Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Africana – Fläskfilégryta med Curry


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4-6

Ingredienser

1 kg fläskfilé
1 gul paprika
1 röd paprika
1 gul lök
1 vitlök solo (eller 23 klyftor)
2 champinjoner på burk, hela á 290 g
200 g naturell färskost
2 dl creme fraiche
2 dl grädde
34 msk mango chutney
24 msk curry (eller mer efter smak)
1/2 msk sambal oelek
2 tsk paprikapulver
1 msk tomatpuré
1 msk tamari soja


Instruktioner

Rensa fläskfilén och skär i skivor. Stek i omgångar i smör (ska bara få färg), salta och peppra. Lägg över i gryta.
Skär paprikan i små bitar, finhacka lök och vitlök. Fräs grönsakerna i smör tillsammans med champinjonerna och curryn några minuter på medelstark värme. Lägg över i grytan.
Rör ner grädde, creme fraiche, färskost, sambal oelek, tomatpuré, mango chutney, paprikapulver, tomatpuré och smaka av med soja, ev. salt och peppar. Låt grytan puttra ihop i ca 15 minuter.
Servera med goda tillbehör som banan, ananas, vindruvor, jordnötter, russin och ris/grönsaksris.