Bad på Fjäderholmarna

av Åse

God förmiddag!
Hur har ni det i värmen!? Det är ju helt galet vilken värmebölja! Men jag klagar då rakt inte!
I går åkte vi ut till Fjäderholmarna och badade och åt lite glass. Vi hade tänkt äta där också men det var så fullsmockat överallt att vi bokade bord på J istället vid 16.30, så vi hoppade av där med båten tillbaka.
23072014-IMG_3722
23072014-IMG_3723
23072014-IMG_3730
23072014-IMG_3750
23072014-IMG_3753
 
Härliga J!
23072014-IMG_3758
23072014-IMG_3760
23072014-IMG_3761
23072014-IMG_3765
 
Jag tog stekt gösfilé med vitlök och örtstekta räkor. aioli och så bytte jag ut pommes frites mot rostade rotfrukter. Sååååå gott!
23072014-IMG_3771
 
Jag var så mätt men beställde in ett kit om kaffe, avec och tryffel som jag smakade lite på sen fick tonåringarna resten av godsaken. Riktigt god tryffel gjord på grädde och mörk choklad!
23072014-IMG_3774
 
Mys att få umgås så mycket med mina äldsta ♥︎
23072014-IMG_3781
23072014-IMG_3783-Redigera
23072014-IMG_3785
23072014-IMG_3786
Dags att ta sig in till stan igen!
I dag ska vi hänga hos våra kompisar Johannes och Maja i deras fina hus i Salsjöö-Boo – misstänker att barnen kommer bli svåra att få upp ur poolen!
Må gott och ni ska veta att jag blir glad av era kommentarer trots semstertider!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

12 kommentarer

Yohannas.se 28 juli, 2014 - 22:08

Sååå härligt ni verkar ha och ha haft det på semestern!! Kul å glida in på en blogg från Helsigborg, då jag också finns i Hbg med omnejd…! 🙂

Svara
mallan 24 juli, 2014 - 22:09

Ha en fortsatt härlig semester Åse!

Svara
Anna 24 juli, 2014 - 21:28

Hej Åse,
Detta är en kommentar som antagligen inte platsar någonstans, men jag chansar på att posta här ändå…den senaste tiden har jag läst mycket om LCHF och lågkolhydratkost. Det sägs ofta att denna kost är den kost vi är genetiskt anpassade för att äta, och åt i årtusenden före industrialiseringen…
Det sägs också ofta att stenåldersmänniskan hade inte bröd, pasta eller Cornflakes med lättfil till frukost. Må så vara, men hon hade inte heller tillgång till bacon, smör och ost…så jag undrar: vad är egentligen naturlig, artegen föda?! Stenåldersmänniskan jagade (viltkött är magert), och när tillgången på byten tröt åt hon bär, frukter, nötter, rötter, frukter…beroende på var hon bodde. Men jag kan inte se att tillgången på feta livsmedel varit obegränsad genom årtusendena.
Det jag menar är att en kost som består av upp till 80% fett är ett ganska modernt påfund, vad än lågkolhydratförespråkarna hävdar…har inte människans traditionella kost genom årtusendena varit tämligen mager, samt relativt proteinfattig och relativt kolhydratrik, och dessutom varierat beroende på årstid och naturlig tillgång på föda (som varierar från världsdel till världsdel)?
OBS. Jag är INTE kritisk till dina teorier. Jag har läst dina och Anna Halléns böcker, plus en massa andra böcker om lågkolhydratkost, och älskar era recept. Dock har jag upptäckt att jag är en av dem som måste ha koll på kaloriintaget också…m a o går jag inte ner utan upp i vikt om jag äter 4000 kcal om dagen, även om de bara kommer från protein- och fettkällor…
Hoppas du inte tar illa upp, för detta är verkligen inte avsett som kritik, tvärtom. Men jag har faktiskt undrat lite över vad som egentligen är naturlig föda, med tanke på att förutsättningarna ser olika ut i olika delar av världen…i varma klimatzoner finns det t.ex naturfolk vars kost består av 90% viltväxande frukter, och de har överhuvudtaget inga problem med övervikt eller hjärt- och kärlsjukdomar…

