Annons / Reklam för Svenskt Kosttillskott
FÖRSTA FEBRUARI!
Äntligen är Januarimånad över, min absolut minst omtyckta månad haha!
Jag känner mig pigg, utvilad och det är så skönt att vara igång med fysisk träning igen! Förra veckan blev det nästan 8 mils knatande, det är jag nöjd med! I går hade jag vilodag och det blev inte många steg gjorda 😅
Här kommer ett recepttips för veckan som jag har i lite olika utförande här på bloggen!
På nedan bilder har jag min glutenfria lågkolhydratpasta / färskostpasta (HÄR)
Mina recept är till för inspiration och att anpassas efter behov!
En del vill ha riktig pasta och en del vill begränsa kolhydraterna och då är min färskostpasta toppen eller tex dessa alternativen som är mina favoritalternativ.
Ny favorit här hemma är Svenskt Kosttillskotts shiratakinudlar! (HÄR)
Better than pasta (i blått) har jag upptäckt är i princip samma som svenskt kosttillskotts. Better Than Noodles är lite mindre i nudelstorlek och finns HÄR
Risenta Bönpasta finns i matvarubutiker.
När det står creme fraiche och grädde i recepten så använder ni just det NI vill ha! En del byter ut mot laktosfria varianter, en del mot lättare varianter eller kanske plantbaserade.
Personligen så använder jag inte väldigt fettsnåla mejeriprodukter då jag inte tycker det blir lika gott. Jag överdriver dock inte intaget av fet mejeri, det räcker oftast med ca 1/2 dl gräddig sås för att jag ska vara nöjd. Vill man komma ner lite i energi och fetthalt så kan man ju tex spä riktig grädde med buljong i en sås.
Mina recept ska kunna fungera för alla!
Timjan är ju sååååå gott, kan vara min favoritkrydda! YUM!
Här kommer receptet!
Skriv utChampinjon & Baconsås till pasta
- Totaltid: 15 minutes
- Portioner: 6-8
Ingredienser
3 paket bacon
500 g champinjoner
5 dl creme fraiche
1 dl vatten/grädde/mjölk
3 st gula lökar
3 st vitlöksklyftor
0,5 msk kinesisk soja eller 1 msk japansk soja
1–2 msk konc. fond med smak av schalottenlök (eller valfri fond)
salt, svartpeppar
parmesan och timjan.
Instruktioner
Stek baconet krispigt, lägg ner finhackad lök och vitlök en stund. Fräs champinjonkvartar i smör.
Häll av baconflottet (om du vill) och rör ner creme fraiche och champinjoner.
Smaka av med fond, soja och salt och peppar.
Låt allt småputtra ihop en stund. Spä eventuellt med valfri väska.
Servera med valfri pasta, riven parmesan och timjan.
- Förberedelsetid: 5
- Tillagningstid: 10
 
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
2 kommentarer
Hej! Ska det vara grädde också? Hur mycket?
Så där gör jag också min pastasås, fast oftast blir det oxfilé istället för bacon. Går hem hos alla, utom Miss20, som inte gillar såsiga köttbitar.. Jag vet, hon är hopplös 🙈
Kram 💕