Lakritskladdkaka LCHF

12 oktober, 2012

Ojojoj, detta blev så rackarns gott att det nog kommer bakas flitigt vid fest och helg! Muuuuuuums!!! Jag är ju galen i lakrits så jag är klart partisk 😉
12 portioner (räcker med en liiiiiten bit!)
1 bit innehåller 278 kcal och 6 g kolhydrater
100 – 200 g 70% choklad – jag använder marabou premium
200 g osaltat smör
4 ägg
Sötningsströ motsvarande sötma från 1 dl strösocker (tex 1 dl Ica Stevia Strö m.fl -de doseras olika)
1 dl vispgrädde
3 msk lakritspulver (smaka av för det skiljer märkena emellan)
1 tsk vaniljpulver
Sätt ugnen på 225 g.
Vispa äggen fluffiga och vispa sedan ner sötningsströet en liten stund. Vispa ner vaniljpuver och lakritspulver. Smält smöret tillsammans med chokladen. Blanda ner grädden. Vispa ner chokladsmeten i äggsmeten och häll i springform (mellanstor, min är 22 cm)
Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt stå kallt några timmar innan servering. Pudra gärna över lite lakritspulver innan servering!
Smaklig spis!!


36 kommentarer
0

Du kanske också gillar

36 kommentarer

Monica 28 maj, 2017 - 09:54

Hej!
I ditt recept skriver du 100-200g och undrar över vad som är minsta mängden att ha i kakan? Känns som det blir för lite med 100g eller? Jag har en 70% och en 85%!
Den verkar smaskens! Tack!

Svara
Kristina Persson 28 oktober, 2015 - 12:10

Den låter perfekt för vår fest, men kan den frysas om man vill förbereda ett tag innan?

Svara
Åse 28 oktober, 2015 - 13:03

Absolut!

Svara
Kladdkakans Dag - 56kilo - inspiration, hälsa och ett gott liv! 5 november, 2014 - 16:37

[…] Lakritskladdkaka […]

Svara
Lakritskladdkaka | I didn't choose the nurse life 29 mars, 2013 - 21:32

[…] Jag hittade receptet på 56kilo, den kvinnan kan sin skit alltså. Fattar inte hur hon får tid till allt, men kudos! Recept för djävulen tänker du. Länk: http://56kilo.se/lakritskladdkaka-lchf/ […]

Svara
Lakritskladdkaka « Helena Ryge 29 mars, 2013 - 21:28

[…] Jag hittade receptet på 56kilo, den kvinnan kan sin skit alltså. Fattar inte hur hon får tid till allt, men kudos! Recept för djävulen tänker du. Länk: http://56kilo.se/lakritskladdkaka-lchf/ […]

Svara
Lakritskladdkaka (Lchf) « Äkta Mat, Äkta Kärlek 27 januari, 2013 - 14:29

[…] älskar inte lakrits? Speciellt jag! jag har länge velat testa denna lakritskladdkaka från Åse men har inte haft lakritspulver förrän nu. Så nu var det dags att […]

Svara
Malin 25 oktober, 2012 - 21:38

Tyckte kakan var yummi! Till och med min lchf-skeptiska svåger gillade den 😀 Provade också att ersätta lakritsen med pepparmynta, fantastiskt!!! Kakan kändes mindre tung och fick ett väldigt fräscht drag. Smakade smaskens med lösvispad grädde 🙂
Tack för en härlig blogg, följer den troget!

Svara
Åse 26 oktober, 2012 - 09:22

Låter supergott!!! Muuuuums!!!

Svara
sofia 20 oktober, 2012 - 15:18

Vet du hur mycket kolhydrat per 100 gram innehåller lakritspulvret? 🙂

Svara
Åse 21 oktober, 2012 - 09:52

Hej, ca 26 gram innehåller lakritsroten vilket lakritspulver är.

Svara
Barret 18 oktober, 2012 - 18:27

Vad ströar du formen med?

Svara
Åse 18 oktober, 2012 - 18:28

Ingenting.

Svara
Lakritskladdkaka LCHF « Live your dream 15 oktober, 2012 - 00:05

[…] och ja alla andra kakmonster också! Mycket gott! Receptet hittade jag på den väldigt trevliga bloggen 56kg och nedan ser ni hur jag använde det. Vi åt med grädde och […]

Svara
Annetthe 13 oktober, 2012 - 14:40

Men häpp. Grädden ska den vara i smeten eller till kakan?!

Svara
Åse 13 oktober, 2012 - 17:34

sorry! uppdaterat receptet nu!