Svara
Åse 25 juli, 2014 - 10:00

Hej Anna!
Det går inte att tala om exakt hur vi åt förr men vi vet vad vi INTE åt och det var mat full av tillsatser, raffinerad mat och mycket spannmål –
Ser man till att maten man äter mestadels kommer från kött, fågel, fisk, ägg, skaldjur, grönsaker och rotfrukter och en del frukt – lägg sedan till den mängd fett som du mår bra av så tror jag att många utöver det kan äta även lite annat.
Att man måste äta 80% fett är inget som jag anser och det äter jag inte själv, ligger på kanske runt 50% och mindre.
Givetvis måste man göra av med mer energi än man tar in för att antingen gå ner i vikt eller stå still – det finns inget magiskt med högfettskost/lågkolhydratkost som gör att man kan äta 4000 kcal om man inte gör av med så mycket.
Och jag håller med dig, det finns folkslag som äter stor mängd kolhydrater och mår bra på det!
Tyvärr är det så att många människor i västvärlden är metaboliskt skadade och då har svårt att äta en stor mängd kolhydrater, men det finns en del som klarar det utan problem – inget fel i det.
Jag tycker att man främst ska se till vad som kommer med kolhydraterna (näring) och fokusera på vad just DU klarar av.

Svara
Anna 25 juli, 2014 - 11:02

Hej Åse,
Tack för ett klokt och tänkvärt svar! Jag gillar din kostfilosofi, och det faktum att du alltid är lyhörd för andras behov och åsikter!
När jag först börja läsa om lc-kost (fem-sex år sedan) kom jag först i kontakt med Skaldemans böcker. På den tiden hävdade han att kaloriintaget var oviktigt så länge kalorierna kom från kött och smör…det var som sagt några år sedan, och han kan ju ha ändrat inställning sedan dess, men jag insåg direkt att hans kostfilosofi INTE passade mig…jag klarar helt enkelt inte av den mängden rött kött, bacon, grädde och smör, i princip utan grönsaker…!
Jag tänker börja laga dina recept konsekvent, de är båda goda och tillåter tillräcklig variation!
Fortsatt trevlig sommar!
Anna

Svara
Åse 25 juli, 2014 - 13:22

Hej! Härligt att du hittar inspiration i min kostfilosofi och i mina recept. Kram på dig!

Svara
B-M 24 juli, 2014 - 18:34

Ser underbart ut! Har aldrig varit på Fjäderholmarna, men är väldigt sugen på en tripp dit. J är ju fantastiskt med supergod mat! Ha en fortsatt skön semester! Kram

Svara
Anette G 24 juli, 2014 - 14:41

Ja det var härligt på Fjäderholmarna igår. Såg din man men inte dig. Hade tänkt jag skulle heja på dig men det får bli i Sitges i stället i september!

Svara
Åse 24 juli, 2014 - 14:58

Attans vad synd!!! Ja då ses vi där istället!!

Svara
Marja - Baka Sockerfritt 24 juli, 2014 - 13:46

Så ljuvligt och mysigt! Jag har faktiskt aldrig varit på Restaurang J, även fast jag bor tio minuter bort ( i Jarlaberg). Måste testas!

Svara
Annika 24 juli, 2014 - 12:36

Hej och tack för en kanonblogg. Jag följer dig varje dag sedan oktober 2013 och har gått ner 10 kilo med din inspiration. Tack. Jag har lite svårt när det blir helg och vill unna mig nåt snacks som är enkelt. Är det någon som har nåt bra tips på snacks så blir jag jätteglad om ni kan delge det till mig.

Svara
Maria Nordström 24 juli, 2014 - 11:25

Låter som en helt fantastisk semester i vackra Sverige.
Vi har oxå det fina vädret här i Sundsvallstrakten dock med en molnig vilodag idag men det skulle bara va idag.
Fisk på menyn är ju så bra sommarmat, det tänkte jag mig idag.
Ha en fortsatt skön dag. Kram

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.