Ädelostfyllda kycklingfiléer

av Åse

I går shoppade jag och tonårsdottern loss på Väla. Alla tre småbarn skulle ha en ny sommargarderob så vi hade att göra! Vi åker ju snart till Cypern så jag kände mig lite stressad.
Vi tog en lunch på Waynes Coffée som hade fräscha ”to go” sallader fast vi åt på plats. Quinoan pelade jag faktiskt bort men de hade en supergod fet pestodressing till och räkorna var stora och smakrika!

Till midagen gjorde jag denna gamla klassiker som vi ofta gjorde när jag viktväktade (fast med lägre fetthalt på grädden). Den är sååå enkel och snabblagad. Jag har inte själv hittat på receptet utan det är ett sådant där vandringsrecept man hittar lite här och var.

2 personer

För Viktväktaren: 10 PP

2 kycklingfiléer
60 g 30% ädelost
1 dl mellangrädde (räknar man inte PP kan man ju ha vispgrädde)
salt, kinesisk soja
Rosépeppar

Tina filéerna och skär ett djupt snitt i dem, pensla insidan med soja, lägg in 30 g ädelost. Pensla sedan ovansidan med soja och salta och peppra med krossad rosépeppar. Häll grädden runt om och grädda i 200 g ugn till en innertemperatur på 72 g (ca 25 min)

Servera med ditt favorittillbehör!

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

18 kommentarer

Moniqe 23 juni, 2012 - 14:42

Hej Åse!
Jag vill bara säga att rätten blev underbart god och så himla lätt att göra!Jag vill nämna att jag förändrade lite då jag tog fläskytterfile istället (jättegott det också)!Denna rätten kommer jag göra flera matlådor av då den verkligen passar för det!Bara lite sallad till sen klart!Jättetrevlig blogg,men saknat ett par svar från dig på andra recept!Har det blivit nåt fel?Må så gott resten av midsommardagen!

Svara
Åse 23 juni, 2012 - 14:48

Hej monique, roligt det smakade! Jag hinner tyvärr inte svara på alla kommentarer och frågor, jag försöker alltid svara på direkta receptfrågor men ibland hinns det inte och ibland får jag samma frågor om och om igen och ofta finns svaret redan bland övriga kommentarer i inlägget det berör. Har du någon fråga, du inte hittar svaret på så ställ den igen så svarar jag 😉

Svara
Moniqe 23 juni, 2012 - 15:07

Tack för ditt svar! Jag förstår men har inte kunnat se någon kolhydratuträkning på köttfärspajen,det var en fråga jag ställt.Sen var det uträkning på fröknäcke gällande fett samt proteiner. Ytterligare en var om det var annorlunda näringsvärde på oskållad mandel än skållad till ditt pajdegsrecept (alltså mer kolhydrater var det jag ville veta)!Hittar jag den infon på någon av dina sidor så tittar jag där!

Svara
Åse 23 juni, 2012 - 16:09

Hej! jag räknar ibland ut energivärdet men då skriver jag det i receptinlägget 🙂 just köttfärspajen vet jag därför att det räknade jag ut inför Mat & Hälsa: 6 gram kh per portion (paj delad på 8 bitar)
Minmat.net kan man räkna ut näringsvärden på 🙂

Svara
Moniqe 23 juni, 2012 - 17:32

Tack så mycket för tipset! Känner mig lite ny på Lchf!

a-k 19 april, 2011 - 10:01

där fick du min röst Darling! 😉

Svara
Åse 19 april, 2011 - 19:53

Tack gullet!!

Svara
Marie 18 april, 2011 - 23:41

Tack för alla härliga recept du delar med dig!! Det är en guldgruva! 🙂

Svara
Åse 19 april, 2011 - 19:55

KRAM på dig!!

Svara
ÅsaS 18 april, 2011 - 21:51

Vilken fin dotter du har! Väldigt lik dig. Har hon ”smittats” av dina matvanor? Ett sånt där ”drömbarn” som äter allt som serveras och är nöjd, eller mer än nöjd, med det? Själv har jag 3 barn som kan vara lite kinkiga med maten, men äter det mesta med god aptit.

De säger att det har varit varmt och soligt här i Västerås också idag (måndag) och det lilla jag varit ute kan jag bara hålla med. Runt 18 grader när jag släpptes ut från jobbet, och det är ju inte fy skam…

Kram och ha det gott!
ÅsaS

Svara
Åse 19 april, 2011 - 20:06

Tack! Jag håller med, hon är fin 🙂 Ja hon är mkt duktig med kosten!

I dag har det ju varit fantastiskt skönt också!! Heja Våren!!! KRAM

Svara
Fia 18 april, 2011 - 21:19

Så god kycklingen ser ut!Älskar kyckling!

Svara
Anita 18 april, 2011 - 17:01

Jag tycker din dotter är lik dig! Vad god sallad såg ut. Här har vi 19* ute så idag blir grillat kött med färsk potatis, kokt blomkål och tomater till. Vi har haft soligt väder hela dagen, hoppas solen skinit på er i Skåne oxå. 🙂

Svara
Åse 19 april, 2011 - 20:07

Jaaaa vi är nog rätt lika ja! =) Mums lät smarroigt! Hoppas det smakade lika gott som det lät! KRAM

Svara
Helena 18 april, 2011 - 12:39

Jag vill tacka dig för en superbra blogg och alla fina recept! Gjorde den Italiensk fyllda köttfärslimpan bl a. och den var kanon! Önskar dig en skön vår och en Glad påsk! Kram Helena

Svara
Åse 18 april, 2011 - 12:42

Tack för kommentaren! Härligt att höra!! =)) Glad Påsk!!!

Svara
Pernilla 18 april, 2011 - 12:31

Vi tog en tur till NOVA Lund i lördags och shoppade loss. Kostsamt JA men gud så kul 😉 Har aldrig provat rosépeppar tillsammans med ädelost. Lät riktigt gott så det kanske man får testa i påsk. Ha en go vecka och kram på dej!!!

Svara
Åse 18 april, 2011 - 12:43

KRAM på dig vännen!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.