Lakritskladdkaka LCHF

12 oktober, 2012

Ojojoj, detta blev så rackarns gott att det nog kommer bakas flitigt vid fest och helg! Muuuuuuums!!! Jag är ju galen i lakrits så jag är klart partisk 😉
12 portioner (räcker med en liiiiiten bit!)
1 bit innehåller 278 kcal och 6 g kolhydrater
100 – 200 g 70% choklad – jag använder marabou premium
200 g osaltat smör
4 ägg
Sötningsströ motsvarande sötma från 1 dl strösocker (tex 1 dl Ica Stevia Strö m.fl -de doseras olika)
1 dl vispgrädde


3 msk lakritspulver (smaka av för det skiljer märkena emellan)
1 tsk vaniljpulver
Sätt ugnen på 225 g.
Vispa äggen fluffiga och vispa sedan ner sötningsströet en liten stund. Vispa ner vaniljpuver och lakritspulver. Smält smöret tillsammans med chokladen. Blanda ner grädden. Vispa ner chokladsmeten i äggsmeten och häll i springform (mellanstor, min är 22 cm)
Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt stå kallt några timmar innan servering. Pudra gärna över lite lakritspulver innan servering!
Smaklig spis!!


36 kommentarer
0

Du kanske också gillar

36 kommentarer

Monica 28 maj, 2017 - 09:54

Hej!
I ditt recept skriver du 100-200g och undrar över vad som är minsta mängden att ha i kakan? Känns som det blir för lite med 100g eller? Jag har en 70% och en 85%!
Den verkar smaskens! Tack!

Svara
Kristina Persson 28 oktober, 2015 - 12:10

Den låter perfekt för vår fest, men kan den frysas om man vill förbereda ett tag innan?

Svara
Åse 28 oktober, 2015 - 13:03

Absolut!

Svara
Kladdkakans Dag - 56kilo - inspiration, hälsa och ett gott liv! 5 november, 2014 - 16:37

[…] Lakritskladdkaka […]

Svara
1 2 3

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.