Blixtfrallor i Airfryer

av Åse

Ni är många som besöker recepten på Blixtfrallor (Recept HÄR, HÄR och HÄR om helgen och ni är några som undrar om de går att göra i Airfryern, jajjemen!

Det går alldeles utmärkt!
Jag älskar verkligen Airfryers (Vår är en Phillips XXL)

Jag formar degen lite försiktigt med mjölade händer till en rulle, delar först i två delar sedan varje del i tre delar.

Förvärmer Airfryern på 200 gr i 5 minuter.
Lägger sedan rakt ner i korgen.

200 gr i 10 minuter och de är klara.

Voila! Blixtfrallor på max 20 minuter.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Blixtfrallor i Airfryer


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

3.5 from 2 reviews

Ingredients

5 dl vetemjöl special, rågsikt eller glutenfria mjölmixer som SEMPER.
2 tsk bakpulver
3/4 tsk salt
2 msk rapsolja
2 ½ dl mjölk


Instructions

Förvärm Airfryern på 200 gr i 5 minuter.
Rör ihop de torra ingredienserna i en vispskål. Vispa ner olja och mjölk. Blanda ihop till en deg. (Den blir ganska kladdig)
Rulla degen försiktigt till en längd med mjölade händer. Dela den i 6 lika stora bitar.
Lägg degbitarna i Airfryerkorgen. Sätt igång Airfryern fortfarande på 200 gr i 10 minuter. Låt svalna och skär upp.

Annons för TrendRehab

STARTA 2025 STARKT!

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!

Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)

TrendRehab

10 kommentarer

Marie 14 januari, 2025 - 08:58

Enkelt att röra ihop, gjorde EXAKT enligt receptet och ut kom 6 döbakade bullar, tunga som tegelstenar😩

Svara
Åse 15 januari, 2025 - 13:12

Hur menar du med EXAKT? Det är ju flera olika mjölsorter som nämns? Vilket använde du? Jag gör detta recept minst 1 gång i veckan med rågsikt och det blir alltid bra.

Svara
Carl-Axel Mohlin 23 januari, 2024 - 10:16

Så enkelt och så gott. Mitt i prick 🎯

Svara
Åse 24 januari, 2024 - 12:10

Tack för fin feedback!

Svara
Sonja 16 januari, 2024 - 18:38

Så härliga! Hur gräddar jag dem i vanlig ugn?

Svara
Åse 16 januari, 2024 - 18:40

Receptet är länkade i början 😉

Svara
Marita 17 januari, 2024 - 11:46

Kan man ta vanligt glutenfritt mjöl
Typ durra eller Teff etc.gillar inte mjölmix bara platt mjöl

Svara
Åse 17 januari, 2024 - 11:47

Du får prova och se! Jag har inte bakat med det så jag kan inte svara på om det blir bra. Men jag kan prova framöver med Teff för jag tror det blir bäst.

Svara
Emma 7 september, 2024 - 10:48

Åh jag blev så glad när jag hittade receptet, perfekt tänkte jag.
Glutenfritt ja men jag har ingen mix hemma så jag gör en mix själv blandar majsmjöl, rismjöl och potatismjöl, din ser fantastiskt ut, så lätt att göra och så fina dom blev…. Tills jag skulle dela. Dom vara smulade sönder och smakade mjöl, ingen aning om vad som blev fel, men fel blev det iallafall. Får testa igen en annan dag 😅
Det var nog inte receptet i sig som var dåligt utan kocken denna gång 🙈

Svara
Åse 7 september, 2024 - 11:37

Hej! haha ja glutenfritt kan man inte bara svänga ihop hur som! Jag har ett glutenfritt variant pp dessa här:https://www.56kilo.se/blixtfrallor-naturligt-glutenfria/

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.