Äppelpaj

21 januari, 2007

Min kära väninna Cissi tipsade mig om denna efterätt hon svängt ihop så jag var tvungen att prova och räkna ut pointsen på den.

2 portioner á 3.5 pts

4 syrliga äpplen
Hermesetas strö (el Canderel)
Kanel
1 dl havregryn
36 g flytande honung
15 g flytande margarin

Skala, kärna ur och skiva äpplena.
Varva in lite hermesetas strö och kanel emellan lagren i en pajform.
Strö havregrynen ovanpå och ringa margarin och honung över.

In i 225°C i ca 20 minuter eller tills äpplena känns mjuka.
Milda vaniljvisp är gott till!

IMG_1611

Annonslänkar via APPRL

Vecka 32 TIPS

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


4 kommentarer

Ida Nordkvist 19 januari, 2020 - 22:19

Hej Åse,

Jag har precis gjort min första vecka med lchf. Jag gillar verkligen detta! Men har en fundering kring om hur ofta man egentligen får/kan äta lchf godsaker?

Svara
Åse 20 januari, 2020 - 10:16

Hej! Det finns inget som talar om hur ofta ”man” får. Beror helt på målet med kosten? Är det viktminskning? Då kan det fungera med 1-2 ggr i veckan, ibland mer ibland mindre. Det beror också på om man är sockerkänslig, den söta smaken i godsakerna kan ju trigga igång ett sötbehov.

Svara
Caroline 12 maj, 2007 - 10:33

Mmmm vad gott det ser ut!! Kanske blir efterrätten idag efter din goda pizza 😀

Kramizar

Svara
Pjodden 21 januari, 2007 - 11:28

Och så var min söndags efterrätt räddad 🙂 puss Pia

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.