Cashewpanerad torsk med hollandaise

7 februari, 2019

Good morning torsdag!
Jag ska strax ge mig i kast med att Ă€ta frukost, extra hungrig idag! 😊
TĂ€nkte bjuda pĂ„ ytterligare ett recept frĂ„n Viktminskning med LCHF, cashewpanerad torsk Ă€r sĂ„Ă„Ă„Ă„ gott! Överhuvudtaget att panera i nötter tycker jag Ă€r gott. Har ni provat tex nötpanerad halloumi? YUM!
TÄl ni inte nötter sÄ Àr ett tips att panera i parmesan.

VarsÄgoda! Hoppas ni gillar =)

En god hollandaise Àr inte svÄ att svÀnga ihop sjÀlv! Hemmagjort blir ju alltid godast eller hur!? SÄ kommer man dessutom bort frÄn e-Àmnen, stabiliseringsmedel m.m.

Skriv ut

Cashewpanerad torsk med hollandaise

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4 1x

Scale

Ingredienser

4 torskfiléer
1 dl Pofiber
2 Àggvitor
200 gram cashewnötter
salt, vitpeppar
smör att steka i

Hollandaise:

300 g smör
4 Àggulor
2 msk citronjuice
2 msk creme fraiche
salt, vitpeppar


Instruktioner

Gör hollandaisen först:
SmÀlt smöret pÄ medelstark vÀrme.
Skira det, dvs anvÀnd bara det genomskinliga, det vita i botten silas bort.
LÀgg citronjuice, Àggulor, creme fraiche i hög skÄl och sÀtt igÄng stavmixern.
HÀll sakta ner det smÀlta smöret medan stavmixern Àr i gÄng i botten.
Smaka av med salt, vitpeppar och eventuellt mer citronjuice.

Hacka cashewnötterna grovt.
Vispa ihop Àggvitorna och hÀll pofiber i en skÄl.
Salta och peppra filéerna och doppa först i pofiber, sedan i Àggvita, sedan i de hackade nötterna.
Stek i medelstark vÀrme 2,5-3 minuter pÄ varje sida i rikligt med smör.
Servera med citronklyfta, kokt blomkÄl och den goda hollandaisen.


 

7 kommentarer

Jannice 12 februari, 2019 - 11:10

Hej!
Ska det vara neutrala el salta nötter?
mvh

Svara
Åse 12 februari, 2019 - 13:07

Hej! Det avgör du sjÀlv, osaltade dÄ behövs mer tillsatt salt.

Svara
Jannice 12 februari, 2019 - 13:17

Tack!!:-)

Svara
Elin 11 februari, 2019 - 10:43

Hej Åse! Du Ă€r en stor inspiration för mig och jag lĂ€ser ofta din blogg, har Ă€ven en av dina kokböcker hemma.

Tycker du tar fina bilder och undrar vad du anvÀnder för kamera?
Kram Elin

Svara
ÅsaS 7 februari, 2019 - 16:39

NÄn sÀrskild anledning till att du bara anvÀnder vitorna till paneringen, och inte bÄde gulor och vitor?
.
.
.
.
Äsch, glöm det.. 🙈 Kom ju pĂ„ att gulorna hamnade i hollandaisen.. 😂
/skyller pĂ„ för lite sömn hĂ€r…

Svara
Åse 7 februari, 2019 - 17:34

Hihi jaaaaaaaa
Och paneringen fastnar bÀttre Àn med hela Àgg!

Svara
ÅsaS 7 februari, 2019 - 21:30

Jaha..?! Alltid lÀr man sig nÄt nytt nÀr man Àr hÀr inne och lÀser.
DÄ ska jag spara gulorna till nÄt annat i fortsÀttningen. Kanske göra egen pastadeg eller baka creme brulée.. (som mÀsterkockarna pÄ TV gör..)

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♄

Denna webbplats anvÀnder Akismet för att minska skrÀppost. LÀr dig hur din kommentardata bearbetas.