Cashewpanerad torsk med hollandaise

7 februari, 2019

Good morning torsdag!
Jag ska strax ge mig i kast med att Ă€ta frukost, extra hungrig idag! 😊
TĂ€nkte bjuda pĂ„ ytterligare ett recept frĂ„n Viktminskning med LCHF, cashewpanerad torsk Ă€r sĂ„Ă„Ă„Ă„ gott! Överhuvudtaget att panera i nötter tycker jag Ă€r gott. Har ni provat tex nötpanerad halloumi? YUM!
TÄl ni inte nötter sÄ Àr ett tips att panera i parmesan.

VarsÄgoda! Hoppas ni gillar =)

En god hollandaise Àr inte svÄ att svÀnga ihop sjÀlv! Hemmagjort blir ju alltid godast eller hur!? SÄ kommer man dessutom bort frÄn e-Àmnen, stabiliseringsmedel m.m.

Skriv ut

Cashewpanerad torsk med hollandaise

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4 1x

Scale

Ingredienser

4 torskfiléer
1 dl Pofiber
2 Àggvitor
200 gram cashewnötter
salt, vitpeppar
smör att steka i

Hollandaise:

300 g smör
4 Àggulor
2 msk citronjuice
2 msk creme fraiche
salt, vitpeppar


Instruktioner

Gör hollandaisen först:
SmÀlt smöret pÄ medelstark vÀrme.
Skira det, dvs anvÀnd bara det genomskinliga, det vita i botten silas bort.
LÀgg citronjuice, Àggulor, creme fraiche i hög skÄl och sÀtt igÄng stavmixern.
HÀll sakta ner det smÀlta smöret medan stavmixern Àr i gÄng i botten.
Smaka av med salt, vitpeppar och eventuellt mer citronjuice.

Hacka cashewnötterna grovt.
Vispa ihop Àggvitorna och hÀll pofiber i en skÄl.
Salta och peppra filéerna och doppa först i pofiber, sedan i Àggvita, sedan i de hackade nötterna.
Stek i medelstark vÀrme 2,5-3 minuter pÄ varje sida i rikligt med smör.
Servera med citronklyfta, kokt blomkÄl och den goda hollandaisen.


 

7 kommentarer

Jannice 12 februari, 2019 - 11:10

Hej!
Ska det vara neutrala el salta nötter?
mvh

Svara
Åse 12 februari, 2019 - 13:07

Hej! Det avgör du sjÀlv, osaltade dÄ behövs mer tillsatt salt.

Svara
Jannice 12 februari, 2019 - 13:17

Tack!!:-)

Svara
Elin 11 februari, 2019 - 10:43

Hej Åse! Du Ă€r en stor inspiration för mig och jag lĂ€ser ofta din blogg, har Ă€ven en av dina kokböcker hemma.

Tycker du tar fina bilder och undrar vad du anvÀnder för kamera?
Kram Elin

Svara
ÅsaS 7 februari, 2019 - 16:39

NÄn sÀrskild anledning till att du bara anvÀnder vitorna till paneringen, och inte bÄde gulor och vitor?
.
.
.
.
Äsch, glöm det.. 🙈 Kom ju pĂ„ att gulorna hamnade i hollandaisen.. 😂
/skyller pĂ„ för lite sömn hĂ€r…

Svara
Åse 7 februari, 2019 - 17:34

Hihi jaaaaaaaa
Och paneringen fastnar bÀttre Àn med hela Àgg!

Svara
ÅsaS 7 februari, 2019 - 21:30

Jaha..?! Alltid lÀr man sig nÄt nytt nÀr man Àr hÀr inne och lÀser.
DÄ ska jag spara gulorna till nÄt annat i fortsÀttningen. Kanske göra egen pastadeg eller baka creme brulée.. (som mÀsterkockarna pÄ TV gör..)

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats anvÀnder Akismet för att minska skrÀppost. LÀr dig hur din kommentardata bearbetas.