Äppelpaj | Smulpaj

3 oktober, 2011

Vi har såååå mycket äpplen, riktiga ”snövit” äpplen och nu kan jag inte skicka med fler äpplen till fröknar/förskolefröknar 😉
Så jag gjorde en äppelpaj till barnen, till mellis efter skolan. Smakade en ytte-pyttebit och majgadd, vad gott!

Ca 6 portioner

Smuldegen:
75 g hasselnötter
75 g sötmandlar
50 g kokosflingor
100 g smör


Sukrin efter smak
Kanel

Skala och skär äpple i tunna skivor, lägg i ugnsform, krydda med ganska mycket kanel och ca 1/2+ dl sukrin. Mixa nötter + kokosflingor i matberedare med knivar och mixa sedan även ner smöret skuret i mindre bitar. Fördela smuldegen över äpplena och toppa med lite sukrin, grädda ca 20-25 min i 200 grader!
Servera med vispad grädde, eventuellt smaksatt med ekologisk vaniljpulver

Man kan använda bär eller rabarber om man vill ha mindre kolhydrater!

20 kommentarer
0

20 kommentarer

Familjemästerskap med lite bakning | 19 augusti, 2012 - 20:23

[…] blir sugen på att prova på dessa recept så hittar ni grunden till matpajen här och äppelpajen här. Hade inget sukrin i äppelpajen som man kan ha enligt receptet. Gillar inte riktigt sötningsmedel […]

Svara
frida 18 oktober, 2011 - 16:22

Hej! Är ok att att använda candelrel istället för sukrin?

Svara
God äppelpaj! « Pepas vardag o tankar 10 oktober, 2011 - 17:35

[…] Äppelpaj | Smulpaj LCHF gjorde jag i fredags när jag väntade finbesök från en ”gammal” vän, och hennes söta dotter. Linus framtida fru???  Så bedårande den tösabiten är alltså.  […]

Svara
ÅsaS 4 oktober, 2011 - 18:09

Klart man måste provsmaka! 😉 Hur ska man annars veta att det är mums!? Och äpplen ”måste” man ju faktiskt äta nu, allra helst när man har egna i trädgården (…och så är det ju säsong för just svenska äpplen nu + mycket godare än alla besprutade och importerade äpplen som fyller butikernas hyllor…) Så en äppelpaj får det bli till efterrätt i helgen.

Jag försöker sköta mig med maten, men eftersom jag jobbar med just frukt och grönsaker till vardags, så ser jag ju alla säsongsvaror på ett helt annat sätt nu, än tidigare. Så jag äter faktiskt rotfrukter i ganska stor mängd för tillfället. MEN, då drar jag in på annat istället. Klarar mig riktigt bra ändå. Håller vikten och mår bra. Och det är det som är det viktigaste för mig.

Kram och ha det gott!
ÅsaS

Svara
Camilla 4 oktober, 2011 - 12:54

Tack för detta recept. Tog upp en påse rabarber ur frysen igår och satte mig nu vid datorn för att leta recept. Men jag utesluter nog sötningsmedlet, har ju vant av mig. Skall bli intressant om sambon gör en ”sur” grimas 🙂

Svara
1 2

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.