Broccoligratäng med mozarella

23 april, 2009

4 portioner (á 6 pts)

Detta blev jättegott!

500 g fryst broccoli
2 ägg
11/2 dl matgrädde (eller vispgrädde! Blir nog ännu godare!)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl riven ost ca 31%


125 g mozarella
dragon

Sätt ugnen på 225 grader. Tina grönsakerna och bred ut i en ugnsfast form. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar. Rör ned hälften av den rivna osten. Häll ost- och äggsåsen över broccolin. Strö över resten av den rivna osten och lägg på  mozarellaskivor. Krydda med dragon.
Gratinera i mitten av ugnen tills ost- och äggsmeten stelnat och ytan fått fin färg, 15-20 minuter.

Källa: Vår KokBok

Fick tips här nedan att man kan blanda i lite skinka om man vill ha den som solorätt, tror jag blir supergott!

019_1

020_1

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde!
20 kommentarer
1

20 kommentarer

Cathrine 24 augusti, 2013 - 17:51

Denna paj ser god ut ;)) mums

Svara
Maria 9 oktober, 2009 - 13:28

Åh, så gott! Hade i rökt skinka så det blev en färdig rätt och serverade en sallad med hemmagjord olja/vinägerdressing. Underbart gott! Kommer helt klart att göra om denna goda rätt framöver. Tusen tack för tipset!

Svara
I morgon smäller det! « Hallonpajen’s Viktblogg 11 maj, 2009 - 11:05

[…] det var för smak.Men den innehöll 73% kött och 5 kolhudrater på 100g,så 1 st korv blev det, Åse`s broccoligratäng,sallad, grillad halloumi och en lite klick med beasås. Så idag till lunch blir det rester sen […]

Svara
GI-mat bilder « Hallonpajen’s Viktblogg 4 maj, 2009 - 13:10

[…] även Åse´s broccoligratäng med mozzarella och den var verkligen […]

Svara
Årets första « Hallonpajen’s Viktblogg 3 maj, 2009 - 13:08

[…] lite senare med lunchen idag) och idag blir det lövbiff med broccoligratäng med mozzarella (receptet hittar du här) Bild kommer imorgon. Annars så kämpar jag vidare med maten,har inte ätit något direkt onyttigt […]

Svara
Think Thin 27 april, 2009 - 16:54

Såg riktigt gott ut! 🙂 Har följt din blogg ett bra tag nu och all mat du lagar ser supergod ut! 🙂

Svara
Eva 26 april, 2009 - 19:56

Jag hittade ditt recept efter tips från Soulsister.
Eftersom jag och min make äter LCHF så snor jag receptet direkt för att få lite variation.
Det låter hur smarrigt som helst.
=)

Svara
Åse 26 april, 2009 - 20:31

Vad roligt, hoppas det smakar!

Svara
Jenjo 26 april, 2009 - 19:27

Detta gjorde jag i dag. Med modifiering. Jag tog fryst broccoliblandning istället för endast broccoli. Dessutom ”snodde” jag köttfärssås från den blivande lasagnen till övriga familjen. Blandade alltså köttfärssås och broccoliblandning. Sedan gjorde jag som resten av receptet.
Blev min ”lasagne” istället för att äta den som familjen åt. Mycket gott dessutom!
Kramis!

Svara
Åse 26 april, 2009 - 19:44

Vilken kanonidé!!! Den kommer jg knycka nästa gång jag gör den!!

Svara
Soulsister 24 april, 2009 - 16:20

Men gud så smarrigt! Det ska ja definitivt testa i helgen!

Svara
annchen 24 april, 2009 - 09:37

Ska prova detta till laxen ikväll!

Svara
Åse 24 april, 2009 - 17:57

Hoppas det smakar!!

Svara
katharina 24 april, 2009 - 07:59

Hejsan Åse! Brukar även jag följa din blogg men aldrig kommenterat. Jag bor i Finland så du har stor spridning =)
För att jag brukar ”följa” dig är att jag tycker vi är rätt så lika på många sätt=)
Jag har även 5 barn,tre pojkar o två flickor. Äldsta grabben fyller 18 till hösten å lilla gumman fyller sju.
De fyller alla till hösten 18,16,12,10,7, själv fyller jag 38 i sommar.
Jag har oxå varit/är en viktväktare,gått upp i vikt som du vid graviditeterna,men alltid lyckas gå ner.
Är skilld sen fyra år sedan å hamnat i den klassiska sambofällan,mycke god mat med gott vin till=) så mina gamla viktväktarpapper hamnade fram efter jul å har lyckats gå ner 7kg sen dess men vill ha bort 6kg till.
Jag är oxå så att att jag tror att var och en måste hitta sin ”diet” som passar sig själv å som funkar bäst för en själv. Finns ju så mycket olika dieter nuförtiden,men jag tror oxå att det som kanska funkar för mig funkar inte för en annan,men det är ju sånt man lär sig,förhoppningsvis.
Så nu har jag registrerat mig å hoppas jag får fortsätta läsa om dig,för du är ju så otroligt duktig å inspirerande.!!
Blev långt det här=)
Ha det gott på andra sidan kvarken!!

Svara
Åse 24 april, 2009 - 08:48

Hej! Vad roligt med så många likheter 😉
Ja denna sambofälla (jag är iofs gift men hamnar i fällan jag med *S*)
Det är ju så mkt trevligare att äta MED någon 😉

Klart du får fortsätta läsa!
Roligt att du hörde av dig!

Ha en finfin dag i solen!

Svara
hallonpajen 24 april, 2009 - 07:49

Mmm gud vad gott.Måste jag testa är ju lite tråkigt att bara äta grönsallad jämnt 😉
tack så mycket.

Svara
jenn 23 april, 2009 - 20:28

detta är en lite variant på en av mina favorit rätter sedan en 10-12 år tillbaka. Fast jag har keso istället för mozarella… man får prova sig fram. Namnam iallafall…

Svara
Aika 23 april, 2009 - 20:18

Och vilken dröm! Ska provas när jag förätit mej på broccolimoset 😉 En sak i taget, haha!

Svara
jenco 23 april, 2009 - 20:04

Ser jättegott ut! Ska absolut testa! Skulle det funka att blanda i tex rökt skinka för att göra det som ”solorätt”?

Svara
Åse 23 april, 2009 - 20:06

Absolut! Superbra tips! Lite lök i är nog också gott!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.