Svara
Helena W 13 oktober, 2012 - 10:29

Jaa, vad gott det låter och jag har allt hemma, tänkte jag först. Men osaltat smör har jag inte så antingen chansar jag med saltat eller så får jag åka och handla sen. För baka den måste jag absolut. Håller på att äta upp lakritspulvret jag köpte för ett tag sedan, det är så vansinnigt gott! Tack för ett spännande recept!

Svara
Åse 13 oktober, 2012 - 14:00

Helena W: Jag gjorde kakan igår och använde normalsaltat smör och det blev bra. Dessutom hade jag bara en 85% chokladkaka på 100g så jag hade i 1 dryg msk kakao också. Kakan blev jättegod! Farligt god, skulle jag vilja säga 😉

Svara
Helena W 13 oktober, 2012 - 14:44

Tack för tipset!
Då törs jag prova med vanligt smör!

Svara
Irene 12 oktober, 2012 - 21:21

Håller med ovanstående inlägg….
Tack
Irene

Svara
nina 12 oktober, 2012 - 20:55

Om man varje gång man äter stevia strö får dålig bismak och sedan blir enormt illamående finns det något annat man kan ersätta med? Agave? Björksocker?Xylitol? Vad rekommenderar du?

Svara
Åse 13 oktober, 2012 - 08:57

Jag använder själv helst björksocker (samma sak som xylitol) men det ska vara en bra som verkligen är från björk! Xylitol.nu säljer en bra sort!

Svara
gunsan 16 oktober, 2012 - 10:43

hallå Åse
vill bara upplysa om att björksocker är giftigt för hundar, choklad vet ju ”alla” att man inte ska ge hundar.
tänkte att du kanske kunde sprida denna kunskapen eftersom du själv är hundägare och har stor spridning.
gunsan
ps. lakridspulvret är det mald lakridsrot ?

Svara
Åse 16 oktober, 2012 - 10:51

Hej! Javisst vet jag att björksocker är farligt för hundar men det är nog inte så stor risk att hundar kommer åt det!? Som tur är så brukar det stå på paketen så konsumenten lätt kan läsa det. Ja lakritspulver är mald lakritsrot. Skön tisdag gungan!

Svara
Victoria 12 oktober, 2012 - 20:17

Mmm, ska testas. Jag är också tokig i choklad och lakrits, brukar göra en chokladmousse med lakritspulver på toppen, som liksom smälter och blir både snyggt och gott. Recept finns här: http://tojis.blogspot.se/2011/02/mattips-infor-helgen.html

Svara
Ingegerd 12 oktober, 2012 - 19:55

Jösses så gott det låter! Det svåra är väl att baka den utan att äta upp hela….

Svara
Claudia 12 oktober, 2012 - 17:11

Var hittar man lakritspulver, måste testa denna kakan älskar lakrits.

Svara
Marja - Baka Sockerfritt 12 oktober, 2012 - 16:57

Ser väldigt smarrigt ut för en chokladälskare som jag!

Svara
Anna 12 oktober, 2012 - 16:54

Måste prova! Ääälskar lakrits =)

Svara
Mariann Fäldt 12 oktober, 2012 - 15:28

Mums – älskar också lakrits =). Trevlig helg!

Svara
Åse 12 oktober, 2012 - 14:58

Nu har jag min kaka i ugnen. Hade bara 100 g av 85 % choklad men jag har skarvat med 1 msk kakao. Bara normalsaltat Smör men å andra sidan så gillar jag när choklad är lite salt. Tar 10 min i ugnen för min form är lite större.
Tur att Kung Markatta har lakritspulver i ”vanliga” mataffären!
Smeten blev god 😉 Så jag ser fram emot en bit ikväll!
Tack för receptet!

Svara
Åse 12 oktober, 2012 - 15:23

Fungerar alldeles perfekt att göra som du! :)) kram!

Svara
Moa 12 oktober, 2012 - 14:44

Spännande! Visst borde det gå att halvera receptet oxå? Ifall man skulle råka äta upp allt 😀
Har inte lakritspulver hemma, kanske det blir en god chokladkaka utan?
Ska prova dina bullar senare ikväll, hoppas att jag lyckas 🙂

Svara
Åse 12 oktober, 2012 - 15:24

Ja till båda!! :))

Svara
Cornelia 12 oktober, 2012 - 14:02

Denna måste testas, älskar lakrits. Tack för alla underbara recept och allt annat du skriver om. Din blogg har blivit som en drog (en positiv) kollar den flera gånger om dagen.

Svara
Åse 12 oktober, 2012 - 14:25

Jag gillar att vara en drog ;)) hihi Trevlig helg!!

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.