anpassas efter behov!
En del vill ha riktig pasta och en del vill begränsa kolhydraterna och då är min färskostpasta toppen eller tex dessa alternativen som är mina favoritalternativ.

Ny favorit här hemma är Svenskt Kosttillskotts shiratakinudlar! (HÄR)
Better than pasta (i blått) har jag upptäckt är i princip samma som svenskt kosttillskotts. Better Than Noodles är lite mindre i nudelstorlek och finns HÄR
Risenta Bönpasta finns i matvarubutiker.

När det står creme fraiche och grädde i recepten så använder ni just det NI vill ha! En del byter ut mot laktosfria varianter, en del mot lättare varianter eller kanske plantbaserade.
Personligen så använder jag inte väldigt fettsnåla mejeriprodukter då jag inte tycker det blir lika gott. Jag överdriver dock inte intaget av fet mejeri, det räcker oftast med ca 1/2 dl gräddig sås för att jag ska vara nöjd. Vill man komma ner lite i energi och fetthalt så kan man ju tex spä riktig grädde med buljong i en sås.
Mina recept ska kunna fungera för alla!

Timjan är ju sååååå gott, kan vara min favoritkrydda! YUM!

Här kommer receptet!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Champinjon & Baconsås till pasta


Ingredienser

3 paket bacon
500 g champinjoner
5 dl creme fraiche
1 dl vatten/grädde/mjölk
3 st gula lökar
3 st vitlöksklyftor
0,5 msk kinesisk soja eller 1 msk japansk soja
12 msk konc. fond med smak av schalottenlök (eller valfri fond)
salt, svartpeppar
parmesan och timjan.


Instruktioner

Stek baconet krispigt, lägg ner finhackad lök och vitlök en stund. Fräs champinjonkvartar i smör.
Häll av baconflottet (om du vill) och rör ner creme fraiche och champinjoner.
Smaka av med fond, soja och salt och peppar.
Låt allt småputtra ihop en stund. Spä eventuellt med valfri väska.
Servera med valfri pasta, riven parmesan och timjan.

  • Prep Time: 5
  • Cook Time: 10
Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

2 kommentarer

Sandra 3 februari, 2021 - 23:58

Hej! Ska det vara grädde också? Hur mycket?

Svara
ÅsaS 1 februari, 2021 - 21:53

Så där gör jag också min pastasås, fast oftast blir det oxfilé istället för bacon. Går hem hos alla, utom Miss20, som inte gillar såsiga köttbitar.. Jag vet, hon är hopplös 🙈
Kram 💕

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.