Cake Pops (LCHF, GI, Low Carb)

9 oktober, 2013

I går provade jag att göra Cake Pops! Ni vet sådana där söta ”kak-klubbor”. Givetvis ville jag ju prova att göra glutenfria och till stor del sockerfria så att även vi som vill äta glutenfritt kan äta dem. Chokladen innehåller lite socker och även strösslet men man kan ju välja nötströssel och så mörk choklad som möjligt. Som sagt, de går att anpassa efter alla behov! Detta är ju godis, men bättre godis!
Dessa är tyvärr gjorda med mandelmjöl och jag vet att det är trist för er med allergier men det är svårt att baka muffinssmet med gott resultat utan mandelmjöl. Kokosmjöl ger inte alls samma smak eller konsistens.
Jag har ett cakepopjärn från C3 (finns bla på tretti.se) men det går givetvis att använda cake pop formar i ugnen.
Jag använde mig av mitt grundmuffins recept men halverade det och hade enbart grädde i:
Ca 20 stycken
1,25 dl mandelmjöl + 0,25 dl kokosmjöl (Eller ta drygt 1,5 dl mandelmjöl)
0,5 msk fiberhusk
sötning motsvarande 50 gram socker (välj själv vilken typ av sötning du vill använda, går att utesluta också!)


50 gram smält smör
1 dl vispgrädde
1 krm vaniljextrakt eller vaniljpulver
1 tsk bakpulver
2 ägg
Vispa sötning och ägg poröst, smält smöret. Vispa ner smör och grädde i äggsmeten.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner.
Häll smeten i en tårtstrut (vad katten heter det?? Ni vet en sådan man gardernan grädde på tårtor med?? Haha har tappat ordet!)
och fördela i pop-cake hålen (följ anvisningarna för maskinen) alternativt fyll en cakepop muffinsform och grädda i 175 grader tills de ser klara ut.

IMG_2920

 
IMG_2921

 
IMG_2924

 

Ställ in de färdiga cake popsen i kylskåpet och gör sedan glasyren. Jag valde att smälta 100 gram choklad med 40 gram grädde, men man kan använda enbart smält choklad också.
Efter 15 minuter, ta ut popsen och doppa pinnarna i glasyren och tryck sedan ner i popsen. Ställ in i frysen i ca 15 minuter innan popsen doppas i glasyren och strössel.
IMG_2966

Strösslet hittade jag på Ica Maxi.
IMG_2955

IMG_2970

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde!
16 kommentarer
0

16 kommentarer

Katarina 14 januari, 2014 - 12:33

Tack för en toppensida ! Jag undrar vart du köper den stora förpackningen Fiberhusk (psylliumfröskal) som finns med på en bild? Kram Katta

Svara
Jessica Seger 16 oktober, 2013 - 14:22

Underbart! Nu kan dottern som precis upptäckt att det är roligt att vara i köket få baka bra muffins. Hon har alltid varit åt det runda hållet men nu står hon stilla i vikt och växer så det knakar på höjden. Familjen har ätit LCHF sedan början på augusti. Byxorna vi köpte till skolstarten är för korta i benen men ramlar av vid magen. Tack för att du delar med dig av dina recept.

Svara
Magie 10 oktober, 2013 - 18:14

Ser gott ut! Använde du själv nån sötning när du bakade dessa? (ser ingen på bilden iaf)
Och vart köper man pinnarna?

Svara
Åse 10 oktober, 2013 - 18:22

Nej jag skippar det!
Pinnarna kom med maskinen liksom stället där man sätter pinnarna och förvarar posen i.

Svara
Jennifer 9 oktober, 2013 - 19:59

Är det vit choklad på de vita?

Svara
Åse 10 oktober, 2013 - 18:23

Yes!

Svara
Silvia 9 oktober, 2013 - 19:32

Hej. Kan man göra muffinsreceptet utan fiberhusk- har det inte hemma just nu? Mvh silvia

Svara
Åse 10 oktober, 2013 - 09:16

Hej! Nej det är ett bindemedel tyvärr.

Svara
Sandra 9 oktober, 2013 - 12:34

Vad är det för grej som dom står så fint i?

Svara
Åse 9 oktober, 2013 - 12:48

Den tillhör maskinen =)

Svara
Jeanette 9 oktober, 2013 - 11:32

Åhh, ser goda ut, kanske nåt för mitt eget kalas nästa helg?:)
Hälsningar från gottegrisen:)

Svara
Karolin 9 oktober, 2013 - 11:08

Så fina… Måste ju testas såklart… Ungarna kommer bli lyriska…
Tack för att du delar med dig av allt!!!
Kram Karolin

Svara
Jessica 9 oktober, 2013 - 10:34

Åh vad roligt! Måste testas! Är ”sprits” ordet du letar efter? Eller det kanske inte heller är det ”rätta”? 🙂

Svara
Åse 9 oktober, 2013 - 11:26

Haha! Ja!! Tack!! 🙂

Svara
Anett 9 oktober, 2013 - 10:28

Egentlig skal cake-pops lages av smuldret kake og smør/sjokolade – men dette er jo en bedre måte å gjøre det på – kalorimessig sett – jeg har et sånt jern (thank you Ebay….) så denne oppskriften skal jeg prøve ! Takk!

Svara
Anna 9 oktober, 2013 - 10:12

ååå va du läskas … kan ju inte låta bli att klicka hem en så där maskin … men hittade den iaf 200 billigare på neton net …:)))

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.