Cashewpanerad torsk med hollandaise

7 februari, 2019

Good morning torsdag!
Jag ska strax ge mig i kast med att äta frukost, extra hungrig idag! 😊
Tänkte bjuda på ytterligare ett recept från Viktminskning med LCHF, cashewpanerad torsk är såååå gott! Överhuvudtaget att panera i nötter tycker jag är gott. Har ni provat tex nötpanerad halloumi? YUM!
Tål ni inte nötter så är ett tips att panera i parmesan.

Varsågoda! Hoppas ni gillar =)

En god hollandaise är inte svå att svänga ihop själv! Hemmagjort blir ju alltid godast eller hur!? Så kommer man dessutom bort från e-ämnen, stabiliseringsmedel m.m.

Skriv ut

Cashewpanerad torsk med hollandaise

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4 1x

Scale

Ingredienser

4 torskfiléer
1 dl Pofiber
2 äggvitor
200 gram cashewnötter
salt, vitpeppar
smör att steka i

Hollandaise:

300 g smör
4 äggulor
2 msk citronjuice
2 msk creme fraiche
salt, vitpeppar


Instruktioner

Gör hollandaisen först:
Smält smöret på medelstark värme.
Skira det, dvs använd bara det genomskinliga, det vita i botten silas bort.
Lägg citronjuice, äggulor, creme fraiche i hög skål och sätt igång stavmixern.
Häll sakta ner det smälta smöret medan stavmixern är i gång i botten.
Smaka av med salt, vitpeppar och eventuellt mer citronjuice.

Hacka cashewnötterna grovt.
Vispa ihop äggvitorna och häll pofiber i en skål.
Salta och peppra filéerna och doppa först i pofiber, sedan i äggvita, sedan i de hackade nötterna.
Stek i medelstark värme 2,5-3 minuter på varje sida i rikligt med smör.
Servera med citronklyfta, kokt blomkål och den goda hollandaisen.


 

7 kommentarer

Jannice 12 februari, 2019 - 11:10

Hej!
Ska det vara neutrala el salta nötter?
mvh

Svara
Åse 12 februari, 2019 - 13:07

Hej! Det avgör du själv, osaltade då behövs mer tillsatt salt.

Svara
Jannice 12 februari, 2019 - 13:17

Tack!!:-)

Svara
Elin 11 februari, 2019 - 10:43

Hej Åse! Du är en stor inspiration för mig och jag läser ofta din blogg, har även en av dina kokböcker hemma.

Tycker du tar fina bilder och undrar vad du använder för kamera?
Kram Elin

Svara
ÅsaS 7 februari, 2019 - 16:39

Nån särskild anledning till att du bara använder vitorna till paneringen, och inte både gulor och vitor?
.
.
.
.
Äsch, glöm det.. 🙈 Kom ju på att gulorna hamnade i hollandaisen.. 😂
/skyller på för lite sömn här…

Svara
Åse 7 februari, 2019 - 17:34

Hihi jaaaaaaaa
Och paneringen fastnar bättre än med hela ägg!

Svara
ÅsaS 7 februari, 2019 - 21:30

Jaha..?! Alltid lär man sig nåt nytt när man är här inne och läser.
Då ska jag spara gulorna till nåt annat i fortsättningen. Kanske göra egen pastadeg eller baka creme brulée.. (som mästerkockarna på TV gör..)

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.