Skriv ut

Cashewpanerad torsk med hollandaise

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4 1x

Scale

Ingredienser

4 torskfiléer
1 dl Pofiber
2 Àggvitor
200 gram cashewnötter
salt, vitpeppar
smör att steka i

Hollandaise:

300 g smör
4 Àggulor
2 msk citronjuice
2 msk creme fraiche
salt, vitpeppar


Instruktioner

Gör hollandaisen först:
SmÀlt smöret pÄ medelstark vÀrme.
Skira det, dvs anvÀnd bara det genomskinliga, det vita i botten silas bort.
LÀgg citronjuice, Àggulor, creme fraiche i hög skÄl och sÀtt igÄng stavmixern.
HÀll sakta ner det smÀlta smöret medan stavmixern Àr i gÄng i botten.
Smaka av med salt, vitpeppar och eventuellt mer citronjuice.

Hacka cashewnötterna grovt.
Vispa ihop Àggvitorna och hÀll pofiber i en skÄl.
Salta och peppra filéerna och doppa först i pofiber, sedan i Àggvita, sedan i de hackade nötterna.
Stek i medelstark vÀrme 2,5-3 minuter pÄ varje sida i rikligt med smör.
Servera med citronklyfta, kokt blomkÄl och den goda hollandaisen.