Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Champinjon & Baconsås till pasta


  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Förberedelsetid: 5
  • Tillagningstid: 10
  • Totaltid: 15 minutes
  • Portioner: 6-8 1x

Ingredienser

Scale

3 paket bacon
500 g champinjoner
5 dl creme fraiche
1 dl vatten/grädde/mjölk
3 st gula lökar
3 st vitlöksklyftor
0,5 msk kinesisk soja eller 1 msk japansk soja
12 msk konc. fond med smak av schalottenlök (eller valfri fond)
salt, svartpeppar
parmesan och timjan.


Instruktioner

Stek baconet krispigt, lägg ner finhackad lök och vitlök en stund. Fräs champinjonkvartar i smör.
Häll av baconflottet (om du vill) och rör ner creme fraiche och champinjoner.
Smaka av med fond, soja och salt och peppar.
Låt allt småputtra ihop en stund. Spä eventuellt med valfri väska.
Servera med valfri pasta, riven parmesan och timjan.