Budget

av Åse

Något som är till stor hjälp denna viktresan, som jag gör annorlunda än andra resor och som gör viktresan både roligare och lättare är att jag på morgonen planerar in mina mål mat.
Då vet jag vad pointsen räcker till, jag gör medvetna val om jag vill ha ngt gott på kvällen eller inte. Jag vet under dagen vad jag kan se fram emot och det gör att den där kakan/godisbiten inte slinker ner hur som helst.
Sedan under dagen kanske man omplacerar 1-3 pts men annars ser dagen ut som jag planerat den.
Det är exakt samma sak som att ha fritt förfogande för en summa pengar eller att bestämma sig hur mkt av summan som ska till vad. Chansen att pengarna räcker till vad man vill ha är ju större om man planerar och bestämmer vad pengarna ska gå till.

Åses lördagstips =)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

10 kommentarer

Millis 31 januari, 2007 - 11:27

Ja, det är i stort sett så jag gör också. Jag räknar ju inte points, men jag planerar vad jag ska äta nästan varje dag. Enda jag inte kan planera i detalj är lunchen eftersom jag ofta köper den på stan, men om jag då vet att jag kommer att äta en kaloririk middag så tänker jag ju till när jag ska handla lunchen så jag inte överstiger min ”budget”.

Svara
Malin J 28 januari, 2007 - 20:18

Hejsan svejsan! Jag kommer till Viktis i morgon, tänkte ta tag i livet nu innan jag hinner sjunka för långt ner i mammaledighetsträsket med fika och mat hela tiden….

Svara
Louice 28 januari, 2007 - 19:29

Jag gör faktiskt oxå så nästan varje dag, denna gång. Det är speciellt viktigt för mej då jag har mina nattjobbardygn. Då måste jag veta vad jag har att röra mej med o vad jag ska äta.
Sen som sagt kanske det inte blir exkat så varje dag o det kan bli några points som ändras under dagen men ändå att ha en mall iaf att utgå ifrån känns nödvändigt, iaf just nu.

Svara
Dessi 28 januari, 2007 - 17:50

Sådär gör jag också när jag är ambitiös 😀 Men på senare tid har jag varit mindre ambitiös 😛 Men på tisdag ska jag ju köpa träningskort så det blir nog ändring på det 😀

Fint det blev här förresten!

Svara
Nettan 28 januari, 2007 - 16:24

Smart Åse! Det är lika viktigt det som att planera veckans mat!

Kram

Svara
Pjodden 28 januari, 2007 - 13:34

Bra tips syrran!!
Puss

Svara
anna 27 januari, 2007 - 17:16

Kan bara hålla med till fullo !
Sitter varje söndag kväll och planerar min vecka, så har man rå-koll !
So far so good =)

Svara
Angelica E 27 januari, 2007 - 17:12

Smart, smart! Och du är så duktig och härligt målinriktad, tycker jag. Och vad fint du har gjort det här. Vintrigt och vårfint på samma gång.

Viktväktar ju inte, men har rört mig mycket idag. Dragit dottern på snowracer till ishallen fram och tillbaka och tagit en egen promenad i solskenet. Nu ska jag sätta igång med lördagsmiddagen.

Fortsatt trevlig helg på dig!
Snöig o solig kram!!

Svara
Åse 27 januari, 2007 - 10:26

ja jag vet hur det kan bli =) För mig känns detta som en oerhört viktig sak och det kanske verkar tråkigt för vissa men jag tycker det är kul att på morgonen sitta och pyssla ihop pointsen 🙂

[quote comment=”12192″]Det var kloka ord det, och precis vad jag behövde höra. Tack!
(Har nämligen gjort allt annat än planerat min ”pointsbudget” den senaste tiden så just nu är jag kraftigt skuldsatt…)[/quote]

Svara
Katarina 27 januari, 2007 - 09:09

Det var kloka ord det, och precis vad jag behövde höra. Tack!
(Har nämligen gjort allt annat än planerat min ”pointsbudget” den senaste tiden så just nu är jag kraftigt skuldsatt…)

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.