Äppelpaj

21 januari, 2007

Min kära väninna Cissi tipsade mig om denna efterätt hon svängt ihop så jag var tvungen att prova och räkna ut pointsen på den.

2 portioner á 3.5 pts

4 syrliga äpplen
Hermesetas strö (el Canderel)
Kanel
1 dl havregryn
36 g flytande honung
15 g flytande margarin

Skala, kärna ur och skiva äpplena.
Varva in lite hermesetas strö och kanel emellan lagren i en pajform.
Strö havregrynen ovanpå och ringa margarin och honung över.

In i 225°C i ca 20 minuter eller tills äpplena känns mjuka.
Milda vaniljvisp är gott till!

IMG_1611

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde!

4 kommentarer

Ida Nordkvist 19 januari, 2020 - 22:19

Hej Åse,

Jag har precis gjort min första vecka med lchf. Jag gillar verkligen detta! Men har en fundering kring om hur ofta man egentligen får/kan äta lchf godsaker?

Svara
Åse 20 januari, 2020 - 10:16

Hej! Det finns inget som talar om hur ofta ”man” får. Beror helt på målet med kosten? Är det viktminskning? Då kan det fungera med 1-2 ggr i veckan, ibland mer ibland mindre. Det beror också på om man är sockerkänslig, den söta smaken i godsakerna kan ju trigga igång ett sötbehov.

Svara
Caroline 12 maj, 2007 - 10:33

Mmmm vad gott det ser ut!! Kanske blir efterrätten idag efter din goda pizza 😀

Kramizar

Svara
Pjodden 21 januari, 2007 - 11:28

Och så var min söndags efterrätt räddad 🙂 puss Pia

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.