Africana – Fläskfilégryta med Curry och Mango

av Åse

Hej hej!

Hoppas ni har en skön lördag! Äntligen en dag utan regn, hade nästan glömt hur regnfria dagar är 🙃
Solen har gassat in genom fönstrena, härligt! Fast jobbigt när jag sitter i soffan och jobbar eller tittar på TV så nu har vi äntligen fått tummarna loss och köpt rullgardiner som Daniel monterar upp nu!

I går åt vi detta smaskiga! Det är nästan samma recept faktiskt som min Kycklingcurrygratäng fast med fläskfilé och gjord som gryta istället. Såååååå gott och med lite roliga tillbehör.

Alltså curry, sambal oelek och mango chutney är ju så gott tillsammans, eller vad tycker ni?

Jag serverade ris och blomkålsris till och tillbehören var russin, jordnötter, banan och röda vindruvor men man kan ju ha många andra tillbehör, men det är väldigt gott med något fruktigt och saltigt till den här grytan!
Vintips: Cono Sur Bicicleta, Gewürstraminer.

Hoppas ni gillar detta för det gjorde vi!
Här kommer receptet! 🌷

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Africana – Fläskfilégryta med Curry


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4-6

Ingredienser

1 kg fläskfilé
1 gul paprika
1 röd paprika
1 gul lök
1 vitlök solo (eller 23 klyftor)
2 champinjoner på burk, hela á 290 g
200 g naturell färskost
2 dl creme fraiche
2 dl grädde
34 msk mango chutney
24 msk curry (eller mer efter smak)
1/2 msk sambal oelek
2 tsk paprikapulver
1 msk tomatpuré
1 msk tamari soja


Instruktioner

Rensa fläskfilén och skär i skivor. Stek i omgångar i smör (ska bara få färg), salta och peppra. Lägg över i gryta.
Skär paprikan i små bitar, finhacka lök och vitlök. Fräs grönsakerna i smör tillsammans med champinjonerna och curryn några minuter på medelstark värme. Lägg över i grytan.
Rör ner grädde, creme fraiche, färskost, sambal oelek, tomatpuré, mango chutney, paprikapulver, tomatpuré och smaka av med soja, ev. salt och peppar. Låt grytan puttra ihop i ca 15 minuter.
Servera med goda tillbehör som banan, ananas, vindruvor, jordnötter, russin och ris/grönsaksris.

7 kommentarer

Linnéa Grönbech Blomqvist 24 april, 2023 - 22:15

Ett av mina favoritrecept.

Har gjort den här några gånger nu, skär mindre bitar av köttet och gör som en gryta. Använder även skivade champinjoner och havregrädde- blir uuuuunderbart gott, och blir tillsammans med ris många matlådor. Går även att äta för sig själv utan tillbehör.






Svara
MarianneK 11 februari, 2020 - 08:53

Tummarna loss- haha- litet drastiskt, eller? Hoppas ni båda läker fort , kram.

Svara
Jeanette 10 februari, 2020 - 10:27

Hej fina Åse,
Är så dålig på att kommentera men vill säga TACK för alla inlägg, recept, tips på kläder osv, fortsätt med din stil av blogg<3 kraaam Jeanette

Svara
Åse 10 februari, 2020 - 10:40

Men gulliga gulliga DU! Tack snälla, blir så glad när jag själv just nu känner mig som ngt som behöver både renoveras, piggas upp och smörjas haha! KRAM! 💖

Svara
ÅsaS 9 februari, 2020 - 19:02

Hade en riktigt fin lördag, trots att jag inte fick komma hem efter jobbet.. Jag var portförbjuden!! 😳 Alternativt förpassad ner i källaren. Äldsta skulle ha ett gäng tjejer över, för att fira att hon fyller 22. Födelsedagen är idag, men de firade som sagt igår. Så jag drog helt enkelt hem till mamma ett par timmar och satt där och pratade och tittade på Mello. En riktigt trevlig lördagkväll, trots allt. Gäller att passa på att umgås med den äldre generationen känner jag just nu.. 😔
Nä, nu blir det middagsfix här hemma – kyckling, ris och currysås, när ungdomarna får välja..
Kram och ha en skön avslutning på helgen! 💕

Svara
Sofie 9 februari, 2020 - 16:12

Har du tips på någon bra mango chutney? Tycker dem flesta innehåller så mycket socker? 🙈. Kram och tack för en fin blogg 🌞

Svara
Åse 9 februari, 2020 - 16:26

Nej alla innehåller socker om man inte gör sockerfri själv: https://www.56kilo.se/mango-chutney/

KRAM

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